Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρόλευκα «γλέντια» (vids)

Ερυθρόλευκα «γλέντια» (vids)
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 - 07:32

Ημέρα μεγάλων νικών είναι η σημερινή. Σαν σήμερα, τόσο το 2007 όσο και το 1973. Με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

Πριν από 11 χρόνια ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΑΕΚ για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ματς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν πολύ σημαντικό στη «μάχη» για το πρωτάθλημα.

Ένα γκολ έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του Θρύλου. Σκόρερ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στο 83', με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά. Αυτό το γκολ έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό και επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να ανέβουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, μια ακόμα μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με εκπληκτικό δεύτερο 45λεπτο, νίκησαν 3-0 την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στη δεκαετία του 1970. Τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά για τον Ολυμπιακό.

Με τον Δεληκάρη να ανοίγει το σκορ στο 69', τον Τριαντάφυλλο να δίνει... αέρα δύο τερμάτων στον Θρύλο, για να διαμορφώσει ο Κρητικόπουλος το τελικό 3-0 στο 87'. Ένα αποτέλεσμα που έφερε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης

«Τεσσάρα» στην Χέρτα! (vid)

«Τεσσάρα» στην Χέρτα! (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 2008 πέτυχε μία από τις πιο εμφατικές νίκες του στην Ευρώπη, επικρατώντας με 4-0 της γερμανικής ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τριάρα στον ΠΑΟΚ

Τριάρα στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 1968 επικράτησε άνετα με 3-0 των Θεσσαλονικιών για την 11η αγωνιστική του τότε πρωταθλήματος.