Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος είσαι, όλα τα μπορείς...

Θρύλος είσαι, όλα τα μπορείς...
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 - 14:51

Ναι ρε Θρύλε, μονάχα εσύ τα κάνεις αυτά! Μονάχα ο «ερυθρόλευκος» αυτοκράτορας κάνει τέτοιες ανατροπές, πετυχαίνει τέτοιες νίκες και τρελαίνει όλη την Ευρώπη. Οι πρωταθλητές, με απίστευτη εμφάνιση στο τελευταίο 8λεπτο στο Κραγκούγιεβατς, γύρισαν το ματς με τη Ραντνίτσκι. Από το 7-5 που ήταν πίσω στο σκορ 6 λεπτά πριν το τέλος, με σερί 0-3, έφτασαν στο 7-8 και έφυγαν νικητές από τη Σερβία, μένοντας ζωντανοί στο... κόλπο της πρόκρισης στο Final 6. Θέλουν νίκη κόντρα στην Μπρέσια την τελευταία αγωνιστική και να μην πάρει βαθμό η Έγκερ στα δύο ματς που της απομένουν.

Στο πρώτο 8λεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως νωθρά στο ματς και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αφού οι Σέρβοι κατάφεραν να σκοράρουν δις. Μια φορά από την περιφέρεια και μια με πέναλτι, 3:19 για το πρώτο. Εκεί, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το... διακόπτη και πήραν τα πάνω τους. Η αντεπίθεση ξεκίνησε από την άμυνα. Το μεγάλο «όπλο» της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου ήταν για μια ακόμα φορά εκεί. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν για τα επόμενα 11 και κάτι λεπτά, αφού ως το φινάλε του δευτέρου 8λεπτου η εστία του Δεληγιάννη δεν «παραβιάστηκε».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεζαν ψηλά, ακόμα και στην πρώτη πάσα των παικτών της Ραντνίτσκι, δεν άφησαν τη σερβική ομάδα να μπορέσει να κατεβάσει εύκολα την μπάλα και να επιβάλλει το ρυθμό της. Από την άλλη, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ψυχή, είχαν καθαρό μυαλό και υπομονή στην επίθεση. Αρχικά με τον Δελακά να μειώνει σε 2-1 στο 6’ του ματς και την α’ περίοδο να λήγει έτσι. Η συνέχεια, καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου 8λεπτου, ανήκε στον Θρύλο. Τι κι αν δεν υπήρχε εύκολο γκολ μέσω του παίκτη παραπάνω; Ο Θρύλος κατάφερε να σκοράρει δις και να βρεθεί μπροστά με 2-3, χάρη στα γκολ του Ράντζεν και του Φουντούλη.

Στο τρίτο 8λεπτο το ματς άνοιξε και πάλι. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καλή, η Ραντνίτσκι δεν μπορούσε να απειλήσει από τη θέση του φουνταριστού, αλλά με σουτ από την περιφέρεια οι Σέρβοι βρήκαν λύσεις. Κι έτσι εκμεταλλεύτηκαν την περιφέρεια, αλλά και τα λάθη του Ολυμπιακού και με βασική «αιχμή του δόρατος» τον Μπασάρα που σκόραρε δύο φορές στο 8λεπτο, γύρισαν το ματς και πέρασαν μπροστά με 5-4, με τον Θρύλο να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο φινάλε!

Η Ραντνίτσκι σκόραρε στο ξεκίνημα του 4ου 8λεπτου από τη θέση του φουνταριστού και για πρώτη φορά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (6-4). Με αφετηρία ξανά την άμυνα και ένα παλικαρίσιο γκολ του Φουντούλη με κλέψιμο και κόντρα (6-5), φάνηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς. Νέα αδράνεια στην άμυνα και «φτηνό» γκολ από τον Βουκσάνοβιτς (7-5) στο 26’. Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλη άποψη! Η άμυνά τους ήταν απίστευτη, ενώ κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 0-3 και να περάσουν μπροστά με 7-8, στο 31’ του ματς, με τη γκολάρα του Φουντούλη από την περιφέρεια. Με τον Δεληγιάννη να πραγματοποιεί στο τελευταίο λεπτό δύο μεγάλες επεμβάσεις και να βάζει κι εκείνος την... υπογραφή του στο τεράστιο «ερυθρόλευκο» διπλό!

Τα 8λεπτα: 2-1, 0-2, 3-1, 2-4

Η διακύμανση: 1ο 1-0 Μπασάρα (5:31), 2-0 Ντέντοβιτς (π, 3:19), 2-1 Δελακάς (2:06), 2ο 2-2 Ράντζεν (6:30), 2-3 Φουντούλης (1:31), 3ο 3-3 Τσουκ (7:34), 3-4 Μάγιαρακ (6:12), 4-4 Μπασάρα (4:28), 5-4 Μπασάρα (π/π, 0:47), 4ο 6-4 Τόχολι (7:30), 6-5 Φουντούλης (6:41), 7-5 Βουκσάνοβιτς (6:17), 7-6 Γούνας (π/π, 4:25), 7-7 Μουρίκης (3:48), 7-8 Φουντούλης (1:06).

Ραντνίτσκι: Ράντιτς, Τόχολι 1, Πόποβιτς, Μάρκοβιτς, Μίλιτσιτς, Βρλιτς, Γιοκσίμοβιτς, Μπασάρα 3, Βουκσάνοβιτς 1, Ντέντοβιτς 1, Τσουκ 1, Πέτκοβιτς, Ζιβοζίνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος, Φουντούλης 3, Ράντζεν 1, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάγιαρακ 1, Γούνας 1, Γαλανίδης.

Διαβάστε επίσης

«Ψυχάρες» και οι Νέες Γυναίκες!

«Ψυχάρες» και οι Νέες Γυναίκες!

Με μυθική ανατροπή αφού έχαναν 3-7 στον ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, έφτασαν στην νίκη με 10-7 και διεκδικούν το πρωτάθλημα στον τελικό με την Γλυφάδα στο κολυμβητήριο Αλίμου (18:30).

Πρωτάθλημα κι εκεί!

Πρωτάθλημα κι εκεί!

Οι Νέες Γυναίκες του Ολυμπιακού στο Πόλο νίκησαν 10-5 τη Γλυφάδα και κατέκτησαν τον τίτλο...

Νίκη και ήττα για Παίδες

Νίκη και ήττα για Παίδες

Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα συνέχισαν οι Παίδες του Ολυμπιακού στη β’ φάση του Πρωταθλήματος.