Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τιμωρία των αθλητικών νόμων

Η τιμωρία των αθλητικών νόμων
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013 - 03:20

Μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τον Νηρέα- οι παίκτες του οποίου έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν, διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία του καθενός με τη διοίκηση της ομάδας της Λαμίας δεν έχει τηρηθεί σε… μηδενικό βαθμό- και ο Παναθηναϊκός απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Φθιώτιδας, οι παίκτες της ομάδας του Κώστα Λούδη ήταν ανακουφισμένοι. Δεν δίσταζαν να το δηλώσουν. «Βγάλαμε χωρίς απώλειες τα παιχνίδια μέχρι να παίξουμε με τη Βουλιαγμένη, κάτι που ήταν ο στόχος μας», ήταν η επωδός. Ο ΝΟΒ πάει στα Ιλίσια για να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το παιχνίδι με τον Νηρέα έγινε στις 30 Νοεμβρίου.

Ενδιαμέσως, ήταν προγραμματισμένο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος το ματς με το Παλαιό Φάληρο εκτός έδρας. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μιλούσαν για το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, κόντρα στην ομαδάρα του Τεό Λοράντου (αλλά και το παιχνίδι της 8ης με τον ΠΑΟΚ και της 9ης με τον Ολυμπιακό) χωρίς να δίνουν καν σημασία στο Φάληρο. Ο μόνος που σκεφτόταν αυτό το παιχνίδι, ήταν ο Φίλιππος Καραμπέτσος.

Αλλά εδώ και δύο χρόνια, ο Καραμπέτσος δεν φοράει το σκουφάκι των «πράσινων».

Το Παλαιό Φάληρο, με τη συνδρομή του πρώην διεθνούς τερματοφύλακα, νίκησε 7-6 τον Παναθηναϊκό, αφού ανέτρεψε το 5-6. Ήταν μία επικράτηση-σοκ και, μάλιστα, στο πρώτο τηλεοπτικό παιχνίδι της σεζόν. Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, είναι πάντα μία διδακτική εμπειρία. Μπορεί να συμβαίνει μία φορά στα 20 χρόνια ένα τέτοιο ματς, αλλά όταν συμβαίνει σου δείχνει το σαφές, που πάνω στην άψη της στιγμής δείχνεις να το ξεχνάς: ποτέ δεν σκέφτεσαι ένα παιχνίδι που έπεται περισσότερο από αυτό που έχεις να δώσεις.

Το τέλειο 6 στα 6 οι «πράσινοι» δεν το έκαναν. Και μπαίνουν στη «διαβολοτριάδα», στην οποία είναι βαρύ αουτσάιντερ στα δύο από τα τρία παιχνίδια της. Ο Καραμπέτσος και οι Ανδρέας Φλώρος και Τσαγκάρης- εκείνοι που έβαλαν τα δύο γκολ της ανατροπής, έκαναν ένα μεγάλο δώρο στο παιχνίδι: μία νίκη ενός αουτσάιντερ που ουδείς του έδινε πιθανότητα επί ενός φαβορί, που δεν σκεφτόταν αυτό το ματς, παρά μόνο το επόμενο.

Διότι ακόμα κι αν δεν σε τιμωρούν οι αθλητικοί νόμοι κάθε φορά που τους ξεχνάς, μία φορά θα σε βρουν μπόσικο και θα το κάνουν. Και αυτή θα είναι αρκετή, για να τη θυμάσαι για καιρό.

Διαβάστε επίσης

Κάποτε στον Πειραιά

Κάποτε στον Πειραιά

Ένα ντέρμπι που αναδείκνυε την μαγκιά των κατοίκων μίας πόλης και το οποίο εξαφάνισαν συναπτά λάθη.

Στην κορυφή το 2013

Στην κορυφή το 2013

Η ομάδα πόλο ανδρών νίκησε 18-6 τον Νηρέα Λαμίας και επέκτεινε το σερί της στο πρωτάθλημα.

Πρώτοι στο ΣΕΔΥ!

Πρώτοι στο ΣΕΔΥ!

Εντυπωσιακή η ομάδα πόλο Παίδων του Ολυμπιακού, επικράτησε του ΝΟ Βουλιαγμένης 8-5 στον τελικό του Φαλήρου.

Περίπατος...

Περίπατος...

Το 2/2 στην Α1 πόλο γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε του Νηρέα Χαλανδρίου με 2-17.