Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα επανέλθουν...

Θα επανέλθουν...
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 - 18:45

Ο Ολυμπιακός έχασε στα πέναλτι (15-16) το πρωτάθλημα από τη Βουλιαγμένη, στον τρίτο τελικό που έγινε στον Πειραιά.

Στο πιο συγκλονιστικό παιχνίδι των τελευταίων τεσσάρων ετών για την Α1 πόλο Γυναικών, ο Ολυμπιακός δεν παραδόθηκε στα 38 λεπτά παιχνιδιού, αλλά στα πέναλτι. Αυτό κι αν είναι παράσημο για το μέλλον.

Η πίεση για να μειώσει τη σειρά έγινε για τον Ολυμπιακό όχημα για να προηγηθούν στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν μέσα με πυγμή, για να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, η Χρυσή Διαμαντοπούλου παρείχε ασφάλεια πίσω, η Μαργαρίτα Πλευρίτου βρέθηκε με… miss match στην άμυνα και έτσι έβαλε την ομάδα της από νωρίς στη θέση του οδηγού. Που όσο εύκολα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να βρεθεί εκεί, τόσο εύκολα σηκώθηκε για να δώσει στη Βουλιαγμένη το δικαίωμα να σκέφτεται ότι μπορεί να της την πάρει, οριστικά.

Και αυτό ήταν θέμα της άμυνάς του. Οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη, που αποτελούν πιο γρήγορο σύνολο από την αντίπαλό τους, δέχθηκαν δύο γκολ στην κόντρα στο δεύτερο οκτάλεπτο, το ένα από τη φουνταριστή του ΝΟΒ, Αλεξάνδρα Ασημάκη. Το ότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, ήταν καθαρά θέμα της Ελευθερίας Πλευρίτου, η οποία, με προσωπικό σόλο (ένα γκολ δύσκολο σε επίθεση με πλεονέκτημα και μία εντυπωσιακή… παράσταση μικρού μήκους, κλέψιμο και τελείωμα στην κόντρα) έφερε το σκορ στο 6-4.

Αλλά η Βουλιαγμένη είχε μπει στο παιχνίδι.

Και ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε καμία διάθεση να το παρατήσει. Ο ΝΟΒ πήρε το πρώτο προβάδισμα στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, με την Ασημάκη, ο Ολυμπιακός βρήκε το θάρρος να γυρίσει, με 8-7, η Ρουμπέση, που ήταν σε καλή κατάσταση, γύρισε το ματς με 2 γκολ, η Βουλιαγμένη βρέθηκε να προηγείται με 10-9 και το τελευταίο λεπτό και… κάτι ψιλά, ανήκε στην Άλκηστη Αβραμίδου.

Η περιφερειακή του Ολυμπιακού έχασε πέναλτι με ένα λεπτό να απομένει στο ματς, αλλά βρήκε το θάρρος να ισοφαρίσει με πεντάμετρο, με 18’’ να απομένουν και να κάνει κάτι εκπληκτικό, που μόνο ο χρόνος το πρόδωσε. Η αργή αντίδραση των πολιστριών του Ολυμπιακού, όταν η Διαμαντοπούλου απέκρουσε σουτ της Ασημάκη με 11’’ να απομένουν, δεν έδωσε την ευκαιρία στην Αβραμίδου να σουτάρει εντός χρόνου και έτσι ένα γκολ που ούτως ή άλλως οι θεατές θα το θυμούνται για χρόνια, δεν μέτρησε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Βουλιαγμένη να ξέρει ότι θέλει να πάρει το ματς, όλες τις προηγούμενες μέρες να το πηγαίνει στα ίσια και όμως το έφθασε στα όριά του.

Πραγματικά, οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη έδωσαν από την αρχή ως το τέλος ό,τι είχαν και δεν είχαν, απέναντι σε μία μανιασμένη αντίπαλο, η οποία ήθελε οπωσδήποτε- και αυτό φαινόταν από τον πανηγυρισμό των παικτριών της σε κάθε γκολ, να κάνει φιέστα πρωταθλήματος στον Πειραιά. Φάνηκε και από τον πανηγυρισμό της Ρουμπέση, με 2’10’’ για τη λήξη του δεύτερου τρίλεπτου, όταν έβαλε ξανά τον ΝΟΒ μπροστά στο σκορ. Η Αβραμίδου έκανε πάλι ό,τι έπρεπε και με 39’’ για τη λήξη του δεύτερου τρίλεπτου, ισοφάρισε το παιχνίδι.

Στα πέναλτι ο Ολυμπιακός είχε τρία σερί δοκάρια (Τετζαλίδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου), η Λιόση είχε δοκάρι και έπειτα απέκρουσε το χτύπημά της η Χρυσή, ενώ η Διαμαντοπούλου έπιασε το σουτ της Ρουμπέση. Αλλά στο έκτο πέναλτι, η Γερόλυμου χάρισε τη νίκη και το πρωτάθλημα στον ΝΟΒ.

Η εξέλιξη ζωντανά από το gavros.gr.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3. Τα τρίλεπτα: 1-1, 1-1. Τα πέναλτι: 3-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου 5, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 5, Μαυρέλου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 4, Βάσω Πλευρίτου, Μπαλωμενάκη, Καλογεράκου, Καλαργυρού, Γιακοάεβα, Σταματοπούλου.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Κούβδου, Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 1, Μουλάκη, Λιόση 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Ντάσιου, Κουτέλη, Κοντογιάννη, Λάβι, Σελετοπούλου, Πρωτοπαππά.

Τα πέναλτι: 3-4

15-16 Γερόλυμου

Δοκάρι η Αβραμίδου.

Αποκρούει η Διαμαντοπούλου σουτ της Ρουμπέση.

Δοκάρι η Μανωλιουδάκη.

Αποκρούει η Διαμαντοπούλου σουτ της Λιόση.

Δοκάρι η Τετζαλίδου.

15-15: Ξενάκη.

15-14: Ευστοχεί η Ελευθερία Πλευρίτου.

14-14: Τσουκαλά.

14-13: Ευστοχεί η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

13-13: Γερόλυμου.

13-12: Ευστοχεί η Αβραμίδου.

Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τετζαλίδου, Αβραμίδου, Ελευθερία Πλευρίτου η πεντάδα για τον Ολυμπιακό. Λιόση, Τσουκαλά, Ξενάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου για τον ΝΟΒ.

2ο τρίλεπτο: 1-1

Τέλος. Πάει στα πέναλτι το ματς.

Δίνει επιθετικό στην Αβραμίδου ο Σταυρίδης. Τάιμ άουτ ο Δήμου με 3'' για τη λήξη του ματς.

12-12: Το σύστημα δεν βγαίνει, αλλά η Αβραμίδου δεν παραδίδεται. Με 39'' από το πεντάμετρο.

Με 55'' για τη λήξη, τάιμ άουτ ο Χάρης Παυλίδης.

Αποκρούει σουτ της Αβραμίδου σε παραπάνω η Κούβδου, με κακές προϋποθέσεις, σε παίκτρια παραπάνω.

11-12: Με 2'10'' για τη λήξη βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τον ΝΟΒ η Ρουμπέση.

1ο τρίλεπτο: 1-1

11-11: Η Ασημάκη ισοφαρίζει με 23'' για το τρίλεπτο. Αποβολή για την Τετζαλίδου, ασίστ από την τσουκαλά.

11-10: Με 2' για τη λήξη της παράτασης, η Αβραμίδου βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, σε επίθεση στον παραπάνω. Αποβολή η Γερόλυμου. Μετά παίζει θαυμάσια άμυνα η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

4ο οκτάλεπτο: 2-3

Απίστευτο φινάλε!!! Το ματς πάει στην παράταση, αλλά η Αβραμίδου βάζει ένα καταπληκτικό γκολ, που όμως είναι εκπρόθεσμο!

10-10: Η Αβραμίδου παίρνει την εκδίκησή της για το χαμένο πέναλτι και με 18'' για τη λήξη του ματς ισοφαρίζει!!! Τάιμ άουτ του Δήμου.

Τάιμ άουτ του Παυλίδου, με 30'' για τη λήξη του ματς.

Πέναλτι της Λιόση στη Γιακάεβα. Αποκρούει η Κούβδου το σουτ της Αβραμίδου.

Τάιμ άουτ του Δήμου, με 1'42'' για τη λήξη του ματς.

9-10: Τυχερό γκολ της Ρουμπέση, με 2'18'' για τη λήξη. Χτυπάει η μπάλα στο δοκάρι και στο χέρι της Διαμαντοπούλου.

Χάνει κόντρα ο Ολυμπιακός, αποκρούει τετ α τετ της Μαυρέλου η Κούβδου. 4' ακόμα.

9-9: Πανέξυπνο πλασέ της Αντιγόνης Ρουμπέση, με 6'24'' για τη λήξη.

Χάνει τετ α τετ η Ασημάκη.

9-8: Ανάποδος κεραυνός της Μαργαρίτας Πλευρίτου, με 7'15'' για τη λήξη.

8-8: Πάλι εξ απήνης πιάνεται η άμυνα του Ολυμπιακού. Η Ασημάκη βάζει το τρίτο προσωπικό γκολ της, 7'32'' για τη λήξη.

3ο οκτάλεπτο: 2-2

Κίτρινη κάρτα του Βασιλείου στον Παυλίδη για διαμαρτυρία.

8-7: Τέταρτο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, με 2'22'' για την τρίτη περίοδο. Τρίτη ποινή (αντικατάσταση) για την Κουτέλη.

Ανταποδίδει η Κούβδου, που πιάνει ανάποδο σουτ της Γιακάεβα.

Καθοριστική φαίνεται η απόκρουση της Χρυσής σε σουτ της Κουτέλη.

7-7: Απίθανο γκολ της Βάσως Μαυρέλου με 4'26'' για την περίοδο. Η επίθεση του Ολυμπιακού κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, αφού έχασε την πρώτη επίθεση στον παραπάνω, είχε δεύτερη ευκαιρία με πλεονέκτημα, μετά από ποινή της Ασημάκη και τελικά η Χιώτισσα σκόραρε με ακριβές σουτ στη λήξη του χρόνου επίθεσης.

Τάιμ άουτ του Χάρη Παυλίδη, με 5'23'' για την περίοδο. Αποβολή της Χυδηριώτη για φάουλ στη Μαυρέλου.

6-7: Πρώτο προβάδισμα της Βουλιαγμένης στο ματς. Γυριστό της Ασημάκη, με 6'00' για το τρίτο οκτάλεπτρο.

6-6: Η κακή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίζεται. 6-6, με σουτ της Τσουκαλά η οποία βρέθηκε μόνη της έπειτα από ελλιπή αμυντική αλληλοκάλυψη. 7'34'' για την τρίτη περίοδο.

Στο παιχνίδι και η Αντιγόνη Ρουμπέση.

2ο οκτάλεπτο: 2-4

6-5: Σκοράρει η Γερόλυμου.

Κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού, με 4'' για το ημίχρονο, πέναλτι της Μπαλωμενάκη στην Ξενάκη.

6-4: Απίθανο προσωπικό σόου της Ελευθερίας Πλευρίτου. Κλέβει την μπάλα από την Κοντογιάννη, ολοκληρώνει εντυπωσιακά στην κόντρα, 13'' για το ημίχρονο.

5-4: Αποκαθιστά το προβάδισμα του Ολυμπιακού με δύσκολο σουτ από τα αριστερά η Ελευθερία Πλευρίτου, 2'27'' για το ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν 3 στα 3 στην παίκτρια παραπάνω. Την αποβολή δέχθηκε η Τσουκαλά.

4-4: Η Κική Λιόση σκοράρει στην κόντρα, με 3'33'' για το ημίχρονο. Πολύ γρήγορα το ματς στα ίσια.

4-3: Ποινή για τη Μανωλιουδάκη, παραπάνω η Βουλιαγμένη, τέλεια εκτέλεση της Χυδηριώτη, 4'54'' για το ημίχρονο.

4-2: Σκοράρει στην κόντρα, με 5'54'' για τη λήξη του ματς, η Ασημάκη.

Παραπάνω για Βουλιαγμένη, ποινή για Καλαργυρού. Θαυμάσιο μπλοκ της Μανωλιουδάκη σε σουτ της Χυδηριώτη.


1ο οκτάλεπτο: 4-1

4-1: Παραπάνω για Ολυμπιακό, δεύτερη ποινή η Κουτέλη. Η Ελευθερία Πλευρίτου σκοράρει με 23'' για τη λήξη του οκτάλεπτου.

Θαυμάσια επέμβαση της Κούβδου σε ανάποδο σουτ της Γιακάεβα.

Αποβολή για Μπαλωμενάκη, αποκρούει το σουτ της Κουτέλη η Διαμαντοπούλου.

Σε καλή κατάσταση φαίνεται σήμερα η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Θαυμάσιες επέμβάσεις σε δύο σουτ της Τσουκαλά.

3-1: Ποινή της Κουτέλη πάνω στη Γιακάεβα. Προβάδισμα δύο γκολ, με 3'41'' για την περίοδο, από τη θαυμάσια εκτέλεση της Αβραμίδου από την ευθεία.

2-1: Νέα ωραία, πιο... μπρουτάλ, προσπάθεια από τη Μαργαρίτα Πλευρίτου. 4'32'' για το οκτάλεπτο.

1-1: Η Κική Λιόση ισοφαρίζει με 5'58'' για το πρώτο οκτάλεπτο. Ήταν επίθεση στον παραπάνω, με ποινή της Τετζαλίδου πάνω στην Ασημάκη.

1-0: Θαυμάσιο γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου, εξαιρετική τεχνική κατάρτηση. Ασίστ από Ελευθερία Πλευρίτου, 7'19'' για την πρώτη περίοδο.

Βασική επτάδα Βουλιαγμένης: Κούβδου, Κουτέλη, Γερόλυμου, Χυδηριώτη, Τσουκαλά, Λιόση, Ασημάκη. Βασική επτάδα Ολυμπιακού: Διαμαντοπούλου, Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Τετζαλίδου, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Διαβάστε επίσης

«Έγινα καλύτερη»

«Έγινα καλύτερη»

Οι Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν εξαιρετικές στον τρίτο τελικό. Και έκαναν ένα μίνι απολογισμό.

Η περίπτωση Τάσου Σχίζα

Η περίπτωση Τάσου Σχίζα

Tι είχε δηλώσει ο Τάσος Σχίζας μέτα το πρώτο ματς με την Βουλιαγμένη και την ήττα του Ολυμπιακού με 7-5.

Σαρωτικός ο Φουντούλης

Σαρωτικός ο Φουντούλης

Ο παίκτης του Θρύλου αναδείχτηκε κορυφαίος της σεζόν που μας ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, με την κατάκτηση του νταμπλ.