Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιάφορο ντέρμπι

Αδιάφορο ντέρμπι
Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 - 01:55

Κυρίως για την ομάδα πόλο Γυναικών του Εθνικού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 18:30 του Σαββάτου, 3 Μαΐου, είναι μία εντρύφηση στον… μαζοχισμό. Οι «κυανόλευκες» του Γιώργου Κατσούλη και ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας αλλιώς περίμεναν αυτό το παιχνίδι για τη 14η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών. Περίμεναν ότι θα έχουν κάποιες πιθανότητες, αλλά η ήττα από τον ΑΝΟ Γλυφάδας τους έριξε στο καναβάτσο και σχεδόν 75 ώρες μετά είναι αναγκασμένες να παίξουν το παιχνίδι με το οποίο θα τελειώσουν επισήμως την περίοδο.

Από τη μεριά του, ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία εντυπωσιακή νίκη, καθώς το 8-6 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα για να βρει ξανά γρήγορα την ισορροπία της, ωστόσο πέρα από την γκρίνια στους διαιτητές και τα νεύρα που είχαν οι παίκτριες του Κώστα Δήμου κατά την έξοδό τους από το κολυμβητήριο, είναι προφανές ότι από το κολυμβητήριο του Λαιμού δεν έφυγαν τα προβλήματα που, ίσως να υπήρχαν σίγουρα όμως, εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του τελικού της Ευρωλίγκας με τη Σαμπαντέλ στο κολυμβητήριο «Καν Λιονγκ». Και αυτό δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στα πλέι οφ και κυρίως στους τελικούς οι οποίοι ξεκινούν στις 15 Μαΐου, ειδικά αν παίξει η Άλκηστη Αβραμίδου, η οποία κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει αυτά τα παιχνίδια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), η σειρά των ημιτελικών ξεκινά στις 7 Μαΐου, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ηρακλή και ο ΝΟ Βουλιαγμένης τον ΑΝΟ Γλυφάδας, στις 10 θα γίνουν οι δεύτεροι ημιτελικοί (τη μέρα που θα γίνει και ο τελικός του Κυπέλλου στη Λάρισα), ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς σε κάποια από τις δύο σειρές, θα γίνει στις 14 Μαΐου. Οι τελικοί ξεκινούν την επόμενη μέρα, στις 17 και στις 19 θα γίνει το δεύτερο και το τρίτο ματς, στις 23 το τέταρτο αν χρειαστεί και την επόμενη μέρα το πέμπτο, εφόσον η σειρά φθάσει ως το τέλος του δρόμου όπως έγινε το 2009.

Ο Ολυμπιακός είναι, προφανώς, το φαβορί για να πετύχει τη 13η νίκη του στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που διαιτητές είναι οι Σαρρής και Κατσώνης. Ούτως ή άλλως, μετά τη νίκη του με 2 γκολ επί του ΝΟΒ, 8-6, είναι σίγουρα δεύτερος.

Διαβάστε επίσης

To Γόητρο

To Γόητρο

Ο Ολυμπιακός τελειώνει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του απέναντι στη Γιουγκ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Από την τελετή στη γιορτή

Από την τελετή στη γιορτή

Η απονομή του τροπαίου του πρωταθλήματος στην ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού και δύο διαφορετικά είδη δεκτικότητας.