Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γεμίστε το κολυμβητήριο!

Γεμίστε το κολυμβητήριο!
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 - 00:35

Το αξίζουν. Πρώτη φορά μία ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο Ανδρών ήταν τόσο βουτηγμένη στη μελαγχολία. Πρώτη φορά βγήκαν καπνοί από την Καπέλα Σιξτίνα του ανδρικού πόλο, όχι για κάποιον νέο Πάπα, αλλά για την κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος από τον Νικόλα Δεληγιάννη και του 10ου από τον Τάσο Σχίζα και οι πολίστες του Ολυμπιακού έφυγαν από το κολυμβητήριο λες και επρόκειτο για παιχνίδι κανονικής περιόδου.

Είναι τόοοοοοοσο άδικο για την προσπάθειά τους. Είναι άδικο για τις 27 νίκες σε ισάριθμα ματς, για τις 3 νίκες που πέτυχαν στο Champions League. Για το γεγονός ότι είναι τα επίλεκτα μέλη μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο, παίζει ένα σπορ τόσο δύσκολο όσο φαντάζεται κάποιος σε ταχύτητες Φόρμουλα Ένα- με μερική υπερβολή έστω- και δεν είχαν καν τον κόσμο, δεν ένιωσαν την αδρεναλίνη, δεν μοιράστηκαν τη χαρά. Τόση σκληρή δουλειά (δεν το λέμε εμείς, το έγραψε ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την υποσημείωση ότι είναι μία από τις λίγες φορές που ζήλεψε ομάδα, μόλις 22 μέρες μετά την κατάκτηση του LEN Trophy από τις δικές του παίκτριες) για να πανηγυρίζουν μονάχοι έναν από τους πιο κυριαρχικούς τίτλους στην ιστορία.

Γεμίστε το κολυμβητήριο την Τετάρτη. Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στις 18:00 τον ΝΟ Βουλιαγμένης για τη 13η αγωνιστική της Α1, στο πρώτο παιχνίδι της μετά τον τελικό του LEN Trophy και σε ένα ματς που είναι πρόβα τελικών (το ότι η ΚΟΕ όρισε ξανά τον διαιτητή Μπιράκη, που στον πρώτο γύρο απέβαλλε άδικα την Άλκηστη Αβραμίδου, είναι ασχολίαστο). Η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) θα κάνει αυτό που πρέπει και θα τιμήσει την ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο φέτος. Αυτή η βράβευση θα γίνει μετά το ματς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μετά θα γίνει η απονομή του τροπαίου στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Στον Ερασιτέχνη η σκέψη ήταν ορθή: αφού ο τρίτος τελικός, μετά την τιμωρία του αθλητικού δικαστή και την έφεση που απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ, έγινε με λίγους φίλους της ομάδας εγγεγραμμένους σε λίστα οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να κατέβουν στο κολυμβητήριο για να γιορτάσουν και να βγάλουν φωτογραφίες και χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, είναι χρέος για την ομάδα να της εμφυσήσει ο κόσμος της χαρά. Και αυτό θα ήταν καλό να γίνει μαζί με το παιχνίδι της ομάδας πόλο Γυναικών με τη Βουλιαγμένη, η οποία ομάδα πόλο Γυναικών θέλει να νιώσει τη δικαίωση για αυτό που κατάφερε στη Φλωρεντία- για το δίκαιον της κατάστασης, υπήρξε δημοσιότητα σε ό,τι αφορά αυτήν τη νίκη- και θα ήταν υπέροχο να παίξει ένα ματς με τη φιναλίστ της Ευρωλίγκας σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο.

Ο Ερασιτέχνης αποφάσισε, επίσης, δωρεάν είσοδο για τους φίλους του Ολυμπιακού που έχουν Κάρτα Μέλους και Κάρτα Φιλάθλου. Είναι το δικό του «ευχαριστώ» για εκείνους που στήριξαν τα τμήματα και που βοήθησαν στην κατάκτηση των τίτλων.

Η ομάδα πόλο Ανδρών έπαιξε ευρωπαϊκά παιχνίδια στον Πειραιά με λίγο κόσμο, με μέτριο κόσμο, αλλά όχι με πολύ κόσμο. Έπαιξε τα ντέρμπι της στην Α1 με λίγο κόσμο ή καθόλου κόσμο. Και στα ματς που θα έπρεπε να υπάρχει κόσμος, βρέθηκε τιμωρημένη. Έκανε τη δουλειά της, σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, με μέσο όρο διαφοράς 4,6 γκολ. Έχει δύο παίκτες που ήρθαν στην ομάδα το 2001 και το 2002, δύο που ήρθαν το 2004 (δηλαδή τον Βαγγέλη Δελακά και τον Γιώργο Ντόσκα). Έχει τρεις νέους παίκτες, τον Άγγελο Βλαχόπουλο, τον Αλέξανδρο Γούνα και τον Κώστα Γαλανίδη, έχει δύο από τους επίσης πιο ταλαντούχους παίκτες της νέας γενιάς, τον Μάριο Καπότση και τον Κυριάκο Ποντικέα, εννοείται τον «σεσημασμένο» σκόρερ της Α1, Γιάννη Φουντούλη, το συνδυαστικά πιο δυνατό δίδυμο φουνταριστών στην Ευρώπη, Κώστα Μουρίκη και Χριστόδουλο Κολόμβο και φυσικά ένα ξένο-δυναμίτη, τον Μπλάι Μάλιαρακ. Υπέροχους αθλητές, που θέλουν να νιώσουν την αγάπη των ανθρώπων που υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα και που της δίνουν την εμβέλεια και το διαμέτρημά της.

Διαβάστε επίσης

Το παιχνίδι των γρίφων

Το παιχνίδι των γρίφων

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού επιστρέφει στη δράση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης.