Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H μάχη μαίνεται

H μάχη μαίνεται
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 - 23:25

Ο Τεό Λοράντος είναι μισός Κορσικανός και μισός Κεφαλονίτης. Είναι σαν να βάζεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι νιτρογλυκερίνη και να το πετάς ανέμελα στον αέρα, πιάνοντάς το πριν πέσει κάτω. Ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης είδε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδας μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στη Λαμία έχασε τον τελικό Κυπέλλου χωρίς να καταλάβει πώς. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε το αίμα του πίσω από τον χαμένο τελικό στην Κεφαλονιά, πρωτίστως. Οι δύο προπονητές είναι έτοιμοι να ανανεώσουν την κόντρα τους και τον επόμενο χρόνο.

Τα… γονίδια του Λοράντου δεν του επιτρέπουν να κρατήσει παίκτη που δεν θέλει να μείνει, αλλά επίσης δεν του επιτρέπουν να αφήσει αμαχητί τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα κρατήσει όλους τους παίκτες που ο προπονητής του θέλει, να κάνει παρέλαση στην Α1 πόλο Ανδρών. Μπορεί με τη μεταγραφή του Αλέξανδρου Γούνα- διπλό το κέρδος: χάνει ο ικανότερος αντίπαλός σου έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες του, τον οποίο αποκτάς εσύ- και την επικείμενη απόκτηση του Άγγελου Βλαχόπουλου ο Ολυμπιακός να δυναμώνει, αλλά η Βουλιαγμένη είναι έτοιμη να κάνει το ντεμαράζ της. Η ανακοίνωση για τους δύο φουνταριστούς είναι κυριολεκτικά μόνο η αρχή μια και ο Λοράντος ετοιμάζει διπλό μεταγραφικό χτύπημα, με τους Ανδρέα Μιράλη στα δεξιά (να κάνει παρέα στον Μανώλη Μυλωνάκη και να συνιστούν το δίδυμο της εθνικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, πριν ο ίδιος ο διεθνής παίκτης θέσει εαυτόν εκτός γαλανόλευκης το καλοκαίρι) και τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος παίζει ακόμα σε υψηλό επίπεδο και θα έχει την ευκαιρία να ξανακάνει πραγματικό πρωταθλητισμό, όπως στο ελληνικό πόλο Ανδρών μεταφράζονται οι διπλές προπονήσεις, σε μία ομάδα η οποία θα είναι αναμφισβήτητα πολύ ανταγωνιστική. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Μιράλη, ο οποίος είναι ένας ικανότατος επιθετικός, αλλά αναμένεται να βάλει και την άμυνα στο ρεπερτόριό του.

Ότι ο Ολυμπιακός κινήθηκε αστραπιαία για να πάρει παίκτες ελεύθερους, δεν κάνει διαφορά διότι ο Γούνας πρώτα έμεινε ελεύθερος και μετά έκλεισε- επισημοποιήθηκε πρώτα η αποδέσμευσή του από τον ΝΟΒ, την οποία ο ίδιος ο παίκτης είχε αποφασίσει πριν καν γίνουν οι τελικοί- ενώ τα ρεπορτάζ λένε ότι όλο το εγχείρημα του Ολυμπιακού για να αποκτήσει τον διεθνή πολίστα κράτησε ένα διήμερο. Από τη μεριά του, ο Άγγελος Βλαχόπουλος δέχθηκε πρόταση ως ελεύθερος, μια και το είχε ήδη δηλώσει. Συν τοις άλλοις, ελάχιστοι είναι οι παίκτες που την πρώτη χρονιά τους στην ομάδα παίζουν το καλύτερο που μπορούν. Η Βουλιαγμένη έχει κλείσει και τον εξαιρετικό Γάλλο Ούγκο Κρουσιγιά, που ενδεικτικό της αξίας του είναι το γεγονός ότι οι Μαυροβούνιοι περιμένουν τα χαρτιά της πολιτογράφησής του για να παίξει στην εθνική ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μπλάι Μάλιαρακ, αλλά δεν την έχει πετύχει ακόμα. Από το «θι» του Ισπανού έως το να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις η απόσταση είναι ακριβώς η ίδια.

Υπάρχει δρόμος ακόμα. Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα είναι πιο ενισχυμένος φέτος, αλλά η διάπλαση των νέων παικτών θέλει χρόνο, η αδυναμία του προγράμματος να προσφέρει πολλά δυνατά παιχνίδια ενδέχεται να δημιουργήσει αναταραχές. Το ότι η Βουλιαγμένη θα είναι διαφορετική την επόμενη σεζόν, δεν την κάνει λιγότερο ισχυρή. Η μάχη θα συνεχίσει να μαίνεται.

Διαβάστε επίσης

Μια χειραψία deja vu

Μια χειραψία deja vu

Ο Θοδωρής Βλάχος έσφιξε το χέρι του Κώστα Γαλανίδη στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

«Χάλκινες» οι Κορασίδες

«Χάλκινες» οι Κορασίδες

Κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους.