Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισοπαλία στο ντέρμπι πάθους

Ισοπαλία στο ντέρμπι πάθους
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 - 13:30

Πριν φύγει το 2013 οι ομάδες πόλο βετεράνων του Ολυμπιακού και του Εθνικού έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο παιχνίδι τους, που φέτος είχε τα 13α γενέθλιά του. Γενέθλια τα οποία βρήκαν τον Ολυμπιακό να κρατά το αήττητό του απέναντι στον Εθνικό- λες και είναι ένα υποκατάστατο εκδίκησης για όλα αυτά που έγιναν τα πέτρινα χρόνια- αν και οι «ερυθρόλευκοι» τα χρειάστηκαν: τη λύση έδωσε ο Γιώργος Κατσούλης που με 3’’ για τη λήξη του παιχνιδιού ισοφάρισε σε 11-11 μετά την πάσα του Γιάννη Λαδά, πρώην αρχηγού της ομάδας πόλο Ανδρών, στον παίκτη παραπάνω.

Βεβαίως, την παράσταση έκλεψε η παρουσία της εμβληματικής φυσιογνωμίας του πόλο του Ολυμπιακού και του ελληνικού πόλο, ο Γιάννης Παληός, ο οποίος φόρεσε το μαγιό του και μπήκε στην πισίνα, στην ηλικία των 70. Ο Παληός είναι μία θρυλική φιγούρα, αρχηγός της ομάδας του 1971 που κατέκτησε το πρωτάθλημα και έσπασε την μονοκρατορία του Εθνικού, έστω κι αν αυτός ο χρόνος ήταν το διάλειμμα πριν αρχίσει ξανά. Ο Παληός, που πέτυχε και γκολ στην αναμέτρηση, συναντήθηκε ξανά με τρεις συμπαίκτες του από εκείνη την ομάδα, τον Αντώνη Καραβάνο, τον Γιώργο Βερνάδο και τον Στάθη Σαράντο. Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, μεταξύ αυτών και μία άλλη παλιά δόξα, ο Μπάμπης Χαραλαμπίδης (Πολυτιμότερος Παίκτης της αναμέτρησης), πατέρας της Στεφανίας και της Ιωάννας που όνειρό του ήταν να τις δει να παίζουν στην ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού αλλά δύσκολα φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα, αλλά και ο Γιώργος Μιχαηλίδης με τον Θανάση Κατσούλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αντώνης Καραβάνος, Γιάννης Παληός 1, Γιώργος Βερνάρδος, Στάθης Σαράντος, Μπάμπης Χαραλαμπίδης 3, Γιώργος Κατσούλης 2, Μανώλης Ψαρρός, Γιάννης Λαδάς 2, Θανάσης Κατσούλης 1, Αγις Φικιώρης, Γιώργος Μιχαηλίδης 2, Δημήτρης Κούτρας.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βογιατζή, Μαρκόπουλος 1, Μουρμούρας, Κλεωνάκος 2, Παϊρακταρίδης 1, Αναγνώστου 1, Καβαλάρης, Γ. Ξυλούρης 2, Ν. Ξυλούρης, Ζουμπουλίδης 1, Μπελεγρής 1, Κουρμελές, Γεροντής 2.

Διαβάστε επίσης

Ο αληθινός στόχος

Ο αληθινός στόχος

Η εντυπωσιακή παρουσία της ακαδημίας πόλο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και το ένα κλικ βλέμματος μακρύτερα.

Ευχές για κούπες!

Ευχές για κούπες!

Μία βόλτα στο Εργοστάσιο των Χριστουγέννων με τέσσερις πολίστριες της ομάδας του Ολυμπιακού κάνει τον φωτογράφο να αισθάνεται τυχερό.

Το κίνητρο του Φουντούλη

Το κίνητρο του Φουντούλη

Ο Χιώτης περιφερειακός εξωτερίκευσε έναν μεγάλο «πόθο» του στην κάμερα του gavros.gr και επιφυλλάσσεται.