Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο γαλάζιος Δούναβης

Ο γαλάζιος Δούναβης
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 - 06:40

Η κλήρωση που έγινε την Κυριακή στη Βουδαπέστη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει από τις 14 έως τις 27 Ιουλίου η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ήταν η πρώτη στάμνα από το γάργαρο νερό του ποταμιού, του γαλάζιου Δούναβη της καρδιάς μας. Για την ακρίβεια, πρέπει να κρατήσουν δυνάμεις οι φίλοι του πόλο, διότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αρχίζει Δευτέρα, με την αμέσως προηγούμενη μέρα να φιλοξενεί τον τελικό του Μουντιάλ, ένα ματς που είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο1 .

1Εδώ η ελληνική γλώσσα έχει μία έκπληξη: αν, παραδείγματος χάρη, γραφόταν ότι ο τελικός του Μουντιάλ «είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, μακράν από το δεύτερο», δεν θα είχε την ίδια σημασία με «το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο», σκέτο. Ό,τι ακολουθεί, αυτή η σιωπή, είναι που κάνει τη διαφορά.

Οι εθνικές ομάδες μπαίνουν σε τροχιά Βουδαπέστης, αφού έγινε η κλήρωση των ομίλων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χθες. Ασφαλώς, τίποτα δεν γίνεται να προδικαστεί από μία κλήρωση και με πάνω από 4 μήνες να απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η διοργάνωση και αυτό αποδεικνύεται από το πρόγραμμα: οι Άνδρες ξεκινούν με το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο στις 14 Ιουλίου, κάτι που τους φέρνει απευθείας ευχάριστους συνειρμούς, αφού στην πρεμιέρα τους πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης είχαν βρει απέναντί τους τους παίκτες του Ράνκο Πέροβιτς, τους αιφνιδίασαν, τους νίκησαν 6-4 και έβαλαν τις βάσεις για το εύκολο μπαράζ με τη Νότιο Αφρική μέχρι τα προημιτελικά. Η Ιταλία και ο Σάντρο Καμπάνια επίσης είναι στον όμιλο, όπως και η Γεωργία, η Ρουμανία και η Ρωσία, η οποία επιστρέφει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά το 2010 και η αντάμωση με την Εθνική θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αν ο όμιλος είναι βατός, το χιαστί είναι… θάνατος, διότι πρέπει να έρθει πρώτη για να γλιτώσει τη Σερβία, την Ουγγαρία ή την Κροατία και να τύχει με τη Γερμανία, την Ισπανία (!) ή τη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, η οικοδέσποινα Ουγγαρία και η Ολλανδία μπαίνουν στο διάβα τους, ενώ και η Μεγάλη Βρετανία του Κώστα Βαμβακάρη θα τεθεί αντιμέτωπη με το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση. Στον άλλο όμιλο, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία θα χρησιμοποιήσουν τη Γαλλία για να κυνηγήσουν τις μεγάλες διαφορές, προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα για την πρώτη θέση, που δίνει απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το πρόγραμμα της εθνικής πόλο Ανδρών: 14 Ιουλίου: Ελλάδα-Μαυροβούνιο, 15 Ιουλίου: Ελλάδα-Γεωργία, 17 Ιουλίου: Ελλάδα-Ρωσία, 19 Ιουλίου: Ελλάδα-Ρουμανία, 21 Ιουλίου: Ελλάδα-Ιταλία.

Το πρόγραμμα της εθνικής πόλο Γυναικών: 16 Ιουλίου: Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία, 18 Ιουλίου: Ελλάδα-Ουγγαρία, 20 Ιουλίου: Ολλανδία-Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Τύχη και ευλογία

Τύχη και ευλογία

Ο Τάσος Σχίζας μίλησε για τα 89α γενέθλια του Ολυμπιακού και για τη δική του 12ετή πορεία στην ομάδα πόλο Ανδρών...

Κουρασμένη νίκη

Κουρασμένη νίκη

Νίκησε 9-16 τον ΑΝΟ Γλυφάδας ο Ολυμπιακός για τη 10η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Σαν πρόβα τζενεράλε

Σαν πρόβα τζενεράλε

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον... Πειραιά για τη 10η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.