Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγκινητικό ραντεβού

Συγκινητικό ραντεβού
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 - 03:10

Η σύνδεση που παρουσιάζεται ανάμεσα στον Νηρέα Λαμίας και τον Ολυμπιακό, δηλαδή μία ομάδα που προσπαθεί να ακουστεί στο στερέωμα της υδατοσφαίρισης και της κυρίαρχης δύναμης του πόλο τα τελευταία 21 χρόνια, μπορεί να αφήσει τον ρομαντικό ακόλουθο ενεό. Η σημειολογία είναι σχεδόν σατανική, αφού στο παιχνίδι της 17ης Μαΐου θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο του κολυμβητηρίου επτά πρωταθλητές Ευρώπης!

Επτά άνθρωποι που είναι στην αποστολή των δύο ομάδων οι οποίες θα παίξουν στον ημιτελικό της Παρασκευής (19:00, ΕΤ1, live από το gavros.gr), ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το Champions League στη Βουδαπέστη, το 2002. Ο Θέμης Χατζής, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο Αρσένης Μαρούλης, ο Δημήτρης Κραβαρίτης και ο Νικόλας Δεληγιάννης ήταν στους 13 που είχε στην αποστολή ο Ζόλταν Κάσας, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν βοηθός προπονητής του Ούγγρου και ο Άκης Λογοθέτης έφορος της ομάδας.

Αυτό είναι εκπληκτικό, αλλά όχι τόσο όσο η επόμενη σύμπτωση.

Ο Χατζής, ο Χατζηθεοδώρου, ο Μαρούλης, ο Κραβαρίτης και ο Βλάχος βρίσκονται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε ημιτελικό τη συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Ήταν 17 Μαΐου 2001 όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του μέχρι τότε- και, συζητήσιμα, ως τώρα, έστω κι αν υπάρχει το 9-7 επί της Χόνβεντ στις 25 Μαΐου του 2002- επί της Ποζίλιπο Νάπολι, η οποία είχε τον κορυφαίο πολίστα του κόσμου στη διάθεσή της, τον Τάμας Κάσας, και εφορμούσε για να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο πρωταθλήτριας Ευρώπης στην ιστορία της. Ο Ολυμπιακός ήταν γκράντε αουτσάιντερ σε εκείνη την αναμέτρηση και ο Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, έκανε ένα από τα πιο περίφημα κοουτσαρίσματα στην καριέρα του, σχεδόν ισοϋψές με εκείνο προ διετίας, στον τελικό του Champions League, όταν η ΠΟΣΚ Σπλιτ έκανε μία από τις σπουδαίες εκπλήξεις στην ιστορία του, για να νικήσει την πανίσχυρη σερβική Μπέτσεϊ, μέσα στη Νάπολη, με 8-7.

Ο Ματουτίνοβιτς έβγαζε λαγούς από τα μανίκια του όταν φαινόταν ότι η Ποζίλιπο, που είχε και τη… μισή εθνική Ιταλίας στη σύνθεσή της, με τον Ποστιλιόνε ντόπιο ήρωα, του έκοβε τα χέρια και στην παράταση χρησιμοποίησε τον Μαρούλη, ο οποίος έκανε ένα σπουδαίο ματς. Ο Ολυμπιακός προσυπέγραψε ένα αθλητικό έπος, νικώντας με 7-6 στην παράταση, έχοντας χάσει από την αρχή της τον Χατζηθεοδώρου με τρεις ποινές, αλλά με τον Μάκη Βολτυράκη να κάνει μία μεγαλειώδη εμφάνιση.

Συν τοις άλλοις, ο προπονητής του Νηρέα, Κώστας Λούδης, ήταν από τους πολίστες του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στην ομάδα η οποία κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 21 χρόνια, το 1992. Αλλά και το πρώτο Κύπελλο, μια και αυτή είναι η διοργάνωση που απασχολεί, στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον ΝΟ Πατρών, με τον Αντώνη Αρώνη να σκοράρει το νικητήριο γκολ και τον Ολυμπιακό να νικάει με 9-7. Τότε ήταν συμπαίκτης με τον Βλάχο, τον Θέμη Χατζή και τον Δημήτρη Κραβαρίτη. Και το ίδιο καλοκαίρι, ο Νικόλας Δεληγιάννης και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου γίνονταν για πρώτη φορά συμπαίκτες στην εθνική Παίδων, στο πρώτο από τα ταξίδια τους που κράτησαν 20 ολόκληρα χρόνια…

Διαβάστε επίσης

«Έπρεπε να το λήξει»

«Έπρεπε να το λήξει»

Πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που αγαπάει παθολογικά, ήταν ο Θέμης Χατζής.

«Έρχονται τα νεότερα»

«Έρχονται τα νεότερα»

Ο Θοδωρής Βλάχος βρίσκεται κοντά στον πρώτο του τίτλο με την ανδρική ομάδα πόλο του Θρύλου.

Η αποστολή για το final 4

Η αποστολή για το final 4

Το 15ο Κύπελλο Ελλάδος θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στο 14ο final 4 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λαμία.