Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτο «εμπόδιο» η γνώριμη Κίρισι

Πρώτο «εμπόδιο» η γνώριμη Κίρισι
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 - 01:15

Την Παρασκευή ξεκινά το Final 4 της Euroleague στις Γυναίκες. Ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά και στο οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Μια μεγάλη πρόκληση για τις «ερυθρόλευκες» υπό την έννοια ότι θέλουν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μπροστά στο κοινό τους και παράλληλα να κατακτήσουν ευρωπαϊκή κούπα για δεύτερη σερί χρονιά, μετά το Len Trophy πέρσι στη Φλωρεντία.

Ο Θρύλος σε ό,τι αφορά το γυναικείο πόλο έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ειδικά στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε πέρσι με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου και φέτος έχει την ευκαιρία, μπροστά στο λαό του, να γράψει ιστορία. Εύκολη υπόθεση δεν είναι, όμως σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες των πρωταθλητριών Ελλάδας να φτάσουν στην κορυφή.

Έχουν. παρελθόν

Για να γίνει, όμως, αυτό, υπάρχει το πρώτο βήμα. Την Παρασκευή με αντίπαλο τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι. Έναν αντίπαλο γνώριμο στον Θρύλο, μιας και τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπες στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω... χέρι στις μεταξύ τους κόντρες.

Τρία «ραντεβού» ανάμεσα στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν δύο νίκες και τις Ρωσίδες μια. Η πιο πρόσφατη ήταν πέρσι, στον ημιτελικό του Len Trophy, όπου τα κορίτσια του Θρύλου νίκησαν εκείνα της Κίρισι με 8-5 στον ημιτελικό της Φλωρεντίας, για να ακολουθήσει μετά ο θρίαμβος με την Φιρέντσε και να έρθει η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στο Λιμάνι.

Βέβαια υπάρχουν και τα δύο ματς στα Final 4 του 2010 και του 2011, στην Κέρκυρα και το Σαμπαντέλ, αντίστοιχα. Το πρώτο ήταν ο ημιτελικός του Final 4 με τη ρωσική ομάδα να φτάνει στη νίκη με 12-11, ενώ την επόμενη σεζόν στο Σαμπαντέλ οι «ερυθρόλευκες» πήραν το ματς στον ημιτελικό

Σύγχρονες «τσαρίνες»

Για να καταλάβει κανείς τη δυναμική της Κίνεφ Κίρισι σε ό,τι αφορά το γυναικείο πόλο στη Ρωσία, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η κορυφαία ομάδα του 21ου αιώνα. Διότι με αφετηρία το 2003 έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα από εκεί και πέρα. Η αντίπαλος του Θρύλου στον ημιτελικό της Παρασκευής μετρά 13 σερί πρωταθλήματα και δείχνει να μην έχει αντίπαλο εντός συνόρων. Μια ομάδα που έχει να επιδείξει και σημαντικές διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις με παρουσία στο Final 4 της διοργάνωσης της Euroleague αλλά και σε αυτό του Len Teophy.

Πρωταθλήματα (13): 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΚΙΡΙΣΙ

1. Άννα Κάρναουκ

2. Τατιάνα Ζούμπκοβα

3. Κατερίνα Προκόφιεβα

4. Αναστασία Σιμάνοβιτς

5. Βικτόρια Κουρότσκινα

6. Ξένια Κρίμερ

7. Ξένια Μπάλαϊ

8. Κατερίνα Κιρίλτσεβα

9. Κατερίνα Ιακούσεβα

10. Εβγκενία Κοχριάκοβα

11. Εβγκενία Ιβάνοβα

12. Ντάρια Ρίζκοβα

13. Πολίνα Ιούσκοβα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βλάντιμιρ Σβτεσνίκοβ

Διαβάστε επίσης

Για το πρώτο «άλμα»

Για το πρώτο «άλμα»

Έτοιμα τα κορίτσια του Ολυμπιακού για πρόκριση στον τελικό κόντρα στην Κίνεφ Κίρισι (Live από το gavros.gr, 18.30, ΝS4).

Η έμπειρη και η... πρωτάρα

Η έμπειρη και η... πρωτάρα

Στον άλλο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague αντίπαλοι είναι η κάτοχος του τίτλου, Σαμπαντέλ και η Ουίπεστ.

«Θάμπωσαν» με Ντέταρι!

«Θάμπωσαν» με Ντέταρι!

«Τρελάθηκαν» οι Ούγγροι ρεπόρτερ όταν είδαν φωτογραφίες από τον πολύ σπουδαίο παλαίμαχο άσο του Θρύλου.