Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ευλογία του μπάι

Η ευλογία του μπάι
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 - 03:55

Μία μεγάλη απάτη είναι ότι οι καταστάσεις στη ζωή είναι σαν το νόμισμα, δηλαδή ότι έχουν δύο όψεις. Οι καταστάσεις είναι πολλαπλών διαστάσεων, ρεουσών μάλιστα, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν αναλόγως με τα συμφέροντα.

Πριν από σχεδόν πέντε μήνες, η κλήρωση που έφερε τον Ολυμπιακό στον α’ όμιλο του Champions League, ήταν απλώς… αναθεματισμένη. Ήταν ο δυσκολότερος όμιλος όλων των εποχών στην ιστορία του πόλο. Σαν να μην έφθανε αυτό, η Μπαρτσελονέτα είναι η διοργανώτρια του Final 6 και για αυτό ό,τι και να έκανε, δεν είχε σημασία. Ακόμα και 10 ήττες να έκανε, να διαπόμπευε τον θεσμό στους ομίλους, θα βρισκόταν στην τελική φάση της Βαρκελώνης, από τις 29 έως τις 31 Μαΐου.

Το γεγονός ότι η Μπαρτσελονέτα θα φιλοξενήσει το Final 6, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα πεπραγμένα.. Στον Πειραιά το γεγονός ότι η ομάδα του Χεσούς Μαρτίν νίκησε με σκορ 8-9 στο Ντουμπρόβνικ τη Γιουγκ ήταν θετικό μαντάτο, αφού η ομάδα του Ντουμπρόβνικ απεμπόλησε το δικαίωμα να έχει πάνω από 4 βαθμούς διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» όταν ολοκληρωθεί η επόμενη αγωνιστική, στην οποία θα παίξει με την Έγκερ. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που λέμε κόντρα στη ροή, αφού η Μπαρτσελονέτα είχε ανεπούλωτες πληγές από τις ήττες με τον Ολυμπιακό. Αν δεν είχε ήδη προκριθεί μπάι στην τελική φάση- και αυτή του προσεχούς Μάη, και εκείνη του 2015, όπως ανακοίνωσε στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στον Πειραιά ο υπεύθυνος για τα του πόλο στη LEN, Μάρκο Μπίρι- ίσως να μην έβρισκε τον εαυτό της μετά την ήττα από τη «Σαν Σεμπαστιάν» από τον Ολυμπιακό και να κατέρρεε σαν ντόμινο. Τώρα, η άμυνα στον λιγότερο ήταν συγκλονιστική, αφού η Γιουγκ είχε 3 στις 15 επιθέσεις και ο Πινέδο έκανε 13 επεμβάσεις, δύο εκ των οποίων στο τέλος)

Για τον Ολυμπιακό καλό είναι και το γεγονός ότι η Πριμόριε Ριέκα νίκησε 11-8 την Προ Ρέκο στην πισίνα Κατρίντα. Η ομάδα της Ριέκας έχει τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελονέτα στην έδρα της και τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ, και το σίγουρο είναι ότι με τους 16 βαθμούς ενεργητικό και την επίδειξη δύναμης χωρίς τον Σούκνο επί της Ρέκο (νικούσε 10-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου) θα είναι πιο χαλαρή με τον Ολυμπιακό.

Στον άλλο όμιλο η Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς εξασφάλισε και μαθηματικά ότι θα βρίσκεται στο Final 6 της Βαρκελώνης, αφού νίκησε άνετα στην Οραντέα, ενώ δύο βαθμούς θέλει για να κλείσει εισιτήριο και η Μπρέσια, που νίκησε τη Σπαντάου. Τέλος, η Παρτιζάν πήρε προβάδισμα, με την ευρεία επικράτησή της επί της Γαλατάσαραϊ.

Διαβάστε επίσης

Η εποχή του Βέσκο

Η εποχή του Βέσκο

Η Γιουγκ έδωσε πίστωση χρόνου στον Βέσελιν Τζούχο πριν τελικά του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Ευρωπαϊκό θηρίο!

Ευρωπαϊκό θηρίο!

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός έφθασε στην πολύ άνετη νίκη επί της Έγκερ, με σκορ 13-5...

Καμία υποτίμηση

Καμία υποτίμηση

Ο Γιάννης Φουντούλης δεν έχει διάθεση να νικήσει την Έγκερ πριν το... Σάββατο, όταν και παίξουν οι δύο ομάδες.