Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καρέ της Μαργαρίτας

Το καρέ της Μαργαρίτας
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 - 23:35

Στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου στο παιχνίδι του Αμαρουσίου, ο Χάρης Παυλίδης αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι που δεν κάνει συχνά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού (το έκανε, πάντως, σε κάθε ματς που έδωσαν στο τουρνουά του ΣΕΔΥ οι «ερυθρόλευκες»): έστειλε την Μπάρμπαρα Μπούικα δεξιά και έβαλε τη Μαργαρίτα Πλευρίτου στη θέση της φουνταριστής. Η Μαργαρίτα θα είναι μπαλαντέρ στο ματς με την Κίνεφ Κίρισι και αυτό αφορά και στην ψυχολογία της ομάδας, αφού μέσα στο νερό η διεθνής πολίστρια έχει αποδείξει ότι δεν την νοιάζει τίποτα.

Στην πρώτη φάση του τρίτου οκτάλεπτου η Μαργαρίτα σκόραρε με ένα ωραίο ταπ ιν, σηκώνοντας την μπάλα από το νερό και σκαμπιλίζοντάς την προς τα δίχτυα της Κοτσιώνη, έπειτα σκόραρε στην κόντρα με χαρακτηριστική άνεση, μετά- αφού η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Βάσως Μαυρέλου- πέτυχε ένα γκολ στο οποίο έπρεπε να πιάσει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο για να σκοράρει, και ολοκλήρωσε το καρέ της σε επίθεση σε παίκτρια παραπάνω.

Το διάστημα που η Μαργαρίτα Πλευρίτου πετύχαινε τα γκολ της, η Μίλβα Καλογεράκου ήταν στον πάγκο.

Αυτή η παρατήρηση λέγεται επειδή χρεώθηκε δύο γκολ η Καλογεράκου και τρία η Μαργαρίτα Πλευρίτου στο παιχνίδι. Η πλάκα, ωστόσο, είναι ότι το γκολ που πέτυχε η Μαργαρίτα και δόθηκε στην Καλογεράκου ήταν το δεύτερο στη σειρά, δηλαδή η κόντρα, στην οποία η φουνταριστή (και αμυντική φέτος) του Ολυμπιακού ήταν τελείως μόνη της. Ο διαιτητής, μάλιστα, γύρισε στη γραμματεία και φώναξε το νούμερο «7», αλλά επειδή δεν ήταν σίγουρος, ρώτησε αν το έβαλε το «7» και, μάλιστα, την έψαξε στο νερό. Δεν ήταν εκεί. Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε στην άποψή του.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι από εκείνα που συμβαίνουν κατά κόρον κάθε αγωνιστική. Οι ομάδες πληρώνουν τους διαιτητές και τη γραμματεία και για αυτόν τον λόγο οφείλουν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, διότι όποιος και να έβαλε τα γκολ, τα δικά τους είναι τα επίσημα. Φέτος έχουν μετρηθεί 81 γκολ του Γιάννη Φουντούλη, αλλά του έχουν αφαιρεθεί 2, οι διαιτητές έχουν μετρήσει γκολ που έχουν ακυρώσει, του Μανώλη Τσαχειλίδη, και άλλα πολλά που έχουν συμβεί. Πέρυσι είχαν μετρηθεί 96 γκολ από τον Φουντούλη, αλλά το bulletin της ΚΟΕ έγραφε 95.

Βεβαίως, όλο αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό του γενικότερου ωχαδελφισμού, διότι εκεί που δεν υπάρχουν λεφτά υπάρχουν δικαιολογίες και εκεί που υπάρχουν δικαιολογίες δεν υπάρχει δημιουργικότητα. Την Παρασκευή ο ΝΟ Αργοστολίου δεν πήγε στη Χίο για να παίξει, κάτι που έκανε αντί ανακοίνωσης που οι πολίστες της κεφαλονίτικης ομάδας δεν εξέδωσαν. Όλοι οι φορείς του ελληνικού πόλο έχουν πάρα πολλή δουλειά. Τώρα θα φανεί από ποιο υλικό είναι όλοι φτιαγμένοι διότι το παρελθόν ήταν απλώς γκρίνιες: αυτή η στιγμή είναι όντως η πρώτη πραγματική δυσκολία.

Διαβάστε επίσης

Η Ρέκο και το μάθημα

Η Ρέκο και το μάθημα

Ο Ολυμπιακός έχει ματσάρα στις 9 Απριλίου απέναντι στο ιταλικό μεγαθήριο και το όνειρο συνεχίζεται.

«Νίκη και... καλύτεροι»

«Νίκη και... καλύτεροι»

Τη νίκη, σύμφωνα με την οποία ο Θρύλος θα δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, θέλει ο Βλάχος.