Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο πεδίο της ατίμωσης

Στο πεδίο της ατίμωσης
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 - 15:11

Για να χρησιμοποιηθεί ένας πολιτικός όρος, ο Δημήτρης Κραβαρίτης είναι «βαθύς» Ολυμπιακός. Είχε ζήσει, παιδί, το τέλος των «πέτρινων χρόνων» της ομάδας πόλο Ανδρών. Τη χλεύη από τον συντοπίτη Εθνικό, το πρώτο πρωτάθλημα, του 1992, τον ερχομό του Μπόρις Ποπόφ, του Νίκολα Στάμενιτς, τον πρώτο τελικό του Champions League, με τον Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, τον δεύτερο και… καλύτερο με τον Ζόλταν Κάσας.

Στα χρόνια που άρχισε να αντιλαμβάνεται το πόλο, ο Κραβαρίτης και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άφηναν κανέναν αντίπαλο ο οποίος θα αυθαδίαζε ατιμώρητο. Όποιος βρισκόταν να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού, έκανε πολλά χρόνια να δει το φως του ήλιου. Ο Εθνικός πήρε το πρωτάθλημα το 1994- με τη «σφαγή» της «Προσποίησης στο Πέναλτι»- και το ξαναπήρε το 2006, μόνο επειδή ο Ολυμπιακός ήταν με μείον ένα παίκτη, δηλαδή τον Γιάννη Θωμάκο. Η Βουλιαγμένη κατάφερε να κάνει το «ριπίτ», το 1997 και το 1998, αλλά έχασε έξι διαδοχικούς τελικούς πρωταθλήματος, από το 1999 έως το 2004. Πήρε επίσης ένα ζόρικο πρωτάθλημα, το 2012, αλλά ο Ολυμπιακός έσπευσε να βάλει γρήγορα τα πράγματα στη θέση τους. Τα τελευταία 22 χρόνια η χαρά των αντίπαλων του Ολυμπιακού είναι προσωρινή και η απόσταση που χωρίζει δύο… χαρές μεταξύ τους πολύ μεγάλη.

Ο Κραβαρίτης, ως υπεύθυνος της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού, συμπεριλαμβάνει στην εκπαίδευση ότι εκείνοι που πανηγυρίζουν έξαλλα απέναντι στους «ερυθρόλευκους»- όχι επειδή είναι μία μεγάλη νίκη της ομάδας τους αλλά επειδή οι «ερυθρόλευκοι» είναι απέναντί τους- πρέπει να το πληρώσουν κάποια στιγμή. Οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να μην το αφήσουν να γίνεται. Η ομάδα πόλο Νέων Ανδρών έζησε κάτι τέτοιο στο παιχνίδι με το Παλαιό Φάληρο. Αυτό που συνέβη ήταν ότι παίκτης της αντίπαλης ομάδας, που είχε κίνητρο να παίξει πολύ καλά απέναντι στους «ερυθρόλευκους», το έκανε με αποτέλεσμα… παράπλευρους εριστικούς πανηγυρισμούς στην κερκίδα.

Τη σεζόν 2002-03 ο Μάκης Βολτυράκης άλλαξε τη γνώμη του και δεν έγινε βοηθός προπονητής του Ζόλταν Κάσας στον Ολυμπιακό- με τάση, στο εγγύς μέλλον, να γίνει πρώτος προπονητής. Ο Εθνικός ήθελε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» και υποσχέθηκε στον Βολτυράκη ένα καλό συμβόλαιο, τον πάγκο της ομάδας μετά από ένα χρόνο και τον… Αντώνη Βλοντάκη. Ο φουνταριστός του Ολυμπιακού πήγε στον Εθνικό με τα τριπλάσια λεφτά από εκείνα που του πρότειναν οι «ερυθρόλευκοι». Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων ο Εθνικός νίκησε 8-7 και ο Βλοντάκης μίλησε για μία νέα αυτοκρατορία που ανατέλλει. Στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός νίκησε 9-1.

Το έπαθε η Χίος το 2012. Το έπαθε ο Πανιώνιος μία τριετία. Όποιος προκάλεσε, τιμωρήθηκε και μάλιστα βάναυσα. Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού είναι σημαντικό να μάθουν ότι ουδείς μπορεί να δείχνει το μίσος του- που αυτό συνεπάγεται με κάποιας μορφής αλαζονεία και ύβρη- χωρίς να τιμωρείται. Ο ίδιος ο σύλλογος έχει δείξει ότι είναι η Τιμωρία και η Κάθαρση για τους αντίπαλούς του.

Διαβάστε επίσης

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Πέντε πολίστριες της μελλοντικής αντίπαλου του Ολυμπιακού έπαιξαν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Επιθυμία για την πρώτη νίκη

Ο Τάσος Σχίζας σχολίασε το παιχνίδι με τον ΝΟ Βουλιαγμένης και την επικείμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα στο gavros.gr.

Πιο κοντά στο πλεονέκτημα

Πιο κοντά στο πλεονέκτημα

Μόνο στο δεύτερο οκτάλεπτο έπαιξε ο Ολυμπιακός, αλλά νίκησε 9-7 τη Βουλιαγμένη για τη 10η αγωνιστική της Α1.