Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λιγοστές ελπίδες στη ρεβάνς

Λιγοστές ελπίδες στη ρεβάνς
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014 - 00:17

Σε έναν πρώτο προημιτελικό αγωνιώδη και απολύτως ψυχαγωγικό, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έχασε από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σαμπαντέλ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», 9-10, και λογικά θα συμμετάσχει στο Final 4 του LEN Trophy, που θα γίνει 4 και 5 Απριλίου. Οι «ερυθρόλευκες» καλούνται να ανατρέψουν το σκορ στις 12 Μαρτίου στο Σαμπαντέλ, κάτι εξαιρετικά δύσκολο...

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει την καλύτερη φετινή εμφάνισή του για να αντιμετωπίσει τη Σαμπαντέλ και αυτό έγινε. Αυτό που σίγουρα έκαναν οι «ερυθρόλευκες» ήταν να μη φοβηθούν τη Σαμπαντέλ, την κοίταξαν στα ίσια και το ίδιο θα κάνουν και στο Σαμπαντέλ, στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου. Ο Ολυμπιακός έβαλε προβλήματα στην καταλανική ομάδα, τη στιγμή που οι παίκτριες του Νάνι Γκούιου βρέθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ με δύο γκολ στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, 4-6, επιδεικνύοντας, μάλιστα, την μπάλα ως πολεμικό λάφυρο. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα μανιασμένο σερί 4-0, στο οποίο έβαλαν τις βάσεις για να πετύχουν μία σπουδαία νίκη. Και αυτό θα γινόταν αν δύο λέξεις δεν αντηχούσαν μονάχες, χωρίς καμία φασαρία, χωρίς τίποτα να αποσπάσει την προσοχή ανάμεσά τους, στα αυτιά της σαδιστικής Ιταλίδας Κριστίνα Τακίνι: τάιμ άουτ. Αυτό είπε ο Παυλίδης την ώρα που σούταρε για το 9-7 η Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Ο πρώτος διαιτητής Ταϊλάν κατοχύρωσε το γκολ, αλλά η Τακίνι έδωσε το τάιμ άουτ, και ο Ολυμπιακός δεν έφυγε ξανά με δύο γκολ, λίγο πριν λήξει η τρίτη περίοδος της αναμέτρησης. Αντιθέτως, το γκολ της Μελίσα Σάιντμαν έφερε το σκορ στο 8-8.

Η Αμερικανίδα, μία από τις παίκτριες που αναμφισβήτητα βρίσκονται στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου πόλο, ήταν εκείνη που μπήκε στη ζώνη του λυκόφωτος. Η Σάιντμαν σκόραρε τρεις διαδοχικές φορές, μία από τη θέση της φουνταριστής και δύο από την περιφέρεια και ήταν εκείνη που έκανε την καλύτερη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες», ακολουθώντας τις οδηγίες του Παυλίδη, φάνηκε ότι είχαν διαβάσει τέλεια την τακτική της Σαμπαντέλ, παρ’ όλα αυτά ίσχυσε η εμπειρία περισσότερο. Αυτή ήταν που στις λεπτομέρειες έκανε τη διαφορά. Το διώξιμο της Παρέχα στη γραμμή στη λόμπα της Ελευθερίας Πλευρίτου στην κόντρα, η αντίληψη της Γκάμπι Σουκς που πήγε στην μπάλα σε μία φαινομενικά χαμένη επίθεση της Σαμπαντέλ, της Μάικα Γκαρσία, που κυνήγησε μία χαμένη μπάλα για να σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όλα αυτά που συντελούν ένα ψηφιδωτό που δείχνει αυτό που είχε πει ο Παυλίδης, ότι, δηλαδή, «είναι μία ομάδα που ξέρει και σε σκοτώνει ακόμα και στις άσχημες νίκες της».

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε η επιβλητική Μπρόνγουεν Νοξ, η οποία έπαιξε πεντακάθαρη άμυνα πάνω στο θηρίο που ονομάζεται Μάικα Γκαρσία. Πάντως, ο Ολυμπιακός ίσως να έπαιρνε την ισοπαλία αν η Τακίνι σφύριζε πέναλτι (που ήταν) και όχι αποβολή στο μαρκάρισμα της Μάτι Ορτίθ πάνω στην Μπούικα στην τελευταία φάση του ματς.

Πλέον, πάει σε μία έδρα που είναι κατάμεστη και ο τελευταίος που νίκησε εκεί μέσα ήταν ο ίδιος, τον Φεβρουάριο του 2010. Αλλά 4 χρόνια μετά εκείνο το 13-14 του Σαμπαντέλ μοιάζει, πια, πολύ μακρινό.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 1-2, 4-3, 1-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 1, Καλογεράκου, Μ. Πλευρίτου 1, Β. Πλευρίτου, Μπούικα 3, Μ. Βασιλακοπούλου, Νοξ 1, Σταματοπούλου.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νάνι Γκούιου): Έστερ, Ορτίθ 1, Εσπάρ 1, Μόρα, Σουκς 2, Παρέχα 1, Κορντόμπες, Μάικα Γκαρσία 1, Πιλάρ Πένια, Σάιντμαν 4, Ντόμενεκ, Φόρκα, Τεράδο.

Δ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-2

Με 27'' για τη λήξη, τάιμ άουτ ο Παυλίδης.

Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός στο μαρκάρισμα της Μπούικα από την Ορτίθ. Απομένει 1,5 λεπτό.

9-10 Η Άλκηστη Αβραμίδου σκοράρει από τον άξονα το πρώτο δικό της γκολ στον παραπάνω, με 4'38'' για τη λήξη.

8-10 Μία ασυνεννοησία φέρνει την μπάλα στα χέρια της Σουκς, που σκοράρει με 5΄'11'' για τη λήξη.

8-9 Η Σάιντμαν σκοράρει από τον άξονα, με 6'02'' για τη λήξη.

Γ' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 4-3

8-8 Η Πιλάρ Πένια περνάει την μπάλα στα 2 μέτρα στη Σάιντμαν, η οποία σκοράρει με ανάποδο σουτ, με 3'' για τη λήξη του οκτάλεπτου.

Τώρα παίρνει τάιμ άουτ ο Γκούιου, με 23'' να απομένουν.

Απίθανα πράγματα γίνονται. Την ώρα που σουτάρει η Μανωλιουδάκη ο Παυλίδης φωνάζει τάιμ άουτ. Ο πρώτος διαιτητής Ταϊλάν κατοχυρώνει το γκολ, αλλά η Τακίνι διατάζει να γίνει το τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός έχει επίθεση με 46'' για τη λήξη.

8-7 Απίθανη απόκρουση της Διαμαντοπούλου στο σουτ της Μάικα Γκαρσία, δεν κάνει το ίδιο στη νέα προσπάθεια στον παραπάνω από τη Σάιντμαν.

8-6 Η Μανωλιουδάκη σκοράρει από την πάσα της Μαργαρίτας Πλευρίτου με 3'20'' για την τρίτη.

7-6 Η Μπούικα παρασέρνει την Εσπάρ και δίνει το πρώτο προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο ματς.

6-6 Η μπάλα περνάει στη φουνταριστή και ισοφαρίζει η Μπούικα.

5-6 Θαυμάσιο σουτ της Μανωλιουδάκη, η οποία κρατάει την απόσταση στο 1 γκολ, 6'35'' για την τρίτη.

4-6 Η Μελίσα Σάιντμαν σκοράρει σε κόντρα 6-5 το πρώτο γκολ της Σαμπαντέλ στην τρίτη περίοδο, με 7'02'' για τη λήξη.

Β' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ 1-2

Βγάζει η Έστερ τη λόμπα της Σώρα, τάιμ άουτ του Γκούιου με 50'' για τη λήξη του ημιχρόνου.

Τραβηγμένη αποβολή στην Ελευθερία Πλευρίτου, τη βγάζει η άμυνα του Ολυμπιακού. Απρόσεκτη πρώτη πάσα της Διαμαντοπούλου ξαναδίνει δικαίωμα στη Σαμπαντέλ. Η Χρυσή αποκρούει το σουτ της Εσπάρ και ο ΄Χάρης Παυλίδης παίρνει τάιμ άουτ με 1'20'' για το ημίχρονο.

4-5 Πανέξυπνη πάσα της Αβραμίδου που αντιλαμβάνεται το νταμπλ τιμ, η Μαργαρίτα Πλευρίτου σκοράρει στο τέλος επίθεσης παραπάνω για τον Ολυμπιακό.

3-5 Η Εσπάρ ξεγελά με προσποίηση τη Διαμαντοπούλου, 4'55'' για το ημίχρονο.

3-4 Χωρίς μπλοκ σκοράρει η Σουκς, με 6'20'' για το ημίχρονο.

Στο δοκάρι στέλνει το τετ α τετ της η Πιλάρ Πένια, στην πρώτη απόπειρα κόντρας στο ματς.

Α' ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: 3-3

Τάιμ άουτ του Χάρη Παυλίδη με 8'' για την πρώτη περίοδο.

3-3
Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι ο Ολυμπιακός, αφού μία κακή επίθεση τον παραπάνω τελείωσε με σουτ της Μπούικα από τα δεξιά.

2-3 Παρά το μπλοκ της Μανωλιουδάκη, η Παρέχα σκοράρει στην κλειστή γωνία της Διαμαντοπούλου, με 1'57'' για το οκτάλεπτο.

2-2 Έξυπνη λόμπα της Τετζαλίδου, με 2'40'' για τη λήξη του πρώτου.

1-2 Απαντά κατευθείαν η Σαμπαντέλ με τη Ματίλντε Ορτίθ.

1-1 Φανταστικό σουτ της Νοξ, σκαστό από τον άξονα, με 5'22'' να απομένουν.

Μικρή διακοπή για να μειωθεί ο χρόνος επίθεσης της Σαμπαντέλ. Η Γκαρσία κάνει προσπάθεια, μπλοκάρει η Χρυσή.

0-1 Η άμυνα είχε βγει, αλλά με κάποιον τρόπο η μπάλα έφθασε στα χέρια της Μάικα Γκαρσία, 7'18'' για το οκτάλεπτο.

Διαβάστε επίσης

Πάλι 21 γκολ

Πάλι 21 γκολ

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού υποδέχεται τον Πανιώνιο και θέλει να αποτίνει ξανά τον δικό της φόρο τιμής.

Τους τίμησαν ξανά

Τους τίμησαν ξανά

Ο Ολυμπιακός νίκησε 21-2 τον Πανιώνιο για τη 14η αγωνιστική της Α1, όπως έπρεπε για τη μέρα.

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Προσωπικά έχει πάρει η Μπάρμπαρα Μπούικα τις αναμετρήσεις με τη Σαμπαντέλ, αφού η Ισπανία στοιχειώνει τα καλοκαίρια της.