Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορίτσια τον... νου σας

Κορίτσια τον... νου σας
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 - 03:40

Η απόσταση που χωρίζει, στο παιχνίδι της Τρίτης (13:10) της εθνικής πόλο Γυναικών με τη Μεγάλη Βρετανία για τη 2η αγωνιστική του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, το να πάρουν πολύτιμες ανάσες οι βασικές μέχρι να βρει την ομάδα βουτηγμένη στο άγχος είναι ακριβώς ίδια. Οι Βρετανίδες μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν νίκες στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά είναι πεισματάρες, δεν επηρεάζονται από σκορ και προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους όπως και να έχει. Αυτή η εντιμότητα, που πηγάζει από το βρετανικό φλέγμα, κατανικάται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων από την πονηριά.

Η εθνική ομάδα έχει χάσει από τη Μεγάλη Βρετανία πριν δύο χρόνια, τον Μάιο του 2011. Οι «σκοτωμένες» παίκτριες του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης από τους τελικούς της Α1 πόλο Γυναικών ξεκουράστηκαν μία μέρα και μετά μπήκαν στο αεροπλάνο και ταξίδεψαν ως τη Βαρκελώνη για την προκριματική φάση του World League. Οι Βρετανίδες τις βρήκαν μπόσικες και τις νίκησαν με 10-8 και τότε ήταν που η Άντι Μελιδώνη είχε πει, «δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Χάσαμε από τη Μεγάλη Βρετανία και πρέπει να ντρεπόμαστε». Τώρα, βεβαίως, η Εθνική βρίσκεται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά είναι μία ομάδα χωρίς πολύ βάθος στον πάγκο. Ο Γιώργος Μορφέσης θέλει απεγνωσμένα να εμπιστευθεί τις παίκτριες οι οποίες βρίσκονται στην άκρη του πάγκου, αλλά είναι φανερό ότι παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ταλαντούχες για να βρίσκονται στην αποστολή, δεν είναι η ώρα τους ακόμα να παίξουν κομβικό ρόλο σε μία διοργάνωση. Υπάρχει καιρός, για αυτό, άλλωστε, λέγεται ανανεωμένη εθνική ομάδα.

Η Εθνική πρέπει, ασφαλώς, να νικήσει αυτό το παιχνίδι, ώστε να παίξει με τον Καναδά την Πέμπτη για τη δεύτερη θέση του ομίλου και να αποφύγει την Ιταλία και την Ουγγαρία στο χιαστί του Σαββάτου, μια και αναμφισβήτητα αυτές οι δύο ομάδες είναι φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους. Αν βρεθεί απέναντι στο Καζακστάν ή τη Βραζιλία θα προκριθεί και με τη συμμετοχή της στους προημιτελικούς της διοργάνωσης η παρουσία της στη Βαρκελώνη θα είναι εξαρχής επιτυχημένη.

Διαβάστε επίσης

Βίντεο από το Φάληρο

Βίντεο από το Φάληρο

Οι παρεμβάσεις των γονιών είναι καταστροφικές για το ελληνικό πόλο. Αποδείχθηκε και στο Φάληρο.

Επιστημονική νίκη

Επιστημονική νίκη

Για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε η εθνική πόλο Ανδρών το Μαυροβούνιο, 6-4 στην πρεμιέρα για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Ένα μπερδεμένο βράδυ

Ένα μπερδεμένο βράδυ

Η λύπη του Θοδωρή, η χαρά της Αλεξάνδρας, η μελωδία της Ευτυχίας και η βουτιά της Αλεξίας.