Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εύκολα το ΑΕΚάκι

Εύκολα το ΑΕΚάκι
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 - 10:58

Την ΑΕΚ υποδέχεται στις 14 Νοεμβρίου του 1976 ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη, με σκοπό να συνεχίσει το απόλυτο των νικών του στο πρωτάθλημα, καθώς μέχρι τότε μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0, με τον Λες Σάνον να νικάει τον αντίπαλό του, Φράντισεκ Φάντροκ στη σκακιέρα των προπονητών. Ήταν ένας αγώνας που είχε αρκετή ένταση, ενώ φίλαθλοι των φιλοξενούμενων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί τρεις φορές και έναν φίλο της ΑΕΚ να αφήνει την τελευταία του πνοή από συγκοπή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Θρύλος μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με τον διαιτητή Αρμόδωρο να αρνείται πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 6ο μόλις λεπτό. Ωστόσο, δίνει την παράβαση στην ανατροπή του Γαλάκου στο 67ο λεπτό, με τον Καραβίτη ένα λεπτό αργότερα να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ.

Η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει τον αγώνα με εννιά παίκτες, καθώς οι Μαύρος στο 80’ και Ιντζόγλου στο 83’ αποβάλλονται για διαμαρτυρία και σκληρό χτύπημα αντίστοιχα. Ο Γαλάκος στις καθυστερήσεις σκοράρει και κάνει το τελικό 2-0.

Διαβάστε επίσης

Στο ρελαντί τον ΠΑΟΚ (vid)

Στο ρελαντί τον ΠΑΟΚ (vid)

Ο Θρύλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Ναό στις 16 Νοεμβρίου 2008 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, παίρνοντας τη νίκη με 2-0. Πατσατζόγλου και Ντιόγκο οι σκόρερ.

Εξάρα στη βαζέλα

Εξάρα στη βαζέλα

Σαν σήμερα το 1932, ο Ολυμπιακός έριξε εξάρα στον βάζελο, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ανδριανόπουλο.

Όταν σίγησε η θρυλική τρομπέτα (vid)

Όταν σίγησε η θρυλική τρομπέτα (vid)

Στις 11 Νοεμβρίου 1994 έφυγε από τη ζωή ο Αττίλιο, κατά κόσμον Βασίλης Δουρίδας, σε ηλικία 52 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού.