Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας πρωτότυπος τιμ μάνατζερ

Ένας πρωτότυπος τιμ μάνατζερ
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 - 19:24

Στην πρώτη προπόνηση του Μπλάι Μάλιαρακ στον Ολυμπιακό, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Νικόλας Δεληγιάννης- που μαζί με τον νέο τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Ανδρών, Δημήτρη Μάζη, είχαν βοηθήσει κατά το δοκούν ώστε ο Καταλανός να φορέσει το ερυθρόλευκο σκουφάκι- σύστηνε τους συμπαίκτες του και έφθασε στον Άκη Λογοθέτη: «Από εδώ ο Άκης, που είναι ο τιμ μάνατζερ της ομάδας. Οι υπόλοιποι τιμ μάνατζερ κρατούν φακέλους, ο Άκης κρατά φραπέ».

Ο Άκης Λογοθέτης κρατάει, πράγματι, φραπέ, αλλά όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικός στο πόστο του ως τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Ανδρών. Ξεχώριζε για την καλή αντίληψη και για ένα… ολυμπιακό στοιχείο της χημείας, που τους σύγχρονους καιρούς μοιάζει κάπως χαμένο. Ένα κινηματογραφικό στοιχείο, το οποίο σε έκανε να βλέπεις τον Πειραιά όπως ενδεχομένως να τον φανταζόσουν τη δεκαετία του ’50. Στην πραγματικότητα, όποια πέτρα και να σήκωνες θα τον έβρισκες από κάτω. Δεν έχανε ματς της ανδρικής ομάδας, αφού προφανώς ήταν η δουλειά του, ου μην και της γυναικείας. Δεν έχανε παιχνίδι, που λέει ο λόγος, ομάδων της ακαδημίας, αφού έχει ένα μερίδιο στο γεγονός ότι η ακαδημία πόλο του Ολυμπιακού είναι ένα πρότυπο σχολείο- σε αναλογία με τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί και με ονομαστής τα αποτελέσματα που οι ομάδες της φέρνουν. Το 2005 κλήθηκε να τρέξει μαζί με τον Δήμητρη Κραβαρίτη- και με τη βοήθεια του Βαγγέλη Πάτερου- το εγχείρημα της αναγέννησης και τα πήγε περίφημα.

Ο Λογοθέτης ήταν πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, πριν καν, ενδεχομένως, ανακαλυφθεί ο όρος τιμ μάνατζερ. Ήταν στον πάγκο της ομάδας όταν ο Αντώνης Αρώνης έβαζε το γκολ που χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη επί του ΝΟ Πατρών στο ΟΑΚΑ, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που σήμαινε το πρώτο κεκτημένο «ερυθρόλευκο» κύπελλο στην ιστορία και την επιστροφή στους τίτλους μετά από 21 χρόνια. Δέκα χρόνια μετά ήταν εκ των υπεύθυνων της ομάδας πόλο Ανδρών που πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στη Βουδαπέστη και το γλέντησε, κρατώντας ένα καπνογόνο αναμμένο στο αεροδρόμιο, στην επιστροφή της ομάδας από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας στην Αθήνα.

Αλλά παρ’ όλα αυτά, η χρησιμότητά του δεν ήταν η παρουσία του στις στιγμές, αλλά η καθημερινότητα.

Ο παρελθοντικός χρόνος έγκειται στο γεγονός ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης, ο Ολυμπιακός αποφάσισε ότι ο Δημήτρης Μάζης θα είναι ο νέος τιμ μάνατζερ της ομάδας με τον Διομήδη (Άκη) Λογοθέτη να αποτελεί παρελθόν. Ο Λογοθέτης, όμως, κατοπτρίζει μία άκρως πειραιώτικη και πιο παιχνιδιάρικη διάσταση του Ολυμπιακού. Τους ανθρώπους της κάθε μέρας που ζουν και αναπνέουν για την ομάδα, που γίνονται η ομάδα. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες και επειδή ο Λογοθέτης δούλευε για λογαριασμό της. Ήταν ένας ταιριαστός υπεύθυνος για μία ομάδα η οποία παίζει σε ένα κολυμβητήριο απέναντι από ένα συνεργείο, έκανε με μεγάλη επιτυχία τη βρώμικη δουλειά, αλλά βρέθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, πάνω στην αλλαγή ενός κύκλου. Πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη μυστηριώδη έλξη.

Διαβάστε επίσης

Η ευγνωμοσύνη του Δεληγιάννη

Η ευγνωμοσύνη του Δεληγιάννη

Άλλο ένα ταξίδι στο όνειρο για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που μίλησε στο gavros.gr για το ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας του.

Και τώρα η Γιουγκ!

Και τώρα η Γιουγκ!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 13-5 του Πανιωνίου, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 πόλο.