Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Τζιοβάνι και ο Ολυμπιακός «μάγεψαν» τη Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)

Όταν ο Τζιοβάνι και ο Ολυμπιακός «μάγεψαν» τη Ρεάλ Μαδρίτης! (vid)
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:19

Σαν σήμερα το 1999 ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 κόντρα στην πολύ μεγάλη ισπανική ομάδα, σε ένα ματς το οποίο έχει μείνει στη μνήμη όλων των ΓΑΥΡΩΝ.

Ο Θρύλος «άγγιξε» τη νίκη κόντρα σε μία ομάδα με μεγάλα αστέρια, με μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο τέλος σε 3-3, αποτέλεσμα πάντως πάρα πολύ σημαντικό για τους Πειραιώτες.

Ο Τζιοβάνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» σκοράροντας δύο γκολ στο 11’ και στο 64’ της αναμέτρησης, ξεσηκώνοντας στο πόδι όλο το ΟΑΚΑ. Ο τεράστιος Βραζιλιάνος άσος μάγεψε την Ρεάλ και έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλά…

Ο «μάγος» είχε ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης, όμως η Ρεάλ είχε ανατρέψει το σκορ με τους Σάβιο στο 24’ και Ρομπέρτο Κάρλος στο 32’ Ο Τζιοβάνι έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία, για να έρθει ο Ζάχοβιτς στο 67’ με ένα πανέμορφο γκολ να τρελάνει τους ΓΑΥΡΟΥΣ. Στο 80’ ο Ραούλ διαμόρφωσε το τελικό 3-3, σε ένα πραγματικά αλησμόνητο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης

Θρύλε μου το μεγαλείο σου! (vid, pics)

Θρύλε μου το μεγαλείο σου! (vid, pics)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2014 υπέταξε στο Ναό του την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 για το Champions League, σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του.

Μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες

Μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα έχει πετύχει 3 πολύ σπουδαίες νίκες κόντρα σε Κάλιαρι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Λέφσκι Σόφιας το 1972, 1977, 1978, αντίστοιχα.