Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον Πειραιά η Νοξ

Στον Πειραιά η Νοξ
Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014 - 21:25

Μία μέρα προπόνησης υπό την έννοια της ομοιογένειας δεν διδάσκει πολλά, τουλάχιστον μεμονωμένα. Η κάθε μέρα προπόνησης αθροίζεται με τις προηγούμενες και τις επόμενες. Δύο μέρες προπόνησης υπό την έννοια της ομοιογένειας επίσης δεν διδάσκουν πολλά. Αλλά δύο μέρες προπόνησης είναι καλύτερες από μία μέρα προπόνησης.

Το πρωί της Κυριακής η Αλέκα Καλογερά συναντήθηκε ξανά, για δεύτερη φορά μετά τον Νοέμβριο, με την Μπρόνγουεν Νοξ στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος». Η Αυστραλή βρισκόταν συνεχώς σε κίνηση, παίζοντας με την εθνική ομάδα της χώρας, η οποία δεν σταματάει σε κανένα σημείο της χρονιάς και για αυτό είναι πολύ δύσκολο για μία ευρωπαϊκή ομάδα να πάρει μία «Stinger». Οι θέσεις των Αυστραλών πολιστριών είναι «και φουνταριστές». Δηλαδή σε οποιαδήποτε θέση κι αν παίζουν- πλην λογικά της τερματοφύλακα- μπορούν να παίξουν στα 2 μέτρα. Το ίδιο συμβαίνει με την Μπρόνγουεν Νοξ, η οποία είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της με τον Ολυμπιακό στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι «ερυθρόλευκες» είχαν παίξει στον προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκας στο Έγκερ και είχαν στενοχωρήσει τις Ουγγαρέζες, μια και το ματς πρόκρισης εκείνης της Κυριακής, της πρώτης μέρας του Δεκέμβρη, είχε τελειώσει με «ερυθρόλευκα» χαμόγελα, αφού η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επικράτησε 12-6 της οικοδέσποινας ομάδας.

Η Νοξ δεν έχει κάνει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι σε εξαιρετική φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Ο Χάρης Παυλίδης, βεβαίως, θα ήθελε να την είχε νωρίτερα μαζί του αλλά τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι ιθύνοντες της ομάδας γνωρίζουν ότι το μη χείρον είναι βέλτιον: το ζήτημα για το αν θα έρθει είχε τεθεί, ήταν υπαρκτό, η ίδια η Νοξ νόμιζε ότι θα επιστρέψει Μάρτιο, αλλά οι ιθύνοντες της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού ενήργησαν ταχύτητα και ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αυστραλίας, Γκρεγκ ΜακΦάντεν, να επιτρέψει στην αρχηγό της ομάδας να έρθει στον Πειραιά.

Η Νοξ θα κάνει δύο προπονήσεις τη Δευτέρα, δύο την Τρίτη και θα τεθεί απέναντι στη Σαμπαντέλ για τον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας την Τετάρτη στις 20:30, στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Διαβάστε επίσης

Παρέα πριν τη μάχη

Παρέα πριν τη μάχη

Οι «ερυθρόλευκες» βγήκαν μία βόλτα στον Πειραιά και προετοιμάζονται για τον προημιτελικό με τη Σαμπαντέλ.

«Δίπλα στον Ολυμπιακό»

«Δίπλα στον Ολυμπιακό»

Ο θρυλικός Μπάμπης Μουτσάτσος γιόρτασε τα 81α γενέθλιά του με συνέντευξη στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου.

Ο περίπατος της Σαμπαντέλ

Ο περίπατος της Σαμπαντέλ

Δεν... υπάρχουν αυτά που κάνει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού έχει σπάσει τα κοντέρ.