Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια χειραψία deja vu

Μια χειραψία deja vu
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 - 01:15

Ο Θοδωρής Βλάχος έχει ζήσει ξανά παρόμοια στιγμή: το καλοκαίρι του 2001 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Νικόλα Δεληγιάννη για δεύτερο τερματοφύλακα, μετά από προτροπή του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, που το έσκασε για την Πεσκάρα. Ο «Μάτουτα» δεν γνωρίστηκε καλύτερα με τον Δεληγιάννη, αλλά γνωρίστηκε ο Κάσας, που είχε τον Βλάχο βοηθό προπονητή.

Τώρα, βέβαια, ο Βλάχος είναι ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού και δεν έχει να πάει πουθενά. Στα τρία καλοκαίρια που ζει ως τέτοιος, βλέπει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να ενισχύει την ομάδα του όλο και περισσότερο. Και το γραφείο Τύπου της να βγάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Υπάρχει αυτό το περίεργο… τρίγωνο των Βερμούδων: ο Μάκης Βολτυράκης, που είναι εκείνος που υποδέχθηκε τον Δεληγιάννη στον Ολυμπιακό- και τη σεζόν 2001-02 ήταν μακράν το κορυφαίο δίδυμο τερματοφυλάκων στον κόσμο- είναι και ο προπονητής του ΝΟ Χανίων, στον οποίο έπαιζε ο Κώστας Γαλανίδης. Βεβαίως, για να κάνει ο Ολυμπιακός ό,τι εκείνη την ευλογημένη (αλλά και αναξιοποίητη) σεζόν, χρειάζεται δουλειά υπερβολική από όλους. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως: εκείνη η ομάδα είχε δουλευτεί από τον Νίκολα Στάμενιτς και ήταν έτοιμη, ο Δεληγιάννης είχε μάθει από τον «Στρατηγό», που τον είχε από πάνω του, κυριολεκτικά, από το 1994 έως το 1997 στην Ελλάδα, πριν το 1998 πάει στον Ολυμπιακό. Και ο Βλάχος έπαιζε αντίπαλος της Γλυφάδας έως το 1998 με το ερυθρόλευκο σκουφάκι, μετά έφυγε και επέστρεψε όταν έφυγε ο Στάμενιτς για να γίνει βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό. Η αλληλουχία σαστίζει.

Αλλά είναι και λίγο βέβηλη. Ο Ολυμπιακός δυναμώνει αισθητά, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα λόγια. Οι παίκτες που έρχονται για πρώτο χρόνο στην ομάδα δεινοπαθούν. Όταν είχε έρθει ο Δεληγιάννης, προπονούταν με παίκτες που περισσότερες φορές έμειναν εκτός αποστολής, αλλά έφθασε στο σημείο να δεχθεί 5 γκολ από τη Γιουγκ, στον ημιτελικό του Final 4 του Champions League το 2002 στη Βουδαπέστη. Χρειάζεται βουλοκέρι στα αυτιά και δουλειά και των γονέων, δουλειά που σε κάνει να μην μπορείς να σταθείς. Ο Ολυμπιακός εγγυάται για την υστεροφημία σου και η εργατικότητά σου εγγυάται για την παραμονή σου.

Παρ’ όλα αυτά οι χειραψίες και τα πλατιά χαμόγελα επιβάλλονται. Στον Ολυμπιακό ο Γαλανίδης θα μάθει καλά τι εστί να παίζεις σε αυτήν την ομάδα. Και αν επιβιώσει, τότε θα ζήσει.

Διαβάστε επίσης

Παίδες εν δράσει

Παίδες εν δράσει

Με δύο στα δύο ξεκίνησε τον β' όμιλο Αττικής η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη, που οδεύει προς το Final 4.

Στον Θρύλο ο Γαλανίδης

Στον Θρύλο ο Γαλανίδης

Ο διεθνής πορτιέρο συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και θα μάθει από τον καλύτερο του είδους, τον Δεληγιάννη.

H μάχη μαίνεται

H μάχη μαίνεται

Είναι λάθος να θεωρηθεί ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει παρέλαση στην Α1 πόλο Ανδρών την επόμενη περίοδο.