Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόντρα στον «Κατρού»

Κόντρα στον «Κατρού»
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 - 01:40

Ήταν πολύ ήρεμα και όμορφα εκείνο το βράδυ στον Προφήτη Ηλία. Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού συναντήθηκε για τελευταία φορά, την Τρίτη 5 Ιουνίου του 2012. Την επόμενη χρονιά θα ήταν νύχτα η τελευταία αντάμωση όλων μαζί και θα τους έβγαζε στα μπουζούκια. Αν κάτι έμαθε στην Ελλάδα ο σοσιαλισμός, είναι ότι τα μπουκάλια με το ουίσκι και τα γαρύφαλλα τα πετάνε οι νικητές. Ενώ στα ταβερνάκια ο Φαίδων Γεωργίτσης κλαίει για χάρη της Ζωής Λάσκαρη.

Ήταν η τελευταία εκδήλωση του Γιάννη Κατρουζανάκη ως παίκτη του Ολυμπιακού. Ο «Κατρού» κάθισε δίπλα στον Κώστα Μουρίκη, τον οποίο… ξυλοφόρτωνε στις προπονήσεις και το ίδιο αναμένεται να κάνει όσο μπορεί και το Σάββατο, στις 19:00, όταν ως αρχηγός του ΑΝΟ Γλυφάδας θα επιστρέψει στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 πόλο Ανδρών. Και έβγαλε το «(Κα)True Story».

Ο Κατρουζανάκης έπαιξε τον δικό του ρόλο στον Ολυμπιακό, μπαίνοντας από το παράθυρο στην ομάδα. Ήταν όταν χάλασε η μεταγραφή του Ανδρέα Μιράλη, έμεναν ώρες για τη λήξη των μεταγραφών και κλήθηκε εσπευσμένα στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας. Κλήθηκε, συμφώνησε, τελείωσε. Γυρνώντας πίσω στη δουλειά του, ο Κατρουζανάκης ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Ήταν το παιδί που έφερε στην ομάδα τη σύμπνοια. Έπαιζε ελάχιστα και όμως η διάθεσή του στις προπονήσεις ήταν ένα… μνημόνιο για το πώς έπρεπε να αντιμετωπίζει η ομάδα τις προκλήσεις.

Ο «Κατρού» επιστρέφει στον Πειραιά και είναι πλέον πατέρας ενός παιδιού που οι φίλοι του, για να τον πειράξουν, του εύχονται να μοιάσει στη μάνα του, την υπέροχη Άντι Μελιδώνη. Βεβαίως, η Γλυφάδα- που έχει την ποιότητα ώστε να διεκδικήσει την είσοδό της στην οκτάδα, ακόμα και αν έχει αρχίσει με τρεις ήττες τη σεζόν (και, κατά πάσα πιθανότητα, με τέσσερις)- δεν είναι της εμβέλειας του Ολυμπιακού, ο οποίος επέστρεψε από το Ντουμπρόβνικ το μεσημέρι της Πέμπτης και το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε προπόνηση, θέλει τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα από τη Γιουγκ. Είναι βέβαιο ότι όσο περνούν οι μέρες και οι παίκτες παίζουν ξανά στο… μυαλό τους το παιχνίδι του Ντουμπρόβνικ, τόσο θα βγάζουν το συμπέρασμα ότι θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να μην κάνουν τα λάθη που έκαναν στο Ντουμπρόβνικ. Δεν μπορείς να ζητάς από μία ομάδα να αποφύγει να φάει τη λόμπα του Νίκολα Γιάνοβιτς (ο οποίος είναι μεγάλος παίκτουρας) αλλά μπορείς να απαιτείς να μη φάει δύο γκολ στην κόντρα, εκ των οποίων το ένα- εκείνο το γκολ του Μάτσαν που πήρε την μπάλα με την άνεσή του και σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθειά του- μοιάζει να είναι προϊόν χαλάρωσης: αυτά ακριβώς τα γκολ μπορεί να τα αποφύγει η άμυνα. Πάντως, ένα μαντάτο είναι ότι έβγαλε αυτό το ματς ο Γιάννης Φουντούλης χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα στους προσαγωγούς του, ενώ και ο Αλέξανδρος Γούνας φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω τις ενοχλήσεις στον ώμο του.

Διαιτητές της αναμέτρησης με τον ΑΝΟΓ είναι οι Παϊρακταρίδης και Κατσαρός.

Διαβάστε επίσης

Και τώρα το Έγκερ

Και τώρα το Έγκερ

Έκανε συντηρητική πρεμιέρα η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού απέναντι στον Ηρακλή, 14-5.