Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ενθουσιασμένες για το ματς»

«Ενθουσιασμένες για το ματς»
Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 - 00:45

Ένα από τα σπουδαιότερα ματς στην καριέρα της Ουγγαρέζας Γκαμπριέλα Σουκς έγινε στις 23 Απριλίου του 2011, Μεγάλο Σάββατο της χριστιανικής Ορθοδοξίας. Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού του Champions Cup με την Οριζόντε Κατάνια, η πολίστρια της Σαμπαντέλ άναψε τα αίματα. Η Σουκς σκόραρε 4 γκολ σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι συμπαίκτριές της «ξεκόλλησαν», στο δεύτερο οκτάλεπτο η Σαμπαντέλ διέσυρε την Οριζόντε και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο προάστιο της Καταλονίας αυτό το σημείο θεωρείται κομβικό για το πόλο Γυναικών στη χώρα.

Η Σουκς είχε έρθει στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου, με τις υπόλοιπες πολίστριες της εθνικής Ουγγαρίας η οποία είχε αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του World League την εθνική ομάδα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», σε ένα ματς που η Ελλάδα είχε νικήσει. Στο πλαίσιο εκείνου του ματς η περιφερειακή των Μαγυάρων, η οποία 15 μέρες μετά από εκείνη την πρώτη άφιξη αναμένεται ξανά στην Αθήνα την Τρίτη, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Σαμπαντέλ, μίλησε στην κάμερα του gavros.gr για τους προημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες για το παιχνίδι, ερχόμαστε για τη νίκη και ανυπομονούμε για το παιχνίδι», είπε η Σουκς, που κατόπιν ρωτήθηκε αν γνωρίζει κάτι για τον Ολυμπιακό (κάτι που δεδομένα έχει αλλάξει): «Είχαμε να προπονηθούμε από τα Χριστούγεννα, αλλά ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, καλή ομάδα, έχει την Μπάρμπαρα και μερικές πολύ ταλαντούχες παίκτριες και περιμένουμε δύσκολα παιχνίδια».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της Σαμπαντέλ και τις αναιμικές εμφανίσεις της στον όμιλο του Champions Cup στην Ιμπέρια, η Σουκς θεωρεί ότι με την προσθήκη της Μελίσα Σάιντμαν και της Άνι Εσπάρ η καταλανική ομάδα έχει περισσότερη ποιότητα από πέρυσι: «Νομίζω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι, με τη Μελίσα και με την Άνι, και θα κάνουμε προπονήσεις για να είμαστε έτοιμες για αυτό το παιχνίδι». Η Ουγγαρέζα γελάει σε κάποια στιγμή σε αυτήν την απάντηση, διότι η Μπούικα περνάει από δίπλα της και της κάνει ένα σχόλιο στα ουγγρικά. Η επόμενη ερώτηση είναι αναπόφευκτη, δηλαδή η γνώμη της για τη συμπατριώτισσά της και η Σουκς απαντάει με τρόπο που οι καλοπροαίρετοι θα θεωρούσαν αστείο, αλλά οι πιο κακοπροαίρετοι θα κατέτασσαν στην απάντηση στην κατηγορία μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Είναι πολύ καλή παίκτρια, αλλά δεν θα έχει πιθανότητες. Συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Προσωπικά έχει πάρει η Μπάρμπαρα Μπούικα τις αναμετρήσεις με τη Σαμπαντέλ, αφού η Ισπανία στοιχειώνει τα καλοκαίρια της.

Παρέα πριν τη μάχη

Παρέα πριν τη μάχη

Οι «ερυθρόλευκες» βγήκαν μία βόλτα στον Πειραιά και προετοιμάζονται για τον προημιτελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στον Πειραιά η Νοξ

Στον Πειραιά η Νοξ

Η Αυστραλή all around πολίστρια θα κάνει προπονήσεις δύο ημερών πριν τον πρώτο προημιτελικό με τη Σαμπαντέλ.