Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έτος εκπαίδευσης

Έτος εκπαίδευσης
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 - 02:00

Παραδοσιακά ισχύει στον Ολυμπιακό: οι νεαροί παίκτες δύσκολα μπορούν να βρουν χρόνο συμμετοχής στα κρίσιμα παιχνίδια. Επίσης, ισχύει και αυτό: ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες που να μπορούν να βρουν χρόνο συμμετοχής μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια. Και να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του. Πολλοί παίκτες έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους και αυτό ισχύει και για τους ηγέτες της τωρινής ομάδας. Ο καθένας εξ αυτών έπρεπε να περιμένει τη σειρά του και όταν στον Πειραιά κατάλαβαν ότι οι παίκτες ήταν έτοιμοι- ή, κάποιες πολύ λίγες φορές, το έφερε η συγκυρία- ανέλαβαν δράση.

Ο δανεισμός των Στέφανου Γαλανόπουλου και Γιώργου Δερβίση στη Χίο δείχνει ότι στον Ολυμπιακό σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τους παίκτες. Αυτό έχει, βεβαίως, δύο όψεις, αφού υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η διαφορά είναι τόσο χαώδης που δεν πρόκειται το έδαφος να καλυφθεί ακόμα και αν οι πολίστες παίζουν πολλά κρίσιμα παιχνίδια με άλλο σκουφάκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις την αλήθεια τη δείχνει η πραγματικότητα σε κάθε παράδειγμα. Διότι μπορεί να είναι διαφορετική από παίκτη σε παίκτη και από περίπτωση σε περίπτωση. Το να κρατήσεις έναν παίκτη στην ομάδα που ανήκει και να μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής με το να τον δώσεις δανεικό μοιάζει με τα ντέρμπι, στα οποία οι δύο αντίπαλοι έχουν σχεδόν τις ίδιες νίκες. Ο Θοδωρ

Ο Γαλανόπουλος ήταν πέρυσι στον ΝΑΟ Κέρκυρας και κέρδισε το πρώτο αντρικό παράσημο της καριέρας του, κάνοντας μία θαυμάσια χρονιά και επιτρέποντας στην ομάδα να μείνει στην Α1. Είναι ο πιο φέρελπις νεαρός τερματοφύλακας, αλλά στον Ολυμπιακό δεν μπορούσαν να τον έχουν στην ομάδα και στον ΝΟ Χίου θα έχει επίσης καπαρωμένη τη θέση του βασικού γκολκίπερ και, ασφαλώς, παιχνίδια υψηλής πίεσης. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον Κώστα Γαλανίδη, ώστε όταν ο Νικόλας Δεληγιάννης αποφασίσει ότι είναι ώρα να κρεμάσει το σκουφάκι του να έχουν βασικό τερματοφύλακα κάποιον που οι προοπτικές του να είναι σχετικά παρόμοιες με εκείνες του κορυφαίου Έλληνα τερματοφύλακα (και ενός από τους κορυφαίους στην ιστορία) και να έρθει ο Γαλανόπουλος για δεύτερος.

Στην περίπτωση του Δερβίση, πρόκειται για τον παίκτη που ο Δημήτρης Κραβαρίτης τον αποκάλεσε «τον καλύτερο στην Ελλάδα στην ηλικία του», αλλά πέρυσι, λόγω του τραυματισμού στον ώμο και του χρόνου που δαπάνησε στην προετοιμασία με την εθνική Εφήβων, σχεδόν στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Θοδωρής Βλάχος δεν πρόλαβε να δουλέψει μαζί του. Ο 19χρονος πολίστας έπαιξε παιχνίδια στα οποία έδειξε τις δυνατότητές του, αλλά όχι στα ματς που ενδιέφεραν τον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει μία πολύ ποιοτική τριπλέτα αμυντικών, την καλύτερη στην Ελλάδα, με τους Τάσο Σχίζα, Βαγγέλη Δελακά και Κυριάκο Ποντικέα, ενώ και στην αριστερή πλευρά είναι υπερπλήρης, αφού στους Γιάννη Φουντούλη και Γιώργο Ντόσκα προστέθηκε ο Αλέξανδρος Γούνας.

Και για τους δύο πολίστες είναι η ώρα να τα ρίξουν όλα στο τραπέζι. Ο ΝΟ Χίου ψάχνει τον δρόμο του ξανά, αφού μετά από μία τριετία στην οποία προσπάθησε να πάρει το πρωτάθλημα ξεκινάει από το μηδέν, δικαιώνοντας την παράδοση. Ο Ολυμπιακός παραχωρεί τους παίκτες και ελπίζει ότι στη Μυροβόλο Νήσο θα μεγαλώσουν, ακόμα περισσότερο. Είναι στο δικό τους χέρι.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλικός... χαλκός

Θεσσαλικός... χαλκός

Στο βάθρο η εθνική Νέων Γυναικών μετά το 7-6 επί της Ρωσίας στο ματς μεταλλίου στον Βόλο.

«Ευχαριστώ, αλλά...»

«Ευχαριστώ, αλλά...»

Πρόταση του ΝΟ Χίου αρνήθηκε ο Δημήτρης Μάζης, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του για αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Αφεντικό από νωρίς

Αφεντικό από νωρίς

Η εθνική πόλο Νέων Γυναικών έδωσε μάθημα στην Ισπανία, στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

Κοντά στη συμφωνία

Κοντά στη συμφωνία

Έπειτα από την αποχώρηση της Μπαλωμενάκη και το «διαζύγιο» με τη Μαυρέλου, ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού έπεσε.