Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η έμπειρη και η... πρωτάρα

Η έμπειρη και η... πρωτάρα
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 - 13:40

Δύο αντίθετοι... κόσμοι συγκρούονται στον άλλο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague στο πόλο Γυναικών. Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Κίνεφ Κίρισι και με την ευχή όλων ο Θρύλος να έχει πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, στην πισίνα του «Π. Καπαγέρωφ» θα πέσουν οι αθλήτριες της ισπανικής Σαμπαντέλ και της ουγγρικής Ουίπεστ.

Από τη μια έχουν την... πρωτάρα σε Final 4, την Ουίπεστ. Μια ομάδα από μια χώρα που έχει δική της σχολή και τεράστια παράδοση στο ευρωπαϊκό πόλο. Κι από την άλλη έχουμε την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών στη διοργάνωση, την Σαμπαντέλ. Η ομάδα από την Καταλονία είναι η κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια, σαρώνοντας τους τίτλους τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Δώδεκα πρωταθλήματα Ισπανίας από το 2001, ισάριθμα κύπελλα, πέντε Σούπερ κύπελλα Ισπανίας, τρία ευρωπαϊκά τρόπαια από το 2011 και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Σίγουρα μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στον 21ο αιώνα σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πόλο. Παράλληλα αποτελεί τη βάση της εθνικής Ισπανίας στο γυναικείο πόλο, η οποία στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου (2012) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Μια ομάδα γνώριμη στον Ολυμπιακό. Καθώς οι δύο τους αναμετρήθηκαν αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Πέρσι στα προημιτελικά της Euroleague με την ισπανική ομάδα να περνάει με δύο νίκες στο Final 4 (10-9 στον Πειραιά και 8-6 στο Σαμπαντέλ). Και παλαιότερα με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει νίκες κόντρα στο συγκρότημα από την Καταλονία, της πόλης βόρειας της Βαρκελώνης.

Αλλά οι δύο σύλλογοι είχαν και φέτος, νωρίς στη σεζόν, ένα... ραντεβού. Στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που έγινε στην έδρα της. Η Σαμπαντέλ κατέκτησε πέρσι την Euroleague, ενώ ο Ολυμπιακός το Len Trophy. Η ισπανική ομάδα νίκησε 9-8 σε ένα ματς που η διαιτησία έβαλε το... χεράκι της, τόσο στις αποβολές (11-5) όσο και στο κανονικό γκολ της Μπιανκόνι, λίγο πριν το φινάλε του τρίτου 8λεπτου, με αποτέλεσμα να μην γίνει εκεί το 8-7 και να μπουν οι ομάδες στο τελευταίο 8λεπτο με διαφορετική ψυχολογία.

Τα ποσοστά είναι υπέρ της Σαμπαντέλ σε ό,τι αφορά τον δεύτερο ημιτελικό, αλλά δεν πρέπει κανείς να υποτιμήσει την Ουίπεστ. Εκπρόσωπος της ουγγρικής σχολής, μπορεί να κάνει αυτό που δεν περιμένει κανείς και να φτάσει ψηλά. Θα ξέρουμε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής.

ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ
1. Λάουρα Εστέρ Ράμος
2. Ματίλντα Ορτίθ Ρέγιες
3. Άννα Εσπάρ Λακέτ
4. Ντάγκμαρ Ριχτ Τζιν
5. Κάρλα Αμπεγιάν Βάλε
6. Τζένιφερ Παρέχα Λισάλδε
7. Μαρίνα Κόρντομπες Ναβάρο
8. Μαρία ντελ Κάρμεν Γκαρθία Γοδόι
9. Μαρία ντελ Πιλάρ Πένια Καράσκο
10. Μελίσσα Σέιντμαν
11. Όλγα Ντόμενεκ Μοράλες
12. Τζούντιθ Φόρκα Αρίθα
13. Μαρία Ελένα Σάντσεθ Γκονζάλεθ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ιγκνάσι Γκούι Βιδάλ

ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΥΙΠΕΣΤ
1. Εντίνα Γκανγκλ
2. Σόνια Κούνα
3. Βίβιεν Κουβέσντι
4. Χάνα Κιστελέκι
5. Γκαμπριέλα Ζουκς
6. Ρίτα Κέζτζελι
7. Νταιάνα Σίκτερ
8. Ούρσουλα Χέρτζκα
9. Ιλντίκο Τοτ
10. Ντόρα Σάμπαϊ
11. Φραντσέσκα Αζουμά
12. Ρέκα Μπίσκεϊ
13. Αλεξάντρα Κις
14. Αλεξάντρα Σούντουθ Κις
15. Κλαούντια Κούνα
16. Άντρεα Τοτ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπερταλάν Ατς

Διαβάστε επίσης

Απίστευτος λαός!

Απίστευτος λαός!

Οι ΓΑΥΡΟΙ δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα και συνέβαλαν τα μέγιστα , ώστε να έρθει η νίκη επί της Κίνεφ.

Για το πρώτο «άλμα»

Για το πρώτο «άλμα»

Έτοιμα τα κορίτσια του Ολυμπιακού για πρόκριση στον τελικό κόντρα στην Κίνεφ Κίρισι (Live από το gavros.gr, 18.30, ΝS4).