Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρχίζουν τα... καλά

Αρχίζουν τα... καλά
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 20:41

Προσδεθείτε διότι απογειώνονται: η εθνική Νεανίδων μπαίνει στην τελική ευθεία της για το κυνήγι πολύτιμου μετάλλου και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε στη διοργάνωση. Αυτό δεν αποδεικνύεται ασφαλώς από το ευρύ 21-6 στην αναμενόμενη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας στο μπαράζ για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά από το γεγονός ότι επί της ουσίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του ταξιδιώτη Γιώργου Μορφέση- ο οποίος δεν πρέπει να έχει ζήσει ξανά παρόμοια θερινή σεζόν με εθνικές ομάδες, μακάρι να έχει τη δύναμη να το κάνει για χρόνια, πάντως το φετινό ήταν epic για τον ίδιο- δεν έχει κάνει προετοιμασία, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει τις πολίστριες που έμειναν στην Αθήνα όταν οι πέντε εξ αυτών (Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη) βρίσκονταν στον Βόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και οι υπόλοιπες είχαν τεθεί υπό την επίβλεψη του Βαγγέλη Πάτρα, ο οποίος είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΚΟΕ.

Η Ρωσία δεν κατάφερε να νικήσει την Εθνική στο ματς του χάλκινου μεταλλίου στις Νέες Γυναίκες και στην ούγια οι διεθνείς είναι σχετικό φαβορί στον ημιτελικό της Πέμπτης, στις 16:15, αφού οι περισσότερες από τις πολίστριές της έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο. Με τη Βρετανία δεν υπήρχε πρόβλημα, άλλωστε το σκορ στην λήξη του τρίτου οκτάλεπτου ήταν 15-3, ενώ μετά από το πρώτο η Εθνική προηγήθηκε με σκορ 7-0. Ο Γιώργος Μορφέσης έδωσε χρόνο σε όλες τις παίκτριές του και, πλην της Ιωάννας Σταματοπούλου, που βρέθηκε στο τέρμα της Εθνικής, οι υπόλοιπες πολίστριες του Ολυμπιακού σκόραραν: τέσσερα γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου, τρία η Μίλβα Καλογεράκου, από δύο οι Μαρία Σώρα, Βιργινία Νιαρχάκου και Βάσω Πλευρίτου. Τρία γκολ πέτυχε επίσης η Ξενάκη, από δύο οι Χυδηριώτη και Ελευθεριάδου και ένα η Μάμογλου.

Πλέον η Εθνική βάζει πέμπτη στον συμπλέκτη, σανιδώνει το γκάζι και όποιον πάρει ο Χάρος. Τα κορίτσια είναι καλές φίλες μεταξύ τους και δεν θα αφήσουν κανένα να τους χαλάσει τα όνειρα που έχουν για τη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα η «πρώτη»

Δευτέρα η «πρώτη»

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές και οι προπονήσεις της Ακαδημίας πόλο.

Αυλαία και πάμε

Αυλαία και πάμε

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού θα μείνει για λίγο καιρό ξενιτεμένη από το κολυμβητήριό της.