Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με δύο νεοσύλλεκτες

Με δύο νεοσύλλεκτες
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 - 01:15

Η δουλειά φέρνει. Φέρνει πράγματα. Από τις πρώτες χαρές, που είναι τα καλά λόγια, μέχρι την είσοδο στη 13άδα της εθνικής πόλο Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινά από τη Δευτέρα στον Βόλο και η γαλανόλευκη σκοπεύει σε επανάληψη του θριάμβου του 1997 στην Πράγα, όταν εκείνη η ομάδα του Νίκου Αναγνωστόπουλου με την Αντιγόνη Ρουμπέση ως παιδί θαύμα της, είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, με την Άντι Μελιδώνη, τις Μανέττα, Κανελλοπούλου, Ανδριανάκη, Μαστόρη, αλλά και την Πετσαλή. Για τα 13 κορίτσια που διάλεξε ο Γιώργος Μορφέσης, αυτή η διοργάνωση είναι περίπου σαν Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει υλικό που μπορεί να έχει στόχο το βάθρο. Οι έξι πολίστριες που είχε στην εθνική Γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (Χρυσή Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου, Χριστίνα Κώτσια, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Άλκηστις Μπενέκου), εκείνες που είχε στην εθνική Νεανίδων η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ (Στεφανία Τερεφού, Τίνα Κοντογιάννη, Ιόλη Μπενέκου, Έλενα Ξενάκη), την Ιωάννα Χυδηριώτη και τα δύο κορίτσια του Ολυμπιακού: τη Μαρία Σώρα και τη Μίλβα Καλογεράκου.

Το Παγκόσμιο ξεκινά τη Δευτέρα και στην ομάδα που ο ομοσπονδιακός προπονητής θα παρατάξει θα βρίσκονται έξι «ερυθρόλευκες», με αυτά τα δύο κορίτσια να είναι νεοσύλλεκτες. Και για τις δύο είναι τεράστια επιτυχία που βρίσκονται εκεί και δεν είναι ότι ο Γιώργος Μορφέσης έκλεισε τα μάτια και διάλεξε δύο, για να αντικαταστήσει τις αδελφές Χαραλαμπίδου, Στεφανία και Ιωάννα (οι οποίες πια είναι Αμερικάνες): πήρε δύο κορίτσια που δουλεύουν πολύ και που η τρέχουσα κατάστασή τους είναι απόρροια της προόδου τους όλη την προηγούμενη σεζόν. Η Σώρα, που έζησε μία χρονιά στην οποία ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά και η Καλογεράκου- που ήταν η ηρωίδα του τελικού του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων, μια και έβαλε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Βουλιαγμένη- ήταν ισότιμα μέλη του Ολυμπιακού για τον Χάρη Παυλίδη, πήραν χρόνο συμμετοχής σε όλα τα ματς, και κατά συνέπεια σε μεγάλα ματς και πολύ δίκαια, δουλεύοντας σε αυτήν την προετοιμασία, κατάφεραν να κερδίσουν θέσεις σε μία ομάδα που το υλικό της είναι η enfant gate του πόλο Γυναικών στις μικρές ηλικίες. Η Καλογεράκου, μάλιστα, είναι η πιο μικρή πολίστρια της Εθνικής, αφού τη Δευτέρα, όταν ξεκινήσει το Παγκόσμιο, θα είναι 15 χρονών και 39 ημερών.

Διαβάστε επίσης

Στον πρώτο προκριματικό

Στον πρώτο προκριματικό

Η ομάδα πόλο Γυναικών δεν γλιτώνει γύρο στη νέα Ευρωλίγκα, η οποία είναι, επί της ουσίας, δύο διοργανώσεις.

Η επτάδα του Παυλίδη

Η επτάδα του Παυλίδη

Τις αγαπημένες πολίστριές του από τα χρόνια που κάθεται στους πάγκους διάλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου.

Καλοκαιρινά στον Βόλο

Καλοκαιρινά στον Βόλο

Μία διοργάνωση που μπορεί να είναι αντίο για τη σπουδαία φουρνιά του ελληνικού πόλο Γυναικών.

Αδράξτε τη... μέρα

Αδράξτε τη... μέρα

Στην επέτειο των δύο χρόνων από τον τελικό στη Σανγκάη αντιμετωπίζει την Αυστραλία η Ελλάδα στον προημιτελικό του Παγκόσμιου της Βαρκελώνης.