Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Το θέλουμε γεμάτο»

«Το θέλουμε γεμάτο»
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 - 22:05

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού πάει στην πισίνα «Σαν Σεμπαστιάν» για να παίξει ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει. Μπορεί να έπληξε την Μπαρτσελονέτα με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, ένα 9-8 που έδωσε στην ομάδα τη νίκη που χρειαζόταν στο Champions League- από το να δικαιολογήσει την παρουσία της στους εκλεκτούς, μία δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν πλήρως οι ήττες, έστω και κλειστές, έως το να έχει αμυδρές ελπίδες για πρόκριση στο Final 6- παρ’ όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα: η Μπαρτσελονέτα θα παίξει τουλάχιστον την πρώτη μέρα της διοργάνωσης στην οποία είναι οικοδέσποινα (29-31 Μαΐου) ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει μόνο ως παράσημο αυτή τη νίκη επί της ομάδας της Καταλονίας, επί της οποίας επικράτησε όταν την είχε βρει αήττητη στον όμιλο.

Για να αποφευχθεί το δεύτερο μέρος της μελλοντικής στάσης, ο Ολυμπιακός πρέπει, καταρχάς, να πάρει το ματς του Σαν Σεμπαστιάν, για να έχει πιθανότητες να ολοκληρώσει το 3 στα 4 στα ματς που ήταν εξαρχής τα διεκδικούμενα και ήταν διαδοχικά, δηλαδή τα δύο με την Εγκερ (την υποδέχεται στις 15 Μαρτίου) και τα δύο με την Μπαρτσελονέτα. Στη Βαρκελώνη, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι», που αναχωρούν το μεσημέρι της Πέμπτης, το βράδυ της ίδιας μέρας θα κάνουν προπόνηση και το ίδιο θα συμβεί το πρωί της Παρασκευής, πριν το παιχνίδι το βράδυ της ίδιας μέρας (20:15, Novasports 3), θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα διψασμένη για τη ρεβάνς και ένα γεμάτο κολυμβητήριο.

«Θέλουμε γεμάτο το κολυμβητήριο», τόνισε με δηλώσεις του στο gavros.gr ο Κώστας Μουρίκης, ο οποίος ήταν ένας από τους διεθνείς που έπαιξαν στην «κηδεία» που έκανε η Εθνική στην Ισπανία στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, όταν η γαλανόλευκη είχε νικήσει 7-8. Για την ακρίβεια ένας από τους 8 διεθνείς τους οποίους θα βρουν μπροστά οι πολίστες του Χεσούς Μαρτίν. Πλην του φουνταριστού του Ολυμπιακού, ήταν ο Βαγγέλης Δελακάς, ο Αλέξανδρος Γούνας, ο Γιάννης Φουντούλης, ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο Κυριάκος Ποντικέας, ο Χριστόδουλος Κολόμβος και ο Κώστας Γαλανίδης. Μαζί με τους Νικόλα Δεληγιάννη, Μάριο Καπότση, Γιώργο Ντόσκα, Μπλάι Μάλιαρακ και Τάσο Σχίζα θα μπουν στο αεροπλάνο ώστε, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, να ανταμώσουν με την Μπαρτσελονέτα. Ο αριστερόχειρας περιφερειακός του Ολυμπιακού από το βράδυ της Κυριακής, όταν δηλαδή η αποστολή της εθνικής Ισπανίας επέστρεψε από το Κίεβο όπου είχε παίξει με την Ουκρανία το πρώτο παιχνίδι της (νίκησε 5-17) για το μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Μουρίκης είπε πολλά και διάφορα ωραία για το παιχνίδι απέναντι στην καταλανική ομάδα, στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο του παιχνιδιού με τον ΑΝΟ Γλυφάδας στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», την προηγούμενη Κυριακή.

Διαβάστε επίσης

Η ρουλέτα του... Γκάουντι

Η ρουλέτα του... Γκάουντι

Ο Ολυμπιακός παίζει να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στην πισίνα «Σαν Σεμπαστιάν» απέναντι στην Μπαρτσελονέτα.