Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανατριχίλα στο «Μαρακανά»

Ανατριχίλα στο «Μαρακανά»
Κυριακή, 5 Μαΐου 2013 - 14:24

Ο Χρήστος Φλώρος οδηγήθηκε στο… Βατικανό του βαλκανικού ποδοσφαίρου, πέρασε μέσα από στοές και δρομάκια και βρέθηκε μπροστά σε απίστευτα γκράφιτι, στη χρυσοποίκιλτη ιστορία του Ερυθρού Αστέρα και μπροστά στην κυριολεκτική σημασία της αδελφοποίησης της Crvena Zvezda με τον Ολυμπιακό. Κάτωθι παρατίθεται το θέμα του «ΓΑΥΡΟΥ» του Μεγάλου Σαββάτου για την περιπέτειά του στο Βελιγράδι.

Οι πολίστες του Ολυμπιακού είχαν την τύχη να γίνουν οι πρώτοι αθλητές του συλλόγου που αντιμετώπισαν τον Ερυθρό Αστέρα σε επίσημο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων. Στις 13 Νοεμβρίου του 2012, σε ένα ματς για το Champions League πόλο Ανδρών, που θα μείνει στην ιστορία σε όσους το παρακολούθησαν για την κοινή εξέδρα, στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και στις 9 Ιανουαρίου του 2013, στην πισίνα «Τασμαϊντάν», που το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε με εξίσου συγκλονιστικό τρόπο.

Την επόμενη μέρα από εκείνο το ματς, ο Χρήστος Φλώρος έζησε το προσωπικό του όνειρο, «περπάτησα στον Ολυμπο», όπως είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας το συναίσθημα να μπαίνει μέσα στο «Μαρακανά» από τη φυσούνα και να πατάει τον χλοοτάπητα. «Είναι ένα γήπεδο που έχει ψιλοεγκαταλειφθεί, αφού δεν υπάρχουν πια χρήματα, αλλά πάλι το συναίσθημα ήταν συγκλονιστικό», τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, που μπήκε στα άδυτα του Βατικανού του βαλκανικού ποδοσφαίρου, εκεί που αποθεώθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης το 1991, η μυθική Crvena Zvezda του Λιούμπο Πέτροβιτς, λίγα τικ τακ του ρολογιού πριν τον αιματοφορεμένο εμφύλιο που διέλυσε την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία εις τα εξ ων συνετέθησαν. «Μου είπαν ότι είμαι ο πρώτος αθλητής του Ολυμπιακού που μπαίνει σε αυτά τα μέρη», τόνισε ο Φλώρος, που απαθανάτισε τις στιγμές για να τις θυμάται στο πέρασμα του χρόνου.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο Ανδρών γνώρισε οπαδούς του Αστέρα στην Κάλυμνο, στο Final 4 του Κυπέλλου το 2011. «Μου τους γνώρισαν τα παιδιά από τον σύνδεσμο της Αθήνας. Δεσμεύτηκαν ότι αν ερχόμουν στο Βελιγράδι κάποια στιγμή, για παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα με ξεναγούσαν. Όπως και το έκαναν», περιέγραψε τη γνωριμία ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

«ΔΑΚΡΥΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ»
Για τον Χρήστο Φλώρο, η αντιμετώπιση που έτυχε από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα ήταν καταπληκτική. «Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν επαγγελματίας παίκτης του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ. Με έκαναν να νιώσω στον Θεό», μοιράστηκε λίγη από τη συναισθηματική φόρτιση που ένιωσε κατά τη διάρκεια της βόλτας, πριν ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου. «Από το πρωί έως και το μεσημέρι εκείνης της μέρας ήμουν μαζί τους», θυμήθηκε.

«Με πήγαν στα γραφεία, με πέρασαν από την μπουτίκ μέσα στο γήπεδο, μου γνώρισαν ιστορικά σημεία της πόλης. Είναι σκληρός λαός, φαίνεται ότι έχει περάσει μέσα από πολέμους. Αλλά τα παιδιά μου συμπεριφέρθηκαν απίστευτα. Βρέθηκα μπροστά στην κυριολεξία αυτού που λένε “αδελφοποίηση”», συνέχισε ο Φλώρος, ο οποίος την προηγούμενη μέρα στην παρουσίαση των ομάδων πριν από το ματς, που για την ιστορία ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε με 11-9, παίρνοντας το οριστικό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση στον β’ όμιλο του Champions League, τα… είδε όλα. «Δεν σου κάνω πλάκα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, όταν οι Σέρβοι άρχισαν να τραγουδάνε συνθήματα στα ελληνικά, δάκρυσα», ομολόγησε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Αυτή η εμπειρία τον έκανε πιο… συναισθηματικό σε ό,τι αφορά την αγάπη του για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου: «Με τα παιδιά μιλάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κρατάμε επαφή. Θέλω να τους ανταποδώσω την καλοσύνη και τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν».

ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ

Ο Χρήστος Φλώρος δεν ξεχνάει στιγμή από εκείνες που πέρασε το πρωινό της Πέμπτης, 10 Ιανουαρίου, στο «Μαρακανά». Κυρίως, δεν ξεχνάει πώς του συμπεριφέρθηκαν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, τους οποίους έχει μέσα στην καρδιά του. «Θα χτυπήσω τατουάζ με το έμβλημα με την ασπίδα και το 7 μέσα», «αποκάλυψε» τα μελλοντικά σχέδιά του ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει να ανταποδώσει τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι οπαδοί της Crvena Zvezda. «Κάποια στιγμή στη ζωή μου θα το κάνω, θα πάω διακοπές στο Βελιγράδι και θα τους ξαναβρώ. Μόλις έχω τον χρόνο και τον τρόπο, θα πάω να τους συναντήσω ξανά και να τους ευχαριστήσω για αυτά που με έκαναν να ζήσω», συμπλήρωσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι, ασφαλώς, δηλωμένος οπαδός και των δύο ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Παραβολές...

Παραβολές...

Η έρευνα του Μπράντο και η άγαρμπη προσπάθεια της βεντέτας να κρατήσει τον μύθο της.

Ατέλειωτη ένταση!

Ατέλειωτη ένταση!

Ο Θοδωρής Βλάχος φοβάται μη χαθεί ο ρυθμός και γι’ αυτό υπάρχει η πιθανότητα να γίνει διπλή προπόνηση ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο.