Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο περίπατος της Σαμπαντέλ

Ο περίπατος της Σαμπαντέλ
Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014 - 01:40

Πριν τον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, στις 20:30, η Σαμπαντέλ δείχνει ότι έχει βρει οριστικά τον ρυθμό της, ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτά δεν είναι καλά μαντάτα για τον Ολυμπιακό. Οι πολίστριες του Νάνι Γκούιου κάνουν όργια στο πρωτάθλημά τους και το ματς με την Μαδρίτη Μοσκάρδο, το οποίο έληξε 4-20 υπέρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2011 και του 2013, ήταν ένα τυπικό δείγμα για το τι κάνει το συγκρότημα από την Καταλονία στο πρωτάθλημά του.

Η Σαμπαντέλ έχει, εννοείται, 12 νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, αλλά το ενεργητικό της είναι εξωπραγματικό, αφού με τα 20 γκολ που πέτυχε στη Μαδρίτη- πάντα ένα καταλανικό γλύκισμα- έφθασε τα 265 γκολ στο πρωτάθλημα, που σημαίνει ότι σκοράρει σε ρυθμούς ραπτομηχανής: 22 ανά παιχνίδι. Έχει δεχθεί 43 που σημαίνει ότι έχει +222 συνολικά. Αν διαιρεθεί αυτός ο αριθμός με το 12 βγάζει υπόλοιπο 18,5, που είναι ο μέσος όρος της διαφοράς της ανά ματς. Πραγματικά εκπληκτικοί αριθμοί.

Η Σαμπαντέλ, πλέον, προετοιμάζεται για τον πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό και έχει ήδη δηλώσει υποψηφιότητα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (LEN) να διοργανώσει το Final 4 στο οποίο θα συμμετάσχει. Ασφαλώς, γνωρίζοντας τα δεδομένα, ουδείς πιστεύει ότι στο προάστιο της Βαρκελώνης στοχεύουν στην τελική φάση του LEN Trophy (4-5 Απριλίου), αλλά ευελπιστούν να είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης το Σάββατο πριν την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 12 Απριλίου. Τότε είναι προγραμματισμένος ο τελικός της διοργάνωσης, ενώ την προηγούμενη μέρα θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί.

Διαβάστε επίσης

«Δίπλα στον Ολυμπιακό»

«Δίπλα στον Ολυμπιακό»

Ο θρυλικός Μπάμπης Μουτσάτσος γιόρτασε τα 81α γενέθλιά του με συνέντευξη στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου.

Στον Πειραιά η Νοξ

Στον Πειραιά η Νοξ

Η Αυστραλή all around πολίστρια θα κάνει προπονήσεις δύο ημερών πριν τον πρώτο προημιτελικό με τη Σαμπαντέλ.

Εξαίρεση από Μπιράκη

Εξαίρεση από Μπιράκη

Θα ήταν πολύ καλύτερος ο αθλητικός κόσμος αν δεν υπήρχαν διαιτητές που να θέλουν να πρωταγωνιστούν ακόμα και αρνητικά.

«Αφιερωμένη στα παιδιά»

«Αφιερωμένη στα παιδιά»

Στα θύματα της Θύρας 7 αφιέρωσε τη νίκη με 21-3 επί της Κέρκυρας, ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας πόλο.