Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεκόρ με γκολ

Ρεκόρ με γκολ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 - 02:25

Η Άλκηστη Αβραμίδου είναι «αναίσθητη». Το σωστό, βεβαίως, είναι να μπει ο προσδιορισμός χωρίς εισαγωγικά, αν και υπάρχει φόβος να παρεξηγηθεί η Θεσσαλονικιά περιφερειακή. Το να είσαι «αναίσθητος» στον αθλητισμό είναι καλό. Είναι ένα χαρακτηριστικό των πραγματικά σπουδαίων.

Σε αυτήν την κατηγορία, όχι, η Αβραμίδου δεν έχει μπει. Αλλά είναι ακόμα 25 ετών και έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στην Α1 πόλο Γυναικών. Η «αναισθησία» της Αβραμίδου έχει να κάνει με το γεγονός ότι, «ό,τι και να έχει συμβεί στην προηγούμενη προσπάθεια, δεν διστάζει να πάρει την επόμενη σαν να μην έχει γίνει τίποτα πριν», είχε σκιαγραφήσει τη συγκεκριμένη ικανότητα στο όμορφο θέμα για την αγαπημένη επτάδα του ο Χάρης Παυλίδης.

Η Αβραμίδου έχει «γράψει» στατιστική ιστορία στην Α1 πόλο Γυναικών. Μόνο την προηγούμενη περίοδο πέτυχε 70 γκολ και συνολικά δεν ήταν καν η πρώτη σε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα της. Συν τοις άλλοις, τέτοιου είδους μέτρηση δεν την επιδιώκει. Μπορεί να το λέει η ίδια ότι δεν την επιδιώκει, αλλά το βλέπεις κιόλας. Απλώς έχει τον τρόπο να σκοράρει, παραδείγματος χάρη, 3 γκολ σε 1 λεπτό σε ένα ματς και μετά να βάλει άλλα τόσα στο ρελαντί. Δεν είναι μία πολίστρια που θυσιάζει την ισορροπία της ομάδας για την υστεροφημία της. Ακριβώς για αυτό, άλλωστε, έρχεται (η υστεροφημία).

Τα 70 γκολ της Αβραμίδου ήταν ρεκόρ, αφού έσπασε τα 68 που είχε πετύχει η Αμερικανίδα Μπρόνγουεν Νοξ με το σκουφάκι του Εθνικού, το 2009. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Πριν αρχίσει το περυσινό πρωτάθλημα- στο πρώτο παιχνίδι του οποίου, με αντίπαλο τον Νηρέα Χαλανδρίου, δεν έπαιξε, όπως και οι Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αναστασία Καλαργυρού, Βάσω Μαυρέλου και Μαρία Μπαλωμενάκη, λόγω μίας παρεξήγησης- η Αβραμίδου είχε 361 γκολ και ήταν στην έκτη θέση της κατηγορίας με τις αρχισκόρερ της Α1. Πριν βγει ο Φλεβάρης είχε περάσει τις Βούλα Κοζομπόλη (375 γκολ) και Αγγελική Γερόλυμου, η οποία πέτυχε φέτος μόνο 28 γκολ στο σύνολο, φθάνοντας τα 411, και έφθασε στην τέταρτη θέση με 431 γκολ. Η διαφορά της από την Αντιγόνη Ρουμπέση, πριν αρχίσει το περυσινό πρωτάθλημα, ήταν 39 γκολ (400 έναντι 361) ενώ τώρα η αρχηγός του ΝΟ Βουλιαγμένης μετά την αποχώρηση της, πλέον μητέρας, Αντιόπης Μελιδώνη, είναι στο +6 από την Αβραμίδου (437 έναντι 431). Φέτος και εφόσον σκοράρει με την ίδια ένταση και ταχύτητα, η περιφερειακή του Ολυμπιακού αναμένεται να περάσει τη Ρουμπέση, αν και αυτό για κανένα από τα δύο κορίτσια έχει όντως σημασία. Παρ’ όλα αυτά, είναι βέβαιο, ακόμα και σε κακή κατάσταση να είναι, ότι θα πετύχει τα 15 γκολ που πρέπει για να περάσει τη Σοφία Μανέττα, η οποία ήταν η αρχισκόρερ της Α1 το 2010.

Συν τοις άλλοις, η Αβραμίδου (η οποία πέρυσι έβαλε 4 γκολ παραπάνω από εκείνα που πέτυχε ο… Μπόμπαν Νίκιτς στο πρωτάθλημα του 2009 και τα ίδια με εκείνα του Νίκου Ντούλου στο πρωτάθλημα του 2010) έχει πάρει τέσσερις φορές τον τίτλο της πρώτης σκόρερ στην Α1. Δηλαδή το 2006 (54 γκολ) και το 2007 (56 γκολ) με το σκουφάκι του ΑΝΟ Γλυφάδας, το 2010 με 51 γκολ, όσα δηλαδή και η πολίστρια του Εθνικού, τότε, Ίφκε φαν Μπέλκουμ και την προηγούμενη περίοδο με 70. Ισοφάρισε, έτσι, τις πρωτιές της θρυλικής Βούλας Κοζομπόλη και έχει την ευκαιρία να την περάσει σε μία από τις προσεχείς σεζόν. Αν, δε, βάλει όσα γκολ πέτυχε την προηγούμενη σεζόν, θα γίνει η δεύτερη πολίστρια στην Α1, μετά την αρχισκόρερ της, με 539 γκολ, Σταυρούλα Αντωνάκου, που βάζει το πέντε μπροστά στην τριψήφια φιγούρα με τις επιτυχίες της.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Σε κανένα σπορ δεν πρόκειται να χαρείτε στερημένοι. Πάρτε κι άλλη φάπα στο πόλο άτιτλοι.

Κόντρα στα... θηρία

Κόντρα στα... θηρία

Με Ουγγαρία θα παίξουν οι εθνικές πόλο στις προκριματικές φάσεις τους στο World League. Κροατία πήραν οι Άνδρες, Ιταλία οι Γυναίκες.