Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς Σούκνο, αλλά...

Χωρίς Σούκνο, αλλά...
Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 - 02:50

Για την Πριμόριε Ριέκα είναι μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Σάντρο Σούκνο. Ο Κροάτης περιφερειακός περνάει τη βαριά μορφή της λοιμώδους μονοπυρήνωσης και αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να προλάβει όλα τα παιχνίδια έως τουλάχιστον το Final 6, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα η κροατική ομάδα θα δώσει το «παρών», από τις 29 έως τις 31 Μαΐου στη Βαρκελώνη, ενώ θα είναι σίγουρα απών από το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, δηλαδή τρεις στροφές πριν το τέλος των ομίλων, στην πισίνα «Κατρίντα», που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαρτίου.

Ο Σούκνο πήγε στην Πριμόριε Ριέκα το καλοκαίρι του 2012. Αυτή η μετακίνηση έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Ντουμπρόβνικ: ο πατέρας του, Γκόραν Σούκνο, πρώην παίκτης της Γιουγκ και κουμανταδόρος στις αφίξεις-αναχωρήσεις του έμψυχου υλικού, έχασε τη δουλειά με την επίσημη δικαιολογία ότι δεν ειδοποίησε ότι ο Σάντρο επρόκειτο να φύγει από την Προ Ρέκο με προορισμό την Πριμόριε. Ο μικρός, βεβαίως, ήταν αστέρι: ο νεαρός σταρ απέναντι στην έτοιμη εθνική Κροατίας που στέφθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και, μόλις τρεις μήνες πριν, πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρέκο στην Οραντέα. Δεν ήταν καν, βέβαια, στην πεντάδα των κορυφαίων της LEN, αλλά αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν επιδέχεται σχολιασμού.

Η Πριμόριε, παρά το… ντριμτιμιλίκι, στην πραγματικότητα έχει κάνει μία μεταγραφή φέτος: απέκτησε τον Ρουμάνο φουνταριστό Κόσμιν Ράντου. Οι αδελφοί Βάργκα, ο Ντάνιελ και ο Ντένες, ο Τσάβι Γκαρσία, οι Ιβάν (Κράπιτς και Μπουλιούμπασιτς) είναι μαζί από το 2009, ο Πέταρ Μούσλιμ έφθασε στη Ριέκα το καλοκαίρι του 2011, ο Σούκνο ήρθε το επόμενο. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό, δεν κάνει παρά ανεπαίσθητες αλλαγές (έδιωξε τον Φραν Πασκβάλιν για να φέρει τον Κόσμιν Ράντου) και προφανώς αυτή η ομοιογένεια, πρωτίστως, την κάνει φαβορί. Όταν η Πριμόριε έφθασε στον τελικό της Οραντέας, προπονητής ήταν ο Ζόραν Ρόγε. Τώρα είναι ο Ιβάν Άσιτς, αλλά ο Ρόγε είναι τεχνικός σύμβουλος.

Θα έχει πρόβλημα χωρίς Σούκνο η Πριμόριε; Τα δύο ματς που έχει παίξει, στο Έγκερ με την ομώνυμη ομάδα (6-11) και στο Ντουμπρόβνικ με την άτρωτη Γιουγκ (6-13) δείχνουν ότι δεν έχει. Ο Άσιτς έχει τον Μούσλιμ αριστερά και δεν σκιάζεται, αλλά ο χρόνος είναι πολύς μέχρι το Final 6.

Δεν διαφοροποιούνται, λοιπόν, πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με την αυξομείωση της δύναμης της κροατικής ομάδας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι αυτό έχει το μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας από την αρχή (20-7 έχασε η Έγκερ) του ομίλου και η απουσία του Σούκνο- ενός παιδιού σε εκπαίδευση για να γίνει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πολίστες που είδε ποτέ ο κόσμος και αυτή πλέον παρέμεινε σε ίδιο επίπεδο- δεν αναμένεται να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να μπορέσεις να μείνεις στο κόλπο για 3,5 οκτάλεπτα, για να μπορέσεις να βάλεις αληθινό μπελά στη «μηχανή» του Άσιτς.

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη με Εθνικό

Τετάρτη με Εθνικό

Εμβόλιμη η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών, πειραϊκό ντέρμπι για τους νταμπλούχους.

Τα εφόδια των Νέων

Τα εφόδια των Νέων

Ο Θοδωρής Βλάχος περιμένει από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν την προσωπικότητά τους στο ηλικιακό πρωτάθλημα.