Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζει την παράδοση

Συνεχίζει την παράδοση
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014 - 03:05

Για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού έφθασε η ώρα της… ετήσιας παράδοσης. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν το Σάββατο, στις 18:00 (ΟΤΕ Sport 4, live από το gavros.gr), απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ιλίσιο κολυμβητήριο για την 9η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών και θέλουν να συνεχίσουν να νικάει τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, όπως συμβαίνει από τις 17 Φεβρουαρίου του 2001 και το 7-6 με το οποίο είχε νικήσει η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου, με παίκτη τον Τεό Λοράντο, τον Ολυμπιακό του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς. Αυτή η ήττα έφερε άσχημες στιγμές, αλλά η ποιότητα υπερίσχυσε: εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ και έφθασε στον τελικό του Champions League.

Σε σχέση με το περυσινό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις 13 Ιανουαρίου του 2013, στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αυτό το ματς μοιάζει πιο δύσκολο. Τότε η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού, ο οποίος πλέον προσπαθεί να κάνει τον Εθνικό να παίξει με βάση την ποιότητά του, ήταν ένα σκορποχώρι, με μία διοίκηση που είχε παρατήσει τους παίκτες στη μοίρα τους, χωρίς καν συμφωνητικά. Τώρα οι πολίστες του Παναθηναϊκού έχουν κάνει συμφωνητικά τόσο χαμηλά που ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν, μισή ντουζίνα χρόνια πριν, ότι θα βρεθούν να τους προτείνονται και, ακόμα χειρότερα, να υπογράφουν. Πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι υγιής, οι παίκτες παίρνουν τα λίγα χρήματα που έχουν συμφωνήσει και είναι μία ομάδα σκληροτράχηλη. Συν τοις άλλοις είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 13-5 στη Γλυφάδα, στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, παρ’ όλα αυτά ο Θοδωρής Βλάχος δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους πιτσιρικάδες.

Ο Θοδωρής Βλάχος θα χρησιμοποιήσει τη 13άδα της Ευρώπης σε αυτό το ματς, δηλαδή εκείνη που τη Δευτέρα θα μπει στο αεροπλάνο για να πάει στο Έγκερ για το παιχνίδι απέναντι στην ομώνυμη ουγγρική ομάδα την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, στην πισίνα «Μπίτσκι Αλαντάρ». Ο Βαγγέλης Δελακάς, ο Χριστόδουλος Κολόμβος και ο Αλέξανδρος Γούνας είναι έτοιμοι, αφού η ξεκούραση τις μέρες των εορτών και οι φυσικοθεραπείες τους βοήθησαν αισθητά. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ), δηλαδή ο Μιχάλης Σκαλοχωρίτης και ο Γιώργος Σταυρίδης.

Διαβάστε επίσης

ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ!

ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ!

Πέρασε άνετος και χαλαρός από το Ιλίσιο ο Ολυμπιακός, 5-11 τον Παναθηναϊκό, μεγαλώνοντας τη νικηφόρα παράδοση.

Με δύο φουνταριστούς

Με δύο φουνταριστούς

Ο Ολυμπιακός καλείται να αναχαιτίσει μία ομάδα η οποία συνηθίζει να προκαλεί υπερφόρτωση στα 2 μέτρα.

«Έχουμε υλικό για Final 6»

«Έχουμε υλικό για Final 6»

Ο Νικόλας Δεληγιάννης βλέπει στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, τη διάθεση και την επιθυμία για κάτι καλό στο Champions League.

Ευχές για κούπες!

Ευχές για κούπες!

Μία βόλτα στο Εργοστάσιο των Χριστουγέννων με τέσσερις πολίστριες της ομάδας του Ολυμπιακού κάνει τον φωτογράφο να αισθάνεται τυχερό.