Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον τελικό με θρίαμβο

Στον τελικό με θρίαμβο
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 - 00:55

Από το 2-2 του πρώτου οκτάλεπτου η ομάδα πόλο Παίδων του Ολυμπιακού έβαλε… πέμπτη στο εργαλείο και μην τον είδατε τον Παναή.

Ο Σάκης Πλατανίτης, βεβαίως, δεν λέγεται Παναής, αλλά τη δουλειά της απομάκρυνσης από το οπτικό πεδίο του ΝΟ Βουλιαγμένης εκείνος και οι παίκτες του την έκαναν πολύ καλά. Όταν η σκόνη από το «ερυθρόλευκο» υδάτινο ποδοβολητό κατακάθισε, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 11-5 στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που έγινε στο κολυμβητήριο του Φαλήρου και πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Παλαιό Φάληρο, ομάδα οικοδέσποινα η οποία νίκησε με σκορ 15-6 τον ΝΟ Χίου στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00.

Στο τελευταίο παιχνίδι των ηλικιακών εθνικών πρωταθλημάτων για την περίοδο 2012-13.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα επί μέρους σκορ 3-0 στη δεύτερη περίοδο και ξέφυγε με 5-2 και αυτό ήταν το κομβικό σημείο του ματς. Όσο προχωρούσε το παιχνίδι, η ομάδα του Πλατανίτη έπαιζε μόνη της ένα παιχνίδι που στα πιτσιρίκια φαίνεται να ταιριάζει τόσο όσο το σμόκιν στον Φρανκ Σινάτρα. Το 5-2 έγινε 8-4 και από εκεί 11-5. Το 18ο ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης βάφτηκε με το ερυθρό και το λευκό, τα χρώματα που βάφονταν ως επί το πλείστον οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων μεσούσης της σεζόν.

Η ακαδημία εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της σε επτά κατηγορίες, έβαλε όλες τις ομάδες της στην τελική φάση και σε περίπτωση νίκης των Παίδων θα φθάσει στις τρεις πρωτιές, ήδη ρεκόρ.

Ο Πλατανίτης έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο. Αυτό το παιχνίδι, απέναντι στο Φάληρο, μπορεί να είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται για την ακαδημία πόλο του Ολυμπιακού ή, έστω, ακόμα μεγαλύτερο.

*Η φωτογραφία ανήκει στην επίσημη σελίδα της ακαδημίας πόλο στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Η... ξήγα της Ασημάκη

Η... ξήγα της Ασημάκη

Σπουδαία κίνηση που μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία της Εθνικής, έκανε η φουνταριστή της Βουλιαγμένης.

Ένα μπερδεμένο βράδυ

Ένα μπερδεμένο βράδυ

Η λύπη του Θοδωρή, η χαρά της Αλεξάνδρας, η μελωδία της Ευτυχίας και η βουτιά της Αλεξίας.

Αναμονή για Βλαχόπουλο

Αναμονή για Βλαχόπουλο

Με τον Αγγελο Βλαχόπουλο μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, Ακης Λογοθέτης.

ΓΑΥΡΟΙ για πάντα!

ΓΑΥΡΟΙ για πάντα!

Στον Θρύλο θα παραμείνουν οι Tάσος Σχίζας και Νικόλας Δεληγιάννης και τη νέα χρονιά, για να σηκώσουν κι άλλες κούπες!