Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετες και αλώβητες

Άνετες και αλώβητες
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 - 06:45

Το 14-5 ήταν το τελικό σκορ στην αναμέτρηση του λυμπιακού με τον ΑΝΟ Γλυφάδας για την 3η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έφθασαν στην ευρεία επικράτηση παίζοντας καλά στο πρώτο ημίχρονο και εξαιρετικά στο τελευταίο οκτάλεπτο του ματς. Ήταν η τρίτη νίκη για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη.

Γινόταν ορατή η έλλειψη αυτοματισμών για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, αφού μόλις την Τετάρτη έκαναν όλες μαζί οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη μετά το διεθνές τουρνουά Holiday Cup στην Καλιφόρνια. Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να κατακτήσουν τη νίκη, παρ’ όλα αυτά είχαν ένα μεγάλο κενό στην απόδοσή τους, ειδικά στην τρίτη περίοδο, όταν το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα μίνι χάος, με διαδοχικές άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν και, τελικά, με την επίτευξη ενός γκολ από τις δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-1 στην πρώτη περίοδο και 8-3 στο ημίχρονο, μέχρι η ομάδα να χαλαρώσει και να κατεβάσει ταχύτητα. Σε αντίθεση με το ίδιο σημείο της σεζόν πέρυσι, που οι «ερυθρόλευκες» έδειχναν την εικόνα μίας ομάδας με αυτοματισμούς, τώρα ψάχνουν τη σύμπνοιά τους, κάτι που μπορεί να είναι καλό, αφού αν εξαιρεθεί ένα παιχνίδι της εθνικής εντός έδρας για την προκριματική φάση του World League, δεν θα υπάρχουν άλλοι περισπασμοί ενόψει του πρώτου προημιτελικού με τη Σαμπαντέλ για την Ευρωλίγκα στις 5 Φεβρουαρίου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το 2013 με την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος. Μπορεί η Άλκηστη Αβραμίδου να πέτυχε 4 γκολ και η Μπάρμπαρα Μπούικα άλλα τόσα, αλλά η ηγετική φυσιογνωμία του Ολυμπιακού ήταν η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία δίδαξε πώς παίζεται η θέση της τελευταίας.


ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 4-2, 1-1, 5-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 4, Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Μπούικα 4, Μαρία Βασιλακοπούλου, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου, Γκούζουλα, Σταματοπούλου.
ΓΛΥΦΑΔΑ (Καμμένου): Παπαϊωάννου, Κανέτι 1, Λούδη, Ιωσηφίδου, Μιμίδη, Πατέρου, Οικονομοπούλου, Μαρία Πάτρα, Κωνσταντά, Βλοντάκη, Δράκου 1, Κουτέλη, Μάμογλου, Ειρήνη, Ελευθεριάδου 3, Κόλλια.

Δ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 5-1

14-5 Μπούικα στην κόντρα, ασίστ Αβραμίδου. Με 38'' για τη λήξη.

13-5 Η Ελευθερία Πλευρίτου κάνει υψηλή ραπτική στην κόντρα και η διαφορά παίρνει διαστάσεις.

12-5 Εξαιρετική συνεργασία, υψηλής νοημοσύνης και ομαδικότητας. Η Αγγελική Βασιλακοπούλου στη Σώρα, εκείνη στην Αβραμίδου, η οποία κερδίζει το χρονόμετρο.

11-5 Το μόνο που είχε να κάνει η Μπούικα στην κόντρα, ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από την ωραία ασίστ της Σώρα. Με 3'55'' για τη λήξη.

10-5 Η Δράκου σκοράρει στον παραπάνω για τη Γλυφάδα.

Η Τετζαλίδου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου έχουν φύγει με τρεις ποινές.

10-4 Με 6'14'' για τη λήξη του ματς, η Μπούικα σκοράρει από τα δύο μέτρα.

Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ

9-4 Η Αβραμίδου σώζει την παρτίδα για τον Ολυμπιακό. Η Σταματοπούλου αποκρούει σουτ της Βλοντάκη και έπειτα δίνει την πάσα για να σκοράρει με λόμπα το τρίτο γκολ της στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ και με 1'15'' να απομένουν για τη λήξη του τρίτου, υπάρχει ο κίνδυνος να έχει το πρώτο «λευκό» οκτάλεπτο στη σεζόν.

8-4 Τρίτο γκολ για την Ελευθεριάδου, σε επίθεση σε παίκτρια παραπάνω.

Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 4-2

8-3
Με 29'' για το ημίχρονο, η Αβραμίδου βάζει το δεύτερο γκολ της.

7-3 Επί μέρους 0-2 για τη Γλυφάδα, γκολ η Κανέτι στον παραπάνω.

7-2 Δεύτερο γκολ για τη Γλυφάδα, ισάριθμο για την Ελευθεριάδου, 2,5 λεπτά για το ημίχρονο.

7-1 Δεύτερο διαδοχικό γκολ από την αρχηγό του Ολυμπιακού. Παιχνίδι στο δοκάρι, μία θέση που γνωρίζει εξαιρετικά καλά.

6-1 Απλώς στέλνει την μπάλα στα δίχτυα η Μανωλιουδάκη. Χωρίς καν να σουτάρει.

5-1 Η Τετζαλίδου σκοράρει από τα δεξιά στην κόντρα. Εδώ να σημειωθεί ότι για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Χάρης Παυλίδης ξεκίνησε με βασική γκολκίπερ την Ιωάννα Σταματοπούλου.

Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 4-1

4-1
Γρήγορος παραπάνω για τον Ολυμπιακό, σκοράρει η Ελευθερία Πλευρίτου με 1'19'' για το πρώτο οκτάλεπτο.

3-1 Η Αλκηστη Αβραμίδου σκοράρει στην κόντρα, με 1'56'' για το πρώτο.

2-1 Η Νικόλ Ελευθεριάδου μειώνει σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω για τον ΑΝΟΓ, 2'29'' για το πρώτο.

2-0 Ωραία συνεργασία Τετζαλίδου Μανωλιουδάκη, με την πρώτη να σκοράρει με μπάσιμο.

1-0 Η Μπούικα σκοράρει από τα αριστερά, σε επίθεση του Ολυμπιακού με παίκτρια παραπάνω, με 6'09'' για το πρώτο οκτάλεπτο.

Διαβάστε επίσης

Το κίνητρο του Φουντούλη

Το κίνητρο του Φουντούλη

Ο Χιώτης περιφερειακός εξωτερίκευσε έναν μεγάλο «πόθο» του στην κάμερα του gavros.gr και επιφυλλάσσεται.

Στην κορυφή το 2013

Στην κορυφή το 2013

Η ομάδα πόλο ανδρών νίκησε 18-6 τον Νηρέα Λαμίας και επέκτεινε το σερί της στο πρωτάθλημα.

Κάποτε στον Πειραιά

Κάποτε στον Πειραιά

Ένα ντέρμπι που αναδείκνυε την μαγκιά των κατοίκων μίας πόλης και το οποίο εξαφάνισαν συναπτά λάθη.