Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με δέκα στην πρώτη

Με δέκα στην πρώτη
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 - 22:25

Ο λόγος που η πρώτη κλήση της εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών για την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:00 το πρωί, έγινε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) είναι επειδή ο Γιώργος Μορφέσης δεν έχει βρει ακόμα κολυμβητήριο που θα μπορεί να στεγάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας το πρωί. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία, όπως φαίνεται, είναι το ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, αλλά μετά τις προπονήσεις της εθνικής Ανδρών.

Από τις 27 πολίστριες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οι δέκα είναι του Ολυμπιακού και οι τρεις δεν θα παρευρεθούν. Σχεδόν όλη την ομάδα του Χάρη Παυλίδη κάλεσε ο Μορφέσης. Τις δύο του προηγούμενου ολυμπιακού κύκλου με αναβαθμισμένο ρόλο, δηλαδή τις Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Άλκηστη Αβραμίδου, τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, που ήταν στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και στο προολυμπιακό της Τεργέστης, τις Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά και τις Αναστασία Καλαργυρού, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου και Βιργινία Νιαρχάκου. Συν τοις άλλοις κάλεσε και τη Χριστίνα Κώτσια, η οποία ανήκει στον Ολυμπιακό και παίζει στο κολέγιο του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια.

Πλην του Ολυμπιακού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τις εξής πολίστριες: Αλεξάνδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Έλενα Κούβδου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Σταματίνα Κοντογιάννη, Αντιγόνη Ρουμπέση (ΝΟ Βουλιαγμένης), Κατερίνα Ζάντου, Μαρίνα Φλώρου (Ηρακλή), Άλκηστη Μπενέκου, Ιόλη Μπενέκου, Στεφανία Τερεφού (Τρίτωνα Αμαρουσίου), Ελένη Ζέκου (Εθνικού Πειραιά), Βασιλική Διαμαντοπούλου (Νηρέα Χαλανδρίου), Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη (Λιλ), Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου (Κορόναλ ντελ Μαρ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεν Κατερίνα Ζάντου έχει πει ότι σταματάει (για φέτος το καλοκαίρι) από την εθνική ομάδα, οι δε αδελφές Χαραλαμπίδου σκέφτονται να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα.

Διαβάστε επίσης

«Έγινα καλύτερη»

«Έγινα καλύτερη»

Οι Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν εξαιρετικές στον τρίτο τελικό. Και έκαναν ένα μίνι απολογισμό.