Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο νόμος των μποξέρ

Ο νόμος των μποξέρ
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 - 01:50

Για την πρόκριση του ΝΟ Χίου επί του Παναθηναϊκού στο Ιωνικό κολυμβητήριο ισχύει ο νόμος των μποξέρ: αν, δηλαδή, καταφέρεις να χτυπήσεις τον αντίπαλο πυγμάχο μία φορά, το πιθανότερο είναι ότι θα το καταφέρεις και την επόμενη.

Το «χτύπημα» του ΝΟ Χίου στον μονό προημιτελικό του Ιωνικού κολυμβητηρίου ήταν δεύτερο εις το τετράγωνο. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από τον ΝΟΧ στο ματς του Ιλισίου κολυμβητηρίου και όταν ήρθε στο Ιωνικό για να παίξει με την ομάδα του Μάκη Μικέδη (ενός προπονητή που είναι υπηρέτης του ΝΟ Χίου και δεν έχει φοβίες, γενικώς), οι παίκτες του δεν είχαν ξεγράψει το παιχνίδι από την αρχή. Τους είχαν νικήσει ήδη μία φορά και μπορούσαν να το κάνουν και δεύτερη. Βεβαίως, σε αυτήν την περίπτωση η Χίος είχε χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο ισχυρός σε σχέση με τις μικρομεσαίες ομάδες της Α1 πόλο Ανδρών όσο θέλει να νομίζει και όσο εκείνες θέλουν να νομίζουν.

Άλλωστε οι «πράσινοι», πέρυσι, έπεσαν θύμα του ΝΟ Αργοστολίου και είναι ο αντίπαλος που οι παίκτες της ομάδας από την Κεφαλονιά πέρυσι- η οποία πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και διαλύθηκε, δεν ήταν η πρώτη όμορφη ιστορία που τελείωσε άδοξα αλλά ήταν πολύ ιδιαίτερη- θα μνημονεύουν. Διότι το Αργοστόλι είχε νικήσει πρώτα τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό του Κυπέλλου και έπειτα κατάφερε και πήρε τη νίκη με 3 γκολ σε ματς που χρειαζόταν νίκη με 3 γκολ για να είναι η 4η ομάδα της Α1 και να παίξει 2 εξ ορισμού χαμένους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.

Με αυτή τη λογική, τον νόμο των μποξέρ, ο ΝΟΧ μπήκε στο παιχνίδι για να το πάρει. Τώρα, δεν είναι πρέπον να έχεις προηγηθεί 8-9 ενώ έχανες 5-1, να ισοφαρίζεσαι στον τελευταίο παραπάνω, να χάνεις το ματς μετά από 26 εκτελέσεις πέναλτι, και- έστω και εν βρασμώ- να απορείς γιατί υπηρετείς αυτό το άθλημα.

Διαβάστε επίσης

Την κούπα στη Λάρισα

Την κούπα στη Λάρισα

Ο Ολυμπιακός πέρασε τον Εθνικό και πάει στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει τον Μάιο.

Ο Ίβοβιτς και ο παραπάνω

Ο Ίβοβιτς και ο παραπάνω

Στον Ολυμπιακό θα εξετάσουν ενδελεχώς τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας μεταξύ της Προ Ρέκο και της Μπρέσια, αλλά όχι ακόμα.

«Διαφορετική ομάδα»

«Διαφορετική ομάδα»

Ο Θοδωρής Βλάχος παραδέχθηκε ότι στα τελευταία παιχνίδια του Champions League η ομάδα του παίζει όμορφα.