Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ρέκο και το μάθημα

Η Ρέκο και το μάθημα
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 - 04:15

Μέχρι τις 9 Απρίλιου τουλάχιστον, που ο Ολυμπιακός υποδέχεται στον Πειραιά έναν μύθο του παγκόσμιου πόλο, μία ομάδα που έχει κατακτήσει 7 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Ευρώπη θα είναι το πρώτο θέμα στη ζωή των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα πόλο Ανδρών τελειώνει ένα μαγευτικό ταξίδι, που μετέτρεψε την ομάδα σε ένα ευρωπαϊκό μέγεθος στέρεο, που της έδωσε ταυτότητα με τρόπο που προς το παρόν είναι δύσκολο να εξηγηθεί, στις 3 Μαΐου, παρ’ όλα αυτά πρέπει να… υπαναχωρήσει η ευρωπαϊκή αδηφαγία διότι έρχονται οι τελικοί του πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη.

Στον Λαιμό ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά, και το γεγονός ότι νίκησε κάνοντας ακόμα και αμυντικά λάθη, είναι πολύ ενθαρρυντικό για το πώς θα παίξει η ομάδα όταν είναι απολύτως συγκεντρωμένη σε αυτά τα ματς. Το σημείο-κλειδί, βεβαίως, ήταν το πέναλτι που έκανε ο Διονύσης Καρούντζος, μία αθέλητη κίνηση να βρει πάνω στον Γιάννη Φουντούλη όταν εκείνος πήγαινε να εκτελέσει μία πάσα την ώρα που είχε ο πρώτος αποβληθεί από το παιχνίδι. Αυτή η φάση «έλυσε» τους παίκτες του Ολυμπιακού, που στο προηγούμενο διάστημα του ματς είχαν πρόβλημα να παίξουν τον παραπάνω. Στη Βουλιαγμένη αυτή η εμφάνισή της ομάδας του Τεό Λοράντου φέρνει αισιοδοξία, αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε το απόγευμα της Πέμπτης από τη Ριέκα, οι παίκτες είχαν τη δική τους στενοχώρια που δεν πήραν το θετικό αποτέλεσμα, δεν πήραν ανάσα με τη διπλή προπόνηση της Παρασκευής, έκαναν προπόνηση το Σάββατο και πήγαν την Κυριακή να παίξουν απέναντι στον ΝΟΒ χωρίς επί της ουσίας να έχουν κάνει καμία προετοιμασία για το παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ομάδα έμαθε μέσα στη χρονιά να κάνει προετοιμασία και να είναι πανέτοιμη, γυρίζοντας τον διακόπτη μετά την ήττα από την Έγκερ.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν το «Χ» στην Ουγγαρία. Αλλά μάθαμε πόσο καλή ομάδα έγινε εκείνη που ο εγωισμός και η αξιοπρέπειά της σφυρηλατήθηκε από μία ήττα η οποία ήταν άσχημη, αλλά σωστό να επέλθει. Ήταν το καλύτερο μάθημα για τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του, το πιο ωφέλιμο, εκείνο που θα κάνει τη χρονιά στο τέλος της, με ό,τι προκύψει, ξεχωριστή.

Διαβάστε επίσης

Το καρέ της Μαργαρίτας

Το καρέ της Μαργαρίτας

Τα τέσσερα διαδοχικά γκολ που έβαλε η πολίστρια του Ολυμπιακού και τα τρία που σημείωσε η γραμματεία.