Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγαλειώδης πρόκριση!

Μεγαλειώδης πρόκριση!
Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 - 03:00

Η απίστευτη άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην πισίνα «Γκοφρέντο Νανίνι» της Φλωρεντίας έφερε την πρόκριση στον δεύτερο τελικό LEN Trophy στην ιστορία της ομάδας πόλο Γυναικών, με τη νίκη 8-5 επί της Κίνεφ Κίρισι. Οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν τη ρωσική ομάδα σε βαρομετρικό χαμηλό στην επίθεσή της και, όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσίευσε το redopinion, πανηγύρισαν μία πρόκριση επί του φαβορί του Final 4. Τώρα, ο δρόμος προς την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του τμήματος είναι ανοικτός. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό θα βγει από το ματς της Φιρέντσε με την Ούγκρα Χάντι Μανζίσκ, που ξεκινάει σε μισή ώρα από τώρα!

Ο Χάρης Παυλίδης ήξερε ότι αν οι πολίστριές του ακολουθούσαν το πλάνο του, τότε οι περιπτώσεις ήττας από την Κίνεφ Κίρισι ήταν μειωμένες. Ακόμα και τα 3 γκολ που δέχθηκαν στο πρώτο οκτάλεπτο από τη ρωσική ομάδα έμοιαζαν λίγα, αφού η Κίνεφ είναι ομάδα που συνήθως σκοράρει πολύ και κυρίως στην αρχή. Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις από πολύ νωρίς: πρώτον μένοντας κοντά στο σκορ, 2-3 μετά τη λήξη της πρώτης περιόδου, και μετά πετυχαίνοντας ένα μίνι θαύμα και κρατώντας την Κίνεφ στα… μηδέν γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι Ρωσίδες δεν σκόραραν σε όλη τη διάρκεια αυτού του μέρους και ο Ολυμπιακός μπορεί να σκόραρε μόλις μία, αλλά το γεγονός ότι οι Ρωσίδες άρχισαν να γίνονται διστακτικές, να έχουν δεύτερες σκέψεις, να μην μπορούν ξεκάθαρα να βρουν ρυθμό, έμοιαζε με ευχολόγιο για τις «ερυθρόλευκες». Ήταν προφανώς η δεύτερη πιο ρεαλιστική θετική σκέψη σε ό,τι αφορά το πώς θα πήγαινε το ματς αν ζητούσες από τον κόουτς του Ολυμπιακού να «σκιαγραφήσει» ένα θετικό σενάριο πριν την έναρξή του.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 2 γκολ σε σχεδόν 24 λεπτά, ένα στοιχείο με το οποίο δεν θα μπορούσε με τίποτα να χάσει. Κι ας είχε τις ευκαιρίες του, κι ας είχε ένα χαμένο πέναλτι. Ότι η Χρυσή Διαμαντοπούλου βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και ότι αυτό έδωσε στις υπόλοιπες πολίστριες το δικαίωμα να μην έχουν αναστολές στην άμυνα και να μπορούν να βρουν ενέργεια από αυτή στην επίθεση, ήταν σπουδαία υπόθεση. Όταν ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με σκορ 6-4 έβαλε θεμέλια νίκης αφού, όχι μόνο ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να κάνει τη δουλειά καθαρά και ξάστερα αλλά, ανάγκασε την Κίνεφ να χάσει από μόνη της. Προσέφερε στην ομάδα από τη Ρωσία να χάσει όντας φυγόπονη και, όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές, η Κίνεφ την… άρπαξε. Πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν η Άλκηστη Αβραμίδου, με 3 γκολ.

Βεβαίως, το να νικήσεις έναν τέτοιο αντίπαλο, που θεωρητικά είχε το πλεονέκτημα, είναι σπουδαίο επίτευγμα, αφού η Κίνεφ έμοιαζε να έχει περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες και ήταν η ομάδα που πλησίασε κοντύτερα στην πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας από τις υπόλοιπες τρεις. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα ματς για το οποίο είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο, έπαιξε, επιτέλους, όπως έπρεπε, χωρίς άγχος και με περισσότερη πυγμή, ουδείς υποσχέθηκε νίκη και ήταν σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα πριν την έναρξη του παιχνιδιού και αυτό ήταν ευεργετικό για την ομάδα, που μπορεί να πει κάποιος ότι μετά από 4 χρόνια πήρε την εκδίκησή της από την Κίνεφ Κίρισι για εκείνη την ήττα στο Final 4 του Champions Cup στην Κέρκυρα και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό, έθεσε το σημείο εκκίνησης της συγκεκριμένης ομάδας, αυτό το απριλιάτικο απόγευμα στη συννεφιασμένη Φλωρεντία, για ό,τι είναι μελλοντικές στιγμές ευρωπαϊκής δόξας. Γιατί όχι, αρχής γενομένης από το Σάββατο στις 20:45, όταν και έχει προγραμματιστεί ο τελικός του LEN Trophy.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 1-1, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 3, Μπούικα 2, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τετζαλίδου 1.

Διαβάστε επίσης

Πόλο με... ατάκες

Πόλο με... ατάκες

Η αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη απαντά σε ερωτήσεις/προτάσεις και ελπίζει στον τίτλο.

Το δώρο της Φιρέντσε

Το δώρο της Φιρέντσε

Η ιταλική ομάδα τίθεται απέναντι στον Ολυμπιακό στον τελικό του LEN Trophy, μετά το 15-10 επί της Ούγκρα.