Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καβάλα στο πρωτάθλημα

Καβάλα στο πρωτάθλημα
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 - 10:10

Δεν ήταν δύσκολη υπόθεση το 7-15 του Ολυμπιακού στην Καβάλα επί του ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο νίκες στην Α1, τελείωσαν τον πρώτο γύρο με το απόλυτο των 33 βαθμών και έδειξαν ξανά την ανωτερότητά τους απέναντι σε μία ομάδα η οποία θα είναι στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Καλό τεστ ήταν για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στο κολυμβητήριο της Καβάλας. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, είναι μία ομάδα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν στις αρχές της περιόδου και, τηρουμένων των αναλογιών, δουλεμένη, με πολίστες που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Δηλαδή να περάσουν την μπάλα στο δοκάρι στον παραπάνω, να κολυμπήσουν στην κόντρα, να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό είναι και το επουσιώδες για τον Ολυμπιακό, να παίζει, δηλαδή, δύσκολα παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα καλό διάστημα στο δεύτερο μισό του πρώτου οκτάλεπτου, εκείνο που έβαλαν τις βάσεις για την 11η νίκη τους σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος. Αυτό το διάστημα ενείχε τροφοδότηση στους φουνταριστούς, ακριβή γυρίσματα στον παίκτη παραπάνω και άμυνα που έφερε την κόντρα με την οποία το σκορ έγινε 1-5, με το γκολ του Χριστόδουλου Κολόμβου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν την περυσινή δίψα να βάζουν γκολ και να αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους. Αυτό που κάνουν είναι να παίζουν όσο χρειάζεται για να νικάνε. Το 1-5 έθεσε τις βάσεις και όταν έπρεπε να γίνει ένα νέο ξέσπασμα, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει με επί μέρους σκορ 3-2 το δεύτερο οκτάλεπτο και να έχει μειώσει στα τρία γκολ, οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν το γκάζι και απέδειξαν ότι είναι εξίσου καλός στο… άτακτο παιχνίδι που χρησιμοποίησαν οι γηπεδούχοι προκειμένου να εκμεταλλευθούν την αναμπουμπούλα. Ο Ολυμπιακός ήταν ήσυχος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε για κάποιο χρονικό διάστημα τον Χριστόδουλο Κολόμβο στα 2 μέτρα.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-5, 3-2, 1-3, 2-5

ΠΑΟΚ (Βέργος): Κόλιανιν 2, Αληχανίδης 2, Παπαποστόλου, Κατσουλάκης, Σολανάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 1, Γούνας 3, Καπότσης, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος.


Το live του αγώνα

Δ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ

7-15 Οβίδα του Μάλιαρακ στην κόντρα, 53'' για τη λήξη του ματς.

7-14 Ο Μιτελούδης αποβάλλεται επειδή μετά το φάουλ στον Γούνα δεν απομακρύνεται από τον επιθετικό του Ολυμπιακού. Ασίστ του Καπότση στον Δελακά στο δοκάρι, σε επίθεση στον παίκτη παραπάνω.

7-13 Κερδίζει πέναλτι ο Κολόμβος, νούμερο 4 για τον Φουντούλη σήμερα. 4' για τη λήξη.

7-12 Άψογο μπάσιμο του Φουντούλη στην πλάτη του Μιτελούδη, ασίστ Μάλιαρακ.

7-11 Κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ, γκολ του Αληχανίδη.

6-11 Ο Γιάννης Φουντούλης κλέβει την μπάλα, κολυμπάει μέχρι την επίθεση δημιουργώντας προϋποθέσεις κόντρας και δίνει στον Μουρίκη, ο οποίος πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του.

6-10 Η μπάλα περνάει στα 2 μέτρα, ωραίο ανάποδο σουτ του Σολανάκη.

Ο Κώστας Γαλανίδης θα παίξει στο τέταρτο οκτάλεπτο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται ότι είναι άχαρο να έχεις ξυπνήσει ξημερώματα και να έχεις ταξιδέψει στην Καβάλα για να μην παίξεις.

Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-3

Ο Δεληγιάννης αποκρούει το χτύπημα του Κόλιανιν, τελειώνει το οκτάλεπτο.

Αμφισβητούμενο πέναλτι κερδίζει ο Σολανάκης από τον Ποντικέα.

5-10 Το παιχνίδι έχει γίνει πια ανέμελο. Ο Κατσουλάκης σκοράρει στην κόντρα από ασίστ του Κόλιανιν.

4-10 Οι δύο φουνταριστοί του Ολυμπιακού κατεβαίνουν στα 2 μέτρα και ο Μουρίκης σκοράρει με ανάποδο σουτ.

Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Κολόμβο ως τελευταίο και τον Μουρίκη στα 2 μέτρα. Ο Πατρινός φουνταριστός έχει δύο σουτ, το ένα στο δοκάρι το άλλο αποκρούει ο Κεχαγιάς.

4-9 Καλή απόκρουση με το κεφάλι του Δεληγάννη και τη βοήθεια του δοκαριού σε σουτ του Μιτελούδη. Ο Ολυμπιακός βγάζει νέα κόντρα με τον Γιάννη Φουντούλη, δεύτερο γκολ του για σήμερα.

4-8 Ο ΠΑΟΚ πάει να βγάλει κόντρα με... λιγότερο και δέχεται κόντρα, αφού η απόσταση μεταξύ των παικτών του είναι άτακτη. Ο Μουρίκης, που έχει ξεμείνει πίσω από την προηγούμενη επίθεση, σκοράρει.

Σαν λύκος παίζει στην άμυνα ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Αποβολή του Μιτελούδη σε μαρκάρισμα για τον Μουρίκη, που δεν δίνεται.

Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 3-2

Ο Θοδωρής Βλάχος βλέπει στα 20 δευτερόλεπτα που απομένουν για το ημίχρονο μία ευκαιρία. Ζήτησε σουτ από την περιφέρεια στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα. Παίζει με Κολόμβο και Μουρίκη στην επτάδα. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα. Τέλος οκτάλεπτου.

4-7 Υποδειγματική ασίστ υπομονής από τον Γιάννη Φουντούλη στον Αλέξανδρο Γούνα, ο οποίος σκοράρει για τρίτη φορά στο ματς.

4-6 Ο Δεληγιάννης αποκρούει δύο σουτ, του Σολανάκη και του Αληχανίδη, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο ριμπάουντ του Παπαποστόλου. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δεχθεί αρκετά γκολ από ριμπάουντ. 2-0 επί μέρους σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Κερδίζει ο Σολανάκης αποβολή του Ποντικέα.

3-6 Ο Χρβόγε Κόλιανιν κάνει το μπάσιμο και στη λήξη του χρόνου επίθεσης σκοράρει.

Ο Κεχαγιάς σταματάει το τετ α τετ του Μουρίκη. Ο συνεργάτης του προπονητή του ΠΑΟΚ, Πάνου Βέργου, δηλαδή ο Μανώλης Γούναρης, δέχεται κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Αδαμάσογλου.

2-6 Θαυμάσια κίνηση του Μουρίκη, ωραία πάσα του Καπότση. Στο τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται ανεξέλεγκτα και δέχεται κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Καρούλη.

2-5 Η άμυνα του Ολυμπιακού κάλυψε το ενδεχόμενο κόντρας, αλλά ο Αληχανίδης σκόραρε στην κλειστή γωνία του Δεληγιάννη.

Ευχαριστημένος ο Βλάχος από τους παίκτες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε να καθυστερεί η άμυνα τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ και να κυκλοφορεί καλά την μπάλα στην άμυνα ζώνης.

Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-5

1-5 Η δυνατότητα του Χριστόδουλου Κολόμβου να κολυμπάει στην κόντρα φέρνει το πέμπτο γκολ στη λήξη του οκτάλεπτου. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος την ασίστ.

1-4 Ο Κώστας Μουρίκης κέρδισε παραπάνω. Ο Γιάννης Φουντούλης έκανε σουτ στο δοκάρι, αλλά ο Αλέξανδρος Γούνας σκόραρε στη δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού.

Ο Θοδωρής Βλάχος σχεδίασε μία επίθεση στην οποία ζήτησε να περιμένει την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός πριν κάνει επίθεση.

1-3 Το μπάσιμο του Γούνα αφήνει μόνο του τον Φουντούλη στο αριστερό φτερό. Ο Χιώτης σκοράρει μετά από διάλειμμα ενός ματς.

Ο Δεληγιάννης αποκρούει εκ νέου ταπ ιν του Σολανάκη σε παραπάνω του ΠΑΟΚ.

1-2 O Κολόμβος κερδίζει την αποβολή, ο Γούνας κάνει το σήμα κατατεθέν του: κρατάει την μπάλα μέχρι να κάνει το ποδήλατο ο Κατσουλάκης και σκοράρει στην κλειστή γωνία.

1-1 Κερδίζει κι άλλη αποβολή ο Σολανάκης, ο ΠΑΟΚ παίζει ξανά στο δοκάρι, ο Κόλιανιν σκοράρει.

Παραπάνω ο ΠΑΟΚ, πάσα του Μιτελούδη στο δοκάρι, μπλοκάρει ο Δεληγιάννης πλασέ του Σολανάκη.

0-1 Απίστευτη γκολάρα του Μάλιαρακ, 0-1 ο Ολυμπιακός. Στα ίσα.

-Σουτ του Σχίζα, δοκάρι και η μπάλα στα χέρια του αντίπαλου πορτιέρο.

-Ο Ολυμπιακός κερδίζει το πρώτο σπριντ.

-Με τα μπλε σκουφάκια ο αυτοκράτορας, με τα λευκά ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Ούτε προπόνηση...

Ούτε προπόνηση...

Το 5 στα 5 στην Α1 πόλο Γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός με το 23-3 επί τον Τρίτωνα Αμαρουσίου...

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Πέντε πολίστριες της μελλοντικής αντίπαλου του Ολυμπιακού έπαιξαν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο πεδίο της ατίμωσης

Στο πεδίο της ατίμωσης

Οι πιτσιρικάδες της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού πρέπει να μπολιαστούν με κίνητρο απέναντι σε όσους δεν τους σέβονται.