Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αυτοκρατορία συνεχίζεται

Η αυτοκρατορία συνεχίζεται
Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 - 22:12

Ο αριθμός αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Ο Ολυμπιακός έφθασε τα 28 πρωταθλήματα, 18 σε 23 χρόνια και δεύτερο διαδοχικό. Ήταν «σκούπα» επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, 3-0 η σειρά, σε μία περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 27 νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο τρίτος τελικός κρίθηκε επίσης στην άμυνα, από το δεύτερο οκτάλεπτο και έπειτα, με τους «ερυθρόλευκους» να φθάνουν με άνεση στο τελικό 11-6. Με το 13-7 του πρώτου τελικού και το 5-8 του δεύτερου, ήταν μία από τις πιο κυριαρχικές επικρατήσεις στην ιστορία του.

Δεν ήταν βέβαιη, παρά τις όχι και πάρα πολλές επιλογές που έχει ο Τεό Λοράντος, η τακτική που θα ακολουθούσε η Βουλιαγμένη στο ματς. Το βέβαιο ήταν, σχεδόν το ίδιο σίγουρο με το ν θάνατο και τους φόρους, ότι θα υπερασπιζόταν με πάθος τον αθλητικό εγωισμό της.

Το πρώτο οκτάλεπτο του τρίτου τελικού έδωσε ξανά- όπως συνέβη στο πρώτο ματς-εικόνες από τον τέταρτο τελικό του 2012 και από τον πρώτο τελικό του 2013. Ο Ολυμπιακός άφησε να δημιουργηθεί ένα κλίμα στο παιχνίδι το οποίο αναδείκνυε την αγωνία, όχι εκείνη τη στιγμή, αλλά στο τέλος.

Παρ’ όλα αυτά η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να κάνει με τίποτα ένα 0-4, όπως το 2012 ή 1-4, όπως το 2013. Η ποιότητα των δύο ομάδων ήταν διαφορετική. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλύτερά του, σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα και ενδεχομένως είχε έλλειμμα στο τι χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι, είχε τρόπους να κρατηθεί στο σκορ, να βγάλει το πρώτο μέρος με ένα γκολ πίσω και μετά να χρησιμοποιήσει ένα από τα πραγματικά πλεονεκτήματά του. Όπως στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο τρίτο, ο Μπλάι Μάλιαρακ έβγαλε την αλήθεια στην επιφάνεια.

Η χαρά του Καταλανού στον Ολυμπιακό φαίνεται από την ανιδιοτέλεια: φέτος δεν τον νοιάζει να σουτάρει. Φέτος είναι ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τον Φουντούλη, τον Βλαχόπουλο και τον Γούνα. Είναι ευτυχισμένος μόνο που λειτουργεί το σύστημα. Αλλά όταν χρειάζεται, οπλίζει. Τα δύο γκολ του στο δεύτερο οκτάλεπτο έδειξαν πόσο σπουδαία τεχνική διαθέτει, ήταν σουτ που δεν γινόταν να πιάσει ο Τσαλκάνης. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 4-3, μετά 7-4, για να κάνουν ένα επί μέρους 3-0 και να τελειώσουν το πρωτάθλημα.


ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 4-1, 3-1, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Δελακάς, Γούνας 3, Καπότσης, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάλιαρακ 2, Σχίζας 1, Γαλανίδης, Βλαχόπουλος 1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Γούβης, Βελώνιας, Κοπελιάδης, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης 1, Καρούντζος 1, Χρυσοσπάθης, Μιράλης 1, Τίγκας 2, Μασμανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Καπετανάκης.

4ο οκτάλεπτο 2-1

11-6 Ο Μιράλης σκοράρει το δικό του γκολ.

11-5 Ο Γιάννης Φουντούλης φθάνει τα 101 γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράροντας σε επίθεση με 2 παίκτες παραπάνω. Τρίτη ποινή για Γούβη.

Τελευταίο τάιμ άουτ του Βλάχου στο πρωτάθλημα, με 3'20'' για τη λήξη του ματς.

Τρίτη φορά που η Βουλιαγμένη παίζει με δύο παραπάνω. Ο Μυλωνάκης σουτάρει στο δοκάρι και ο Δεληγιάννης κάνει εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Κοπελιάδη εξ επαφής.

10-5 Μετράει αντιστρόφως για το 28ο ο Ολυμπιακός. Ο Γούνας από τον άξονα, για το τρίτο προσωπικό του, με 6'45'' για τη λήξη.

3ο οκτάλεπτο 3-1

Ο Ολυμπιακός κρατάει το πρωτάθλημα με 1,5 χέρι. Ο Ντόσκας αποβάλλεται κατά τη διάρκεια του λιγότερό του, τρίτη ποινή, αλλά ο Φουντούλης μπλοκάρει το σουτ του Χρυσοσπάθη με 2 παίκτες παραπάνω. Ο Βλάχος, με 11'' για το οκτάλεπτο, πήρε τάιμ άουτ.

Μένουν 45'' για το τρίτο οκταλεπτο. Ο Λοράντος παίρνει τάιμ άουτ. Η Βουλιαγμένη, ωστόσο, δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα Αυτή η επίθεση μπορεί να κρατήσει τις ελπίδες της ζωντανές, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού έχει ρυθμό.

Ο Μοιράλης σφυρίζει ποινή στον Τίγκα, και το γκολ του Μάλιαρακ δεν μετράει. Ο Καταλανός χτυπάει κατά λάθος τον παίκτη του ΝΟΒ.

9-5 Μια από τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα του Γιάννη Φουντούλη. Έφθασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα με σουτ από τα αριστερά. Ο Ολυμπιακός ρολάρει τώρα. Μένουν 4'15'' για το τρίτο.

8-5 Ο Γούβης αποβάλλεται και ο Γούνας εκτελεί. Σκοράρει με καραμπόλα, 5'06'' για το τρίτο.

Ο Δεληγιάννης έχει σωστή θέση και μπλοκάρει το σουτ του Μασμανίδη από τα 2μ.

Διαμαρτύρεται για ποινή στον Μουρίκη ο Βλάχος.

7-5 Ο Μυλωνάκης πετυχαίνει το πρώτο γκολ του στους τελικούς, με γρήγορη εκτέλεση και έξυπνο σουτ. Μένουν 6'29''.

7-4 Ακριβές σουτ του Τάσου Σχίζα με 6'46'' για το τρίτο. Ο Ολυμπιακός διανύει τον... δρόμο του μεταξιού, αν και είναι πρόωρο.

2ο οκτάλεπτο 4-1

6-4 Εκπληκτικό γκολ του Βλαχόπουλου. Φανταστική λόμπα, από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά, με 6'' για το ημίχρονο.

5-4 Ο Ολυμπιακός δέχεται ποινή στον λιγότερο, ο Φουντούλης, αξιοποιεί το διπλό πλεονέκτημα ο Καρούντζος με 20'' για τη λήξη της περιόδου.

Ο Ντόσκας κάνει δεύτερη ποινή σε ενάμιση λεπτό, ο Λοράντος παίρνει τάιμ άουτ με 43'' για τη λήξη.

Βγάζει κι άλλο λιγότερο ο Ολυμπιακός. Η άμυνα έχει αρχίσει να λειτουργεί.

5-3 Φανταστικό γκολ του Γιώργου Ντόσκα, που βγάζει από το οπλοστάσιο την επιθετική δεινότητα. Η Βουλιαγμένη βγάζει τον λιγότερό της, αλλά όχι και το ακριβές σουτ του «Ντο» από το πεντάμετρο, με 2'37'' για το ημίχρονο.

Ο Θοδωρής Βλάχος αντιλαμβάνεται την ευκαιρία και με 3'03'' για τη λήξη του ημιχρόνου παίρνει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω, από την ποινή του Γούβη για φάουλ στον Μουρίκη.

4-3 Άρχισαν τα όργανα. Δεύτερο γκολ του Μάλιαρακ, με 4'43'' για τη δεύτερη περίοδο.

3-3 Βρίσκει τη γωνία ο Μάλιαρακ και ισοφαρίζει, με 5'31'' για το ημίχρονο.

Αχρηστεύει παραπάνω η Βουλιαγμένη, πρώτη ποινή για Σχίζα.

1o οκτάλεπτο 2-3

Ο Μάλιαρακ δεν βρίσκει το σουτ και κάνει κακή πάσα στον Γούνα. Τάιμ άουτ ο Λοράντος με 8'' για τη λήξη.

Παραπάνω για τον Ολυμπιακό, έξω ο Αφρουδάκης. Με 34'' για τη λήξη, ο Θοδωρής Βλάχος παίρνει τάιμ άουτ.

Αποκρούει σουτ του Ποντικέα ο Τσαλκάνης. Κόρνερ.

2-3 Παραπάνω για τον Ολυμπιακό, αποβολή του Μιράλη που σταματάει κόντρα. Ο Γούνας βρίσκει το τάιμινγκ και σκοράρει με τον Τσαλκάνη εξουδετερωμένο. Με 1'52'' ο Ολυμπιακός μειώνει στο γκολ.

1-3 Ανταποδίδει ο Τσαλκάνης σε σουτ του Ντόσκα. Η Βουλιαγμένη βγάζει κόντρα, με 3'05'' για τη λήξη ο Τίγκας σκοράρει.

Ωραία επέμβαση του Δεληγιάννη στο σουτ του Μυλωνάκη.

Δεύτερος παραπάνω για τον Ολυμπιακό. ο Κολόμβος παίρνει την αποβολή του Καρούντζου. Σουτάρει άουτ ο Ντόσκας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει... χάος στο νερό. Μουρίκης και Χρυσοσπαθης παίρνουν διπλή αποβολή για... πρόσκρουση, ο Ντόσκας κλέβει την μπάλα από τον Μυλωνάκη, αλλά η κατοχή είναι της Βουλιαγμένης. Ο Λοράντος διαμαρτύρεται για αποβολή.

1-2 Η Βουλιαγμένη μπαίνει πολύ δυνατά και προηγείται 1-2 με το γκολ του Τίγκα, 5'49'' για την πρώτη περίοδο.

1-1 Ο Αφρουδάκης βάζει γκολάρα, ισοφαρίζει η Βουλιαγμένη, 7'03'' για τη λήξη.

1-0 Η σύνδεση αρχίζει νωρίς. Αποβολή που κερδίζει ο Μουρίκης από τον Τίγκα, ασίστ του Φουντούλη στον Ντόσκα, με 7'31'' για τη λήξη.

Διαβάστε επίσης

«Σκληρή προπόνηση»

«Σκληρή προπόνηση»

Ο Κυριάκος Ποντικέας έχει αναβαθμισμένο ρόλο, σε σχέση με την περυσινή σεζόν, στον Ολυμπιακό.

Στήριξη στον Λαιμό

Στήριξη στον Λαιμό

Η ομάδα πόλο Ανδρών είδε τους φίλους του Ολυμπιακού να την αποθεώνουν και θέλει φιέστα με κόσμο.