Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ουγγαρία και η κατασκοπεία

Η Ουγγαρία και η κατασκοπεία
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 - 02:00

Αν έπαιζαν οποιεσδήποτε 13 Ουγγαρέζες- και ο Άντρας Μερέσζ δεν είχε στην αποστολή τη Ρίτα Κέστελι, με την Γκαμπριέλα Σουκς, με τη Ρίτα Κιστελέκι, με την Μπάρμπαρα Μπούικα, με την Ντόρα Σζίγκανι- στο παιχνίδι με την εθνική ομάδα για την προκριματική φάση του World League, και πάλι θα άξιζε τον κόπο να παρακολουθήσεις το παιχνίδι στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, στις 20:00.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η εθνική Ουγγαρίας είναι ανώτερη από την εθνική ομάδα. Απλώς είναι διαφορετική, ακόμα και στην έκδοση των «κακών» ομάδων της. Σαν ακροβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία που μαζεύονται για 5 παραστάσεις στο θέατρο Μπάντμιντον και ακούς τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο από τον Κωστάλα.

Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην τελική φάση του World League, αφού όποια ομάδα νικήσει παίρνει το προβάδισμα. Ο Γιώργος Μορφέσης και οι πολίστριές του αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία και είναι λογικό να τους λείπει το γεγονός ότι πέρυσι δεν πήγαν στο Πεκίνο (τη στιγμή που στις δύο από τις τρεις εκδόσεις της διοργάνωσης από το 2010 έως το 2012 δύο φορές πήραν χάλκινα μετάλλια), ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός τήρησε ένα τρόπον τινά fair play, μαζεύοντας τις πολίστριές του την Κυριακή, κάνοντας διπλή προπόνηση τη Δευτέρα, ώστε οι ομάδες τους, ειδικά ο Ολυμπιακός και ο ΝΟ Βουλιαγμένης που προετοιμάζονται για τους πρώτους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας στις 5 Φεβρουαρίου με Σαμπαντέλ και Κίρισι αντιστοίχως, να τις έχουν γρήγορα στη διάθεσή τους.

Ο Χάρης Παυλίδης μπορεί να κάνει και λίγη… κατασκοπεία, αν και αυτό γράφεται για να γραφτεί: ναι μεν η Γκαμπριέλα Σουκς παίζει στη Σαμπαντέλ- και έκανε όργια στον τελικό της 23ης Απριλίου του 2011 απέναντι στην Οριζόντε Κατάνια, όταν οι Καταλανές κατέκτησαν το πρώτο Champions Cup στην ιστορία τους- ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης με την πιο ανέμελη εθνική ομάδα στον πλανήτη στο πόλο Γυναικών, τη μόνη ομάδα που ακολουθεί τον «ακατέργαστο» αθλητικό κανόνα «ποτέ μην κοιτάς τον ηλεκτρονικό πίνακα». Το έκανε μία φορά, στο τέταρτο οκτάλεπτο του ημιτελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, και έχασε την πρόκριση για τον τελικό χωρίς καν να το καταλάβει.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ενδεχομένως, πάντως, να δει ξανά πώς χρησιμοποιεί την Μπούικα ο Μερέσζ, μήπως προσθέσει κάτι στο ρεπερτόριο. Ο Παυλίδης προφανώς είναι κατασταλαγμένος και για αυτό έχει ανοικτά μάτια και αυτιά. Αλλιώς δεν θα ήταν κατασταλαγμένος, αλλά αρτηριοσκληρωτικός.

Διαβάστε επίσης

Ούτε προπόνηση...

Ούτε προπόνηση...

Το 5 στα 5 στην Α1 πόλο Γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός με το 23-3 επί τον Τρίτωνα Αμαρουσίου...

Τεστάκι στο «Ρέστειο»

Τεστάκι στο «Ρέστειο»

Η ομάδα πόλο Ανδρών μάλλον θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο της Α1 όπως ξεκίνησε και τελείωσε τον πρώτο.

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Έπαιξε και η... Σαμπαντέλ

Πέντε πολίστριες της μελλοντικής αντίπαλου του Ολυμπιακού έπαιξαν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.