Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Γένοβα στις φλόγες

Η Γένοβα στις φλόγες
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 - 01:40

Από καιρού εις καιρόν, οι Ρώσοι κάνουν επένδυση στο πόλο. Ιδιαίτερα όταν βλέπουν- όπως τώρα- ότι υπάρχει μία εσοδεία από νέους παίκτες οι οποίοι μπορούν να καταστήσουν ξανά τη Ρωσία ανταγωνιστική στις μεγάλες διοργανώσεις. Στο γυναικείο πόλο, βεβαίως, οι Ρώσοι δεν έπαψαν ποτέ να επενδύουν. Ποιος να το έλεγε ότι η… Δύση της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης- όπως μεταφράζονται οι αγορές που δίνουν χοντρά μεροκάματα- θα είναι η Μόσχα, το Κίρισι, η Αγία Πετρούπολη και το Καζάν; Και αυτό, μάλιστα, θα γινόταν επειδή υπάρχει έλλειψη από Ρώσους αθλητές ή διότι είναι κατώτερου επιπέδου και… παρωχημένοι στη μόρφωσή τους για το παιχνίδι.

Το 2007 η Σίντεζ Καζάν «χρυσοπλήρωσε» τον «Τσάρο» Αλεξάνταρ Σάπιτς, για να ρίχνει για λογαριασμό της τους κεραυνούς του. Ηταν τα χρήματα που, επί της ουσίας, έβγαλε ο κακομαθημένος Σέρβος που έλαμπε σαν… αδάμας, πιτσιρικάς με την ομαδάρα της Μπέτσεϊ. Έξι χρόνια μετά, η ίδια ομάδα επένδυσε σε έναν άλλο Σέρβο. Ο Ντούσκο Πιέτλοβιτς, που πήρε την ανηφόρα έχοντας βάλει στη βαλίτσα του ίδιο αριθμό κασκόλ, κρέμας χεριών και μπλουζών, λύνει το πρόβλημα πολλών χρόνων από τα χρήματα που θα του αποφέρει το συμβόλαιό του στο Καζάν.

Η αναφορά στον Σέρβο φουνταριστό δεν είναι τυχαία. Πολύ θα ήθελε ο Ντέγιαν Σάβιτς να τον έχει μαζί του στις σπουδαίες μάχες με την Προ Ρέκο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αυτό το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, στις 21:00, στην πισίνα του Ρέκο, αλλά και στις 9 Νοεμβρίου, επίσης Σάββατο, στο Βελιγράδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν θέλει να γίνει φέτος ο πρώτος πρωταθλητής Ευρώπης μετά την… Προ Ρέκο το 2012 που δεν θα συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League. Η διαφορά των δύο, βεβαίως, βρίσκεται στο… ΣΔΟΕ. Ο Αστέρας θέλει να βρίσκεται στη διοργάνωση και οι ιθύνοντές του πνέουν μένεα απέναντι στους διοικούντες τη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, κυρίως διότι υπερκέρασαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο τον πρωταθλητή Ευρώπης και Σερβίας για να πάνε στην Παρτιζάν, η οποία έχει πάρει τα τελευταία 35 χρόνια τα ίδια τρόπαια με τον Αστέρα: δηλαδή ένα. Ιδιαίτερα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στέκονται οι Σέρβοι, που περίμεναν από τη LEN να πάει στους πρωταθλητές της λίγκας για να τους προτείνει τη wild card, η οποία αποτέλεσε, εν προκειμένω, το μήλο της Έριδος για τον Crveno Belli.

Ο Ντέγιαν Σάβιτς δεν μπορούσε να κόψει τον δρόμο στον Πιέτλοβιτς, καθότι στο Βελιγράδι δεν υπάρχει φράγκο. Αυτό ουδόλως απασχολεί, βεβαίως, τον Σάβιτς και τον Βουγιασίνοβιτς, οι οποίοι δεν έχουν καλύτερο από το να παίζουν με πιτσιρικάδες. Ο πρώτος, ήδη, έχει βγάλει τους αδελφούς Ράσοβιτς, τον Βέλιμπορ και τον Στραχίνια, με τους οποίους δουλεύει, κράτησε τον Μαέστρο Πρλαΐνοβιτς, τον Ντένις Σέφικ στο τέρμα, πήρε τον νεαρό Μαυροβούνιο Νίκολα Βούκτσεβιτς, έχει και τον Αμερικανό Τζον Μαν. Αλλά δεν υπολογιζόταν να είναι έτοιμη για αυτά τα παιχνίδια.

Καμία σχέση με τη Ρέκο, δηλαδή, η οποία βρίσκεται σε μία ακμή, ξανά. Από το 2005 έως το 2013 ο Γκαμπριέλε Βόλπι ξόδευε… εκατομμύρια ευρώ και αυτό δεν είναι υπερβολή. Όταν του δόθηκε ξανά το ελεύθερο, δεν φείσθηκε: ο Αλεξάνταρ Ίβοβιτς, ο Αλεξ Τζιορτζέτι και ο Πιέτρο Φιλιόλι επέστρεψαν, ο Μάρο Γιόκοβιτς έφυγε από την πολυαγαπημένη Γιουγκ του, η ιταλική ομάδα ανακτά την αξία της. Μόνο που έχασε στη Γένοβα από τη Ραντνίτσκι του Κραγκούγεβατς και αυτό είναι καμπανάκι.

Και η LEN μπορεί να λυπηθεί που η ειρηνοποίηση με τον Βόλπι σταμάτησε απότομα, αλλά θα είναι γιορτή για το ευρωπαϊκό πόλο.

Μέχρι τότε, το στριμ είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης

Με Ραντνίσκι ο Θρύλος

Με Ραντνίσκι ο Θρύλος

Με την ομάδα της Ραντνίσκι θα πραγματοποιεί προπονήσεις από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου ο Θρύλος.

Ξεκίνημα με Ραντνίτσκι

Ξεκίνημα με Ραντνίτσκι

Δυνατή και κρίσιμη για την παρουσία της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού είναι η προετοιμασία με τους Σέρβους.

Εθνικό... σάστισμα

Εθνικό... σάστισμα

Η έκπληξη κυρίευσε τους παρευρισκόμενους στους δύο ημιτελικούς στο τουρνουά του ΣΕΔΥ.