Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πήρε αήττητος, μέσα στη Λεωφόρο!

Το πήρε αήττητος, μέσα στη Λεωφόρο!
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 - 07:32

Μια ακόμα ημέρα ξεχωριστή στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι η 17η Ιούλη. Σαν σήμερα το 1955 ο Θρύλος κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το πήρε αήττητος, νικώντας για την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο φινάλε της σεζόν 1954-55 έπαιζαν για δύο αποτελέσματα κόντρα στους «πράσινους», για να πάρουν τον τίτλο. Αλλά ήθελαν να κλείσουν τη σεζόν νικηφόρα. Όπως και έγινε τελικά, με ένα θρίαμβο στο γήπεδο του «αιώνιου» αντιπάλου.

Ο Θρύλος νίκησε τον ΠΑΟ με 2-1. Προηγήθηκε με γκολ του Ηλία Υφαντή στο 18', για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Ασημακόπουλο (36') σε 1-1. Αλλά στο 70ό λεπτό ο Γιάννης Ιωάννου πέτυχε το 1-2 και έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη-τίτλου του Ολυμπιακού.

Η κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος ήταν γεγονός. Με ρεκόρ 9-1-0 στην τελική φάση και 10-0-0 πριν, στο Πειραϊκό πρωτάθλημα, ο Θρύλος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 νίκες-1 ισοπαλία σε 20 ματς και 69-17 γκολ, συνολικά.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς τους, που ήταν στις εξέδρες, κάνοντας το γύρο του θριάμβου. Με τον κόσμο να σηκώνει στα χέρια τους αήττητους «ερυθρόλευκους» πρωταθλητές.

Διαβάστε επίσης

Άνετα ο Θρύλος

Άνετα ο Θρύλος

Σαν σήμερα το 2011 ο Ολυμπιακός νίκησε την Πολόνια με 2-1 σε παιχνίδι προετοιμασίας.

Εύκολα ο Ολυμπιακός (vid)

Εύκολα ο Ολυμπιακός (vid)

Σαν σήμερα το 2010 ο Θρύλος επικράτησε άνετα με 5-0 της Μπέσα Καβάγια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.