Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ρουλέτα του... Γκάουντι

Η ρουλέτα του... Γκάουντι
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 - 03:20

Για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη για το παιχνίδι επί της Μπαρτσελονέτα στην πισίνα «Σαν Σεμπαστιάν» το βράδυ της Παρασκευής, στις 20:15 (Novasports 3, live από το gavros.gr) για την 6η αγωνιστική του Champions League, κάθε παιχνίδι στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να είναι το… τελευταίο.

Όχι κυριολεκτικά, διότι πλην εκείνου κόντρα στην Μπαρτσελονέτα μένουν 4, αλλά πιο πολύ μεταφορικά, καθώς κατά πάσα πιθανότητα σε περίπτωση ήττας θα έχουν χαθεί όλες οι πιθανότητες πρόκρισης στο Final 6 της διοργάνωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κίνητρο στα επόμενα παιχνίδια, αλλά από την άλλη μεριά είναι μοναδική η παραγωγή αδρεναλίνης όταν παίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο. Τέτοιες αθλητικές στιγμές είναι ούτως ή άλλως πολύτιμες στην καριέρα ενός αθλητή.

Η ρουλέτα, λοιπόν, για τους «ερυθρόλευκους» ξεκινά τουλάχιστον με αθλητικό στυλ: ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει αυτό το παιχνίδι απέναντι στην πρώην αήττητη ομάδα του α’ ομίλου και δεν του κάνει ούτε η ισοπαλία. Κάθε μέρα στον αθλητισμό είναι διαφορετική και κάθε παιχνίδι, στη ροή του, είναι επίσης διαφορετικό, για αυτό δεν εγγυάται τίποτα η νίκη επί των Καταλανών στις 29 Γενάρη, πέρα από το δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πήρε τους πρώτους βαθμούς του στη διοργάνωση.

Αν σε αυτό το ματς οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν, τότε είναι πολύ πιθανό να μείνουν στο κόλπο για την πρόκριση μέχρι τον Απρίλιο, κάτι που θα είναι σπουδαία υπόθεση για την ομάδα, η οποία τον γλυκύτερο μήνα του χρόνου θα υποδεχθεί την Προ Ρέκο. Θα είναι ευχής έργον, ακόμα και να μην προκριθεί στη φάση των 6, να έχει κάποιες συμβατές πιθανότητες πρόκρισης, διότι θα είναι καλό τόσο σε ό,τι αφορά την επέκταση του ενδιαφέροντος στους φίλους της ομάδας (σε όσους, τέλος πάντων, θέλουν να δουν ματς που θα τους προσφέρουν το συναίσθημα της αγωνίας) αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τον σεβασμό της LEN, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο πρωτογενές στάδιο, εκείνο της επιλογής.

Οι 13 «ερυθρόλευκοι» που παίζουν στη Βαρκελώνη δεν έχουν βάρος στις πλάτες τους, καθώς γνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη συνολικά. Πάντως, μπορεί κάποιος να πει ότι έχουν μάθει από τις τέσσερις πρώτες ήττες κάποια πράγματα, ξέρουν ότι παρά τους παικταράδες Μαρκ Μινγκέλ, Αλμπέρτ Εσπανιόλ και Φελίπε Περόνε η Μπαρτσελονέτα δεν έχει την ποιότητα της Πριμόριε Ριέκα ούτε το ειδικό βάρος των Προ Ρέκο και Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και, τέλος πάντων, θα είναι ευλογία να κάνουν το απόλυτο στο χιαστί από τη στιγμή που θεωρητικά μπορούν (αν και οι θεωρίες πετιούνται στον κάδο των αχρήστων πριν ξεκινήσει το ματς).

Ο Πολωνός Κόριζνα και ο Γερμανός Μπέντερ είναι οι διαιτητές της αναμέτρησης η οποία προλογίζει την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης. Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, δύο για τον α’ και τρία για τον β’ όμιλο, θα γίνουν το Σάββατο. Η αποστολή της ομάδας, με προπονητή τον Θοδωρή Βλάχο και τιμ μάνατζερ τον Δημήτρη Μάζη, αποτελείται από τους 13 κλασικούς: τους Νικόλα Δεληγιάννη, Βαγγέλη Δελακά, Αλέξανδρο Γούνα, Μάριο Καπότση, Γιάννη Φουντούλη, Άγγελο Βλαχόπουλο, Κυριάκο Ποντικέα, Γιώργο Ντόσκα, Κώστα Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Μπλάι Μάλιαρακ, Τάσο Σχίζα (αρχηγός), Κώστα Γαλανίδη.

Διαβάστε επίσης

Θρύλε, μπορείς!

Θρύλε, μπορείς!

Την Μπαρτσελονέτα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός εκτός έδρας. Live στο gavros.gr στις 20:15/NS3.

«Το θέλουμε γεμάτο»

«Το θέλουμε γεμάτο»

Ο Κώστας Μουρίκης θέλει να παίξει μπροστά σε πολύ κόσμο στο παιχνίδι της Βαρκελώνης για το Champions League.