Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσήλωση και αποδείξεις

Προσήλωση και αποδείξεις
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 - 23:05

Η νίκη επί της Μπαρτσελονέτα είναι, απλώς, μία νίκη και δεν είναι απαραίτητο ότι σηματοδοτεί την έναρξη μίας εποχής γεμάτης από τέτοιες για τον Ολυμπιακό. Για τους «ερυθρόλευκους» ήταν απαραίτητο να φθάσουν σε μία επικράτηση μετά από 4 ματς που είχαν χάσει με συνολική διαφορά 9 γκολ, αλλά με 4 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Πριμόριε Ριέκα, 8-12. Δηλαδή με 5 σε 3 παιχνίδια.

Όταν βρίσκεσαι τόσο κοντά στη νίκη είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα επικρατήσεις, απλώς δεν είναι βέβαιο. Πρέπει να κάνεις πράγματα, να βρίσκεις τρόπους. Το ρόστερ της Μπαρτσελονέτα υποσχόταν ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν θα έκλινε προς κάποιον παίκτη, παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι», όχι μόνο το έκαναν αλλά, «έσβησαν» τον φονιά της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στο προηγούμενο ματς, τον «Τσάλο» Εκενίκε, και έναν πολίστα-κλειδί για τα πεπραγμένα της καταλανικής ομάδας στον νερό, τον Μαρκ Μινγκέλ. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε ούτε από τον Αλμπέρτο Εσπανιόλ, ούτε από τον Φελίπε Περόνε, από τη στιγμή που ο Εκενίκε και ο Μινγκέλ δεν απείλησαν καν. Η σκηνή που ο πρώτος, αριστερόχειρας τρώει μπλοκ δύναμης από τον Γιάννη Φουντούλη, συνοψίζει την επιθυμία για νίκη, αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ προετοιμασμένος για αυτό το ματς, ζώντας το στη ρεαλιστική διάστασή του.

Εκείνο το σουτ ήταν ένα από τα δύο που πήρε ο Εκενίκε σε όλο το ματς. Ο Μινγκέλ σκόραρε μία φορά από ριμπάουντ, αλλά ήταν σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω. Οι δύο παίκτες έκαναν συνολικά, εκτός του γκολ, τρία σουτ στο ματς, και κανένα δεν έφθασε στο τέρμα όπως θα ήθελαν, τα δύο εξ αυτών, μάλιστα, δεν έφθασαν καν στον Δεληγιάννη.

Την τελευταία διετία, ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει ακόμα ένα ματς με τον ιερό φανατισμό που είχε σε αυτό: το παιχνίδι απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για τον πρώτο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος. Από το πρώτο μαρκάρισμα, του Γιώργου Ντόσκα στον Διονύση Καρούντζο, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Το έκαναν, με εκείνο το 7-10, όπως το απόγευμα της Τετάρτης με την Μπαρτσελονέτα. Δεν μπορεί να γυαλίζει πάντα το μάτι σου: δεν κάνουμε συμβόλαιο επιτυχίας με τις μεγάλες μέρες μας. Αλλά για ομάδα που κλήθηκε να αποδείξει κάτι, ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε άσχημα.

Άλλωστε οι ίδιοι οι παίκτες της Μπαρτσελονέτα, που απευθύνθηκαν στον φιλόξενο Καταλανό οικοδεσπότη, Μπλάι Μάλιαρακ (στη φωτό με τον Ούγγρο φουνταριστό Μπάλας Σζίρανι), και εκείνος μαζί με τον Δημήτρη Μάζη εξασφάλισαν τη νυχτερινή έξοδο της ομάδας από την Καταλονία, αναρωτιόντουσαν πώς ήταν δυνατόν να μην έχει βαθμό, σε 4 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός. Τέτοια απάντηση μπορεί να υπάγεται στο… εθνικό μας σπείρωμα, ένα μεγάλο κεφάλαιο για να ανοίξει.

Διαβάστε επίσης

«Αφιερωμένη στα παιδιά»

«Αφιερωμένη στα παιδιά»

Στα θύματα της Θύρας 7 αφιέρωσε τη νίκη με 21-3 επί της Κέρκυρας, ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας πόλο.

Εξαίρεση από Μπιράκη

Εξαίρεση από Μπιράκη

Θα ήταν πολύ καλύτερος ο αθλητικός κόσμος αν δεν υπήρχαν διαιτητές που να θέλουν να πρωταγωνιστούν ακόμα και αρνητικά.

«Για να νικάμε παντού»

«Για να νικάμε παντού»

Ο Γιώργος Ντόσκας ήταν... πωρωμένος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά.