Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αφεντικό από νωρίς

Αφεντικό από νωρίς
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 - 02:56

Όποιος, λοιπόν, διάβασε την τελευταία παράγραφο αυτού του κειμένου και προσπάθησε να δει το ματς της εθνικής ομάδας πόλο Νέων Γυναικών με την Ισπανία μέσω, τρόπον τινά, ψυχαναγκασμού, θα αποτύγχανε οικτρά, όπως απέτυχε το κείμενο. Διότι το παιχνίδι δεν μεταδόθηκε πουθενά και δεν μεταδόθηκε καν η ζωντανή εξέλιξή του, που θα έδινε, έστω, μία τρόπον τινά αγωνία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και μία, έστω… παρανοϊκή απάντηση για το πώς πάει το παιχνίδι και όχι, απλώς, να υπάρχουν απορίες που φτερουγίζουν από το πουθενά.

Ε, αν μετά από αυτή την είσοδο στον κόσμο της ντροπής έχανε και η Εθνική, αυτό θα πήγαινε πολύ.

Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει σε αυτό το ματς. Στο σπίτι της, στον Βόλο, απέναντι σε μία ομάδα που της ανεβάζει τους σφυγμούς όπως καμία άλλη. Αν οι δυο τους συναντηθούν ξανά, τότε θα είναι διαφορετικό. Τώρα, στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όχι. Το 8-5 είναι ένα σκορ που δεν αναδεικνύει τόσο τη διαφορά των δύο ομάδων, όσο περισσότερο την πείνα της ομάδας του Μορφέση για μία επιτυχημένη πρεμιέρα.

Πού, δηλαδή, να μην έπασχε από γαστρεντερίτιδα τις προηγούμενες μέρες η Ελευθερία Πλευρίτου. Η 16χρονη περιφερειακή του Ολυμπιακού πέτυχε τρία γκολ και ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής, που είχε σε καλή μέρα τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η Ελευθερία έβαλε τα δύο γκολ της γαλανόλευκης στο πρώτο οκτάλεπτο, για να ανατρέψει το ένα και μοναδικό προβάδισμα της Ισπανίας και ένα στις αρχές του τέταρτου, για να «σκοτώσει» τις ελπίδες της «Ρόχα» για κάτι καλό στην αναμέτρηση, αφού με έξι λεπτά να απομένουν η Εθνική προηγήθηκε με 8-4. Πλην της Ελευθερίας, σκόραρε το πρώτο γκολ της σε μεγάλη διοργάνωση και η έτερη περιφερειακή του Ολυμπιακού, Μίλβα Καλογεράκου. Οι αδελφές Μπενέκου, Άλκηστις και Ιόλη, σκόραραν από μία φορά, ενώ τον οβολό τους πρόσθεσαν οι Τίνα Κοντογιάννη, και Βασιλική Διαμαντοπούλου.

Η Εθνική θα παίξει την Τετάρτη απέναντι στον Καναδά για την τελευταία αγωνιστική του α’ ομίλου, ένα πολύ πιο εύκολο παιχνίδι, ενώ το πιθανότερο ματσάρισμά της στον προημιτελικό της διοργάνωσης είναι η Ιταλία, την οποία είχε αποκλείσει στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Νεανίδων στη Μαδρίτη, τον Αύγουστο του 2011, με ένα γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου στην παράταση. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο σε αυτό το ματσάρισμα, άλλωστε το μόνο κοινό που έχει η Ιταλία με το εύκολο είναι το «λ».

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 2-2, 1-1

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τάραγκο 2, Μπαχ 2, Γκραουπέρα 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Ελευθερία Πλευρίτου 3, Καλογεράκου 1, Άλκηστις Μπενέκου 1, Ιόλη Μπενέκου 1, Κοντογιάννη 1, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1.

Διαβάστε επίσης

Έτος εκπαίδευσης

Έτος εκπαίδευσης

Δανεικοί στη Χίο πάνε οι δύο νεαροί πολίστες του Ολυμπιακού, Στέφανος Γαλανόπουλος και Γιώργος Δερβίσης.

Θεσσαλικός... χαλκός

Θεσσαλικός... χαλκός

Στο βάθρο η εθνική Νέων Γυναικών μετά το 7-6 επί της Ρωσίας στο ματς μεταλλίου στον Βόλο.

Κοντά στη συμφωνία

Κοντά στη συμφωνία

Έπειτα από την αποχώρηση της Μπαλωμενάκη και το «διαζύγιο» με τη Μαυρέλου, ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού έπεσε.

Η επτάδα του Παυλίδη

Η επτάδα του Παυλίδη

Τις αγαπημένες πολίστριές του από τα χρόνια που κάθεται στους πάγκους διάλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου.