Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτη για τους νταμπλούχους

Πρώτη για τους νταμπλούχους
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013 - 01:27

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν είχε την τύχη, τα δύο προηγούμενα χρόνια, να έχει όλους τους παίκτες μαζί του στην προετοιμασία. Στον Γέρακα, στις 22 Αυγούστου του 2011, υπήρχε έκδηλη η αμφιβολία, οι διεθνείς έλειπαν και ο Ολυμπιακός ξεκινούσε εν είδει κρυφού σχολειού μία πορεία που θα έκανε περήφανους όλους τους φίλους του. Πέρυσι, πάλι, στις 20 Αυγούστου στον Άγιο Κοσμά, οι διεθνείς επίσης έλειπαν και ο Ολυμπιακός βρισκόταν στις επάλξεις, αποφασισμένος για να πάρει το πρωτάθλημα. Η ελπίδα ήταν εκείνη που κυριαρχούσε.

Την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, έγινε η πρώτη προπόνηση της ομάδας πόλο Ανδρών στο κολυμβητήριο του Άγιου Κοσμά, και για πρώτη φορά στη θητεία του ως πρώτου τεχνικού, ο Βλάχος είχε όλους τους παίκτες μαζί του, στη διάθεσή του. Και κυριάρχησε η σιγουριά και η αισιοδοξία για μία ευρωπαϊκή πορεία. Αυτή η πρώτη, στην προκειμένη, είχε περισσότερο εθιμοτυπική σημασία, μια και πλην της ευγένειας όσων κλήθηκαν να μιλήσουν για τη νέα σεζόν, η μόνη ενημέρωση που έγινε ήταν για τις προπονήσεις της ομάδας, οι οποίες δεν εξαρτιόνται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά από το πότε θα είναι διαθέσιμο το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, «μέχρι να ανοίξει το Παπαστράτειο», όπως είπε ο προπονητής στους παίκτες του.

Τα χαμόγελα ασφαλώς έδιναν και έπαιρναν, με τους τρεις νέους πολίστες του Ολυμπιακού, τον Αλέξανδρο Γούνα, τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Κώστα Γαλανίδη, να τα λένε με τους καινούργιους συμπαίκτες τους, με τους οποίους θα δουλεύουν σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τα καλοκαίρια με την εθνική ομάδα. Οι παίκτες έπεσαν στην πισίνα για τις πρώτες χεριές και τότε ο τιμ μάνατζερ, Άκης Λογοθέτης, έκανε τον σταυρό του. Η σεζόν 2013-14 είχε αρχίσει για τους «ερυθρόλευκους», γύρω στις 17.35 το απόγευμα της Τρίτης.

Μάλιστα, υπήρχε και μία έκπληξη, με τον… Κωνσταντίνο Δάνδολο να δίνει το «παρών»! Βεβαίως, ο πρώην σπουδαίος πολίστας, που έπεσε στην πισίνα, ήταν ένας άνδρας σε αποστολή: ο Δάνδολος ήταν το «δόλωμα» που έβαλε η σύζυγος του Νικόλα Δεληγιάννη, Αγγελική Καραπατάκη, ώστε να κάνει και φέτος έκπληξη για τα γενέθλια του αγαπημένου της. Όλη η ομάδα ήταν εκεί, για να τιμήσει έναν θαυμάσιο συμπαίκτη και ένα σπουδαίο πολίστα, ο οποίος είναι εθισμένος, μια και έπιασε… αρμένικη κουβέντα με τον προπονητή της ομάδας πόλο Γυναικών, Χάρη Παυλίδη, ψηλαφίζοντας όμορφες στιγμές της δεκαετίας του ’90. Ο Δεληγιάννης έκλεισε τα 37 του και η πρώην πολίστρια και «ασημένια» ολυμπιονίκης της Αθήνας τήρησε το γούρι. Πέρυσι, που το είχε κάνει στα Βοτσαλάκια, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ.

Διαβάστε επίσης

Αυλαία και πάμε

Αυλαία και πάμε

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού θα μείνει για λίγο καιρό ξενιτεμένη από το κολυμβητήριό της.

Ο θείος Βάνια

Ο θείος Βάνια

Στα 31 του ο Ουντόβιτσιτς εκμεταλλεύθηκε το Κραγκούγεβατς για να γίνει υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας.