Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτος μάγκας ο Θρύλος (vids)

Πρώτος μάγκας ο Θρύλος (vids)
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 07:30

Ημέρα προκρίσεων είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, το 1998, ο Ολυμπιακός έγραφε ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν αήττητοι από το παγωμένο Ζάγκρεμπ, 1-1 με την Κροάσια, και τερμάτισαν πρώτοι στον α’ όμιλο, αποτέλεσμα τους έστειλε στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου αντιμετώπισαν την Γιουβέντους.

Ένας Ολυμπιακός πολύ ψυχωμένος, με παίκτες αποφασισμένους να πετύχουν τον στόχο τους παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο γήπεδο που θύμιζε… παγοδρόμιο! Ο Γιέλιτσιτς (36') άνοιξε το σκορ για την Κροάσια, αλλά το «χρυσό» γκολ από τον Γιαννακόπουλο (64') ήταν αυτό που «ζέστανε» τους ΓΑΥΡΟΥΣ που είδαν την ομάδα τους να προκρίνεται ως πρώτη του ομίλου της, στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Επίσης, σαν σήμερα το 2014, ο Θρύλος νίκησε 4-2 την Μάλμε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και τερμάτισε τρίτος στον όμιλό, με 9 βαθμούς συγκομιδή. Χάνοντας την πρόκριση στους «16» στις… λεπτομέρειες. Από την «εγκληματική» διαιτησία του Ρώσου Καράσεφ στο ματς της Σουηδίας, αλλά και το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική το ματς Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης έληξε «σβηστά» 0-0, αποτέλεσμα που έκανε και στις δύο ομάδες.

Θυμίζουμε πώς ο Ολυμπιακός είχε την ισοβαθμία με την ιταλικά ομάδα αλλά τελικά βρέθηκε να συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας 9 βαθμούς στον όμιλο! Σε ένα ματς με τεράστιο ενδιαφέρον ως το φινάλε. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» με Φουστέρ (22') και Ντομίνγκες (63') για να ισοφαρίσει σε ισάριθμες περιπτώσεις η Μάλμε με Κρουν (59') και Ρόσενμπεργκ (81'). Αλλά Μήτρογλου (88') και Αφελάι (90') έδωσαν στον Ολυμπιακό τη νίκη και το εισιτήριο για τους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Θρυλική πρόκριση (vid)

Θρυλική πρόκριση (vid)

Σαν σήμερα το 2013 ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Αντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους κορυφαίους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θρίαμβος! (vid)

Θρίαμβος! (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2007 επικράτησε με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης και πήρε την πρόκριση στους «16» του Champions League.