Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα μπερδεμένο βράδυ

Ένα μπερδεμένο βράδυ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 - 03:35

Από τη μία πλευρά, ο Θοδωρής. Στον τελικό με το Παλαιό Φάληρο είδε την ομάδα του να χάνει το τρόπαιο στην κατηγορία των Παίδων, τον Ολυμπιακό του. Στις παλιές φωτογραφίες ήταν χαρούμενος, με τον πατέρα του, μέσα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», βλέποντας τους μεγάλους παικταράδες που ποτέ δεν θα απομυθοποιήσει να σηκώνουν τρόπαια και να παίρνουν σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες. Το παιχνίδι το είχε παίξει στο μυαλό του πολλές φορές, πώς ο Ολυμπιακός θα έκλεβε την κούπα μέσα στο Φάληρο. Πώς ο ίδιος θα παρατασσόταν με το τρόπαιο ανά χείρας δίπλα στον αρχηγό, Κώστα Χονδροκούκη, για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Από την άλλη πλευρά, η Αλεξάνδρα. Χαμογελαστή, μετά την άνοδο του ΑΝΟ Γλυφάδας στην Α1 πόλο Γυναικών. Η Κυριακή, 21 Ιουλίου, είναι ιστορική μέρα για το ελληνικό πόλο. Ανέβηκε η Γλυφάδα στις Γυναίκες, δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 2000 και το 2003, στους Άνδρες- η πρώτη ομάδα που πήγε ο Νίκολα Στάμενιτς το 1994- και ο Εθνικός, η ομάδα με τα 37 πρωταθλήματα, η πρώτη που πήγε σε Final 4 Champions League το 1980, με τον Λίνο Ρεπέτο προπονητή και τον Σωτήρη Σταθάκη, που για πολλούς είναι ακόμα ο κορυφαίος Έλληνας πολίστας όλων των εποχών. Έπαιξαν με Γιουγκ, Σπαντάου και Βάσας στο Ντουμπρόβνικ, έφεραν 5-5 με την τελευταία, έχασαν τα υπόλοιπα παιχνίδια τους.

Δυο σπουδαία ονόματα διέβησαν τον Ρουβίκωνα και θα βρίσκονται στα μεγάλα… αλώνια (δεν υπάρχουν σαλόνια στο ελληνικό πόλο: υπάρχουν μικρά και μεγάλα αλώνια) τη σεζόν 2013-14. Στον πάγκο του ΑΝΟΓ στις Γυναίκες δε- έκπληκτος ο θεατής είδε την Κατερίνα Οικονομοπούλου να πανηγυρίζει ως παίκτρια και νόμισε ότι έγινε λάθος και ότι ανέβηκε φωτογραφία πανηγυρική από τις… αρχές του 21ου αιώνα- δεσπόζουν δύο απίθανες κυρίες στο ελληνικό πόλο Γυναικών: η υπέροχη Ευτυχία Καραγιάννη, που ήταν μία από τις μεγάλες μορφές του Ολυμπιακού, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 1995 και το 1998 και η εμβληματική Αλεξία Καμμένου, η οποία έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν ενάμιση χρόνο από τότε που πήρε επεισοδιακό «διαζύγιο» με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, που έπιασε δουλειά, ξαναφόρεσε τη γνώριμη στολή της (του… σκυλιού του πολέμου) και, διάολε, έκανε ακόμα και βουτιά στην πισίνα. Της έλειψαν όλα της Αλεξίας, αλλά θα γνωρίσει και τα… τσουβαλάτα: του χρόνου θα κοουτσάρει μαζί με την Καραγιάννη τον ΑΝΟΓ απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης και το πουλέν της, Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η Μελωδία της Ευτυχίας, δηλαδή, με μπινελίκια.

Σε αυτό το περιβάλλον πανηγύρισε η Αλεξάνδρα Πατέρου. Ο Θοδωρής Πάτερος, από την άλλη, πολλή ώρα μετά τη λήξη του τελικού, δεν είχε συνέλθει. Ήθελε να μιλήσει με τον πατέρα του το βράδυ, να του πει πώς πήρε το Κύπελλο.

Αλλά το πόλο είναι μία άγρια περιπέτεια. Και συνεχίζεται. Προς τη λήξη του τελικού, όταν πια τα πάντα είχαν κριθεί, ο υπεύθυνος της ακαδημίας, Δημήτρης Κραβαρίτης, σχολιάζει πόσο καλά έπαιξε ο αμυντικός Διονύσης Μπραΐμης και πόσο θετικός ήταν ο τερματοφύλακας Φώτης Σπηλιωτόπουλος. Το ίδιο κάνει και μετά από νίκες, κοιτάζει την επόμενη μέρα. Όταν το μάθεις αυτό, έστω και ως εξωτερική γνώση, δεν θα κάνει λιγότερο επώδυνη την ήττα, αλλά θα καταστήσει λιγότερο τον χρόνο ανάρρωσης.

Διαβάστε επίσης

Επιστημονική νίκη

Επιστημονική νίκη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε η εθνική πόλο Ανδρών το Μαυροβούνιο, 6-4 στην πρεμιέρα για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Η... ξήγα της Ασημάκη

Η... ξήγα της Ασημάκη

Σπουδαία κίνηση που μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία της Εθνικής, έκανε η φουνταριστή της Βουλιαγμένης.

Στον τελικό με θρίαμβο

Στον τελικό με θρίαμβο

Οι Παίδες του Σάκη Πλατανίτη διέλυσαν τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον δεύτερο ημιτελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, 11-5.